Varenie

Americke muky

spartiickoo - bez fotkyspartiickoo, 12. januára 2011

Zijem teraz na istu dobu v Amerike a uz velakrat som sa odhodlavala na nejaky slovensky recept, lenze netusim, ako nahradit slovenske muky za tie americke a naopak..Nevie mi niekto, kto si to uz odskusal, povedat, ci sa slovenska hladka muka rovna tej americkej cake flour a ci je polohruba muka vlastne to iste, ako americka all-purpose flour? Velmi by mi to pomohlo:)

@zareaguj


Diskusia k téme

babav
@spartickoo , pomozem ti prekonat tie americke muky ;-)
Hladka muka =Gold medal all -purpose flour(mam s nou
najlepsie skusenosti,ale su na trhu aj ine tiez dobre druhy),
Wondra all- purpose flour=je krupicova muka ."Cake flour" je sytena kypriacimi praskami,hodi sa iba do odporucanych receptov,tak isto "Self rising flour".Okrem toho mozes kupit Brez
babav
Sorry!Pokracujem...bread ,corn, whole wheat,unbleached,... flour,
ale na slovenske recepty vystacis s hladkou a krupicovou mukou.
Good luck a napis nam na Varechu ci sa ti recepty vydarili!
spartiickoo
Dakujem! Naozaj ste mi pomohli:) Ale nie som si ista, ci som spravne pochopila..Aka je najlepsia nahrada za polohrubu?
babav
Ja pouzivam Gold medal Wondra flour,iny druh krupicovej som zatial neobjavila .
yana
sa s tym netrap, ja z tej najlacnejsej moznej all-purpose robim vsetko. Aj tvarohove gule, na ktore podla nasich receptov treba hrubu.
spartiickoo
Ako sa v Amerike dostanes k tvarohu?:O Ja po tvarohovych gulkach zomieram uz dobre dlho..A o bryndzi ani nehovorim:)
babinka
tak na tvaroh a bryndzu zabudni, jedine keby si skusila urobit tvaroh podla tu uverejneneho receptu - domaci tvaroh. My kupujeme philadelphia alebo cottage chees, chut si musis prisposobit (na halusky davame obidva duhy + sour creame. A na gulky okrem Wondra muky - ta je u nas v calif. balena v okruhlom puzdierku cca 400 gr, a su dva druhy, ale je to asi jedno. Uz som sa naucila pouzivat vsade hladku - tu gold metal. A obcas detsku krupicu najjemnejsiu :)
kuchticka
@spartiickoo , ja pouzivam miesto tarohu Philadelphia cream cheese. Nehodi sa do vsetkeho, niekedy sa da pouzit Ricotta cheese, ale tiez nie do vsetkeho. Musis vyskusat. S mukou ti dobre radila @babav i @babinka. Ja tiez pouzivam na vsetko all purpose flour - Gold medal unblleached. Na doma peceny chlieb pridavam whole wheat flour a rye flour (razna muka). Bryndza sa da kupit v specialnych europskych predajniach v Californii a tiez v Kanade niekde. Vyhladaj na Google.
codumda
bola som v lete v Canade v Saskatoone, tiez bol len 1 druh muky. Fajna - vyborna bola jadranska torta, cokoladova rolada, chlieb, parene buchty. Na vsetko som pouzila 1 druh muky, ale asi je najlepsie vsetko si odskusat podla svojej chuti a predstav.
2010
skoro "bryndza" sa da vyrobit miesanim fety syru a druheho kremoveho syru.Problem je ze u nas je dostat asi 5 typov fety a kazda je chutovo ina , treba vyskusat.
jerica
Vitaj na varecha.sk tešíme sa na Tvoje príspevky , recepty , zážitky , skúsenosti zo života za veľkou mlákou , :-) no a s múkou ti poradili naši varecháči čo sú spojení cez varechu so Slovenskom.
sovka62
Čo narobí klávesnica bez diakritiky! Čítam titulok: Americké muky a už vopred trpím, kto a prečo mučí Varecháčov v Amerike! Už som chcela tasiť kolt, ale text samozrejme všetko vysvetlil.
babav
@sovka , ty si zlata ,ked s nami citis a ten kolt by sa nam obcas aj zisiel ;-))
spartiickoo
@babinka , ako sa vola ta najjemnejsia krupica, ktoru pouzivas? ja som totizto ani nevedela, ze v amerike nieco ako krupicu maju..:)
spartiickoo
a ta gold medal unbleached sa niecim odlisuje od ostatnych all purpose muk? lebo mne moja americka rodina s ktorou zijem povedala, ze rozdiel je len v znacke a inak je to obycajna all purpose flour..
@sovka62 : ten dvojzmysel slova muky som si vsimla az potom, ako som ten nazov uverejnila, ale koniec koncov to nie je az tak daleko od pravdy..:)
@jerica : dakujem za privitanie a naozaj som necakala az takuto odozvu, dakujem vsetkym co sem pridali komentar za pomoc:)
honestka
@spartiickoo : rodina ti hovori pravdu. viacej platis len za reklamu mena tejz znacky, inac all purpose je rovnaka. Nezabudni ju vsak VZDY presypat cez sitko. nie preto, ze by si v nej nieco neprijemne objavila ako musky, ale preto, ze tu su na velkych kopach polozene tieto mnozstva vriec a niekedy ozaj dlho a tak su potom baliky z obchodu velmi hutne (tazke). staci jedno sitkovanie a ides na pecenie. == Vitaj a neboj sa vsetko ti z tejto muky vyjde. U nas sa detska krupica predava pod znackou "Purity® Wheatlets 550g" stoji to vyse dolara a ja tiez casto pridam do hladkej muky, ked robievam podla nasich receptov, radsej ako kupovat tie instantne hrubsie muky. staci prisypat par velkych lyzic bez namacania dopredu.
spartiickoo
Na preosievanie si urcite dam pozor, uz mi to tusim niekto predtym radil..Cize pokial mi nejaky recept nevyjde, tak sa asi na zlu muku vyhovovarat nebudem moct, co?:D No uvidime..A som zvedava, ci sa mi z tej Purity® Wheatlets podari spravit aj nejaku slusnu krupicnu kasu:) Drzte palce! A dakujem pekne za rady:)
kuchticka
@spartickoo , ta muka "gold medal UNBLEACHED je rovnak ako ina s tym rozdielom, ze ju akosi bielia a ja nepotrebujem v muke ziadne zbytky chemikalii z bielenia. Krupicu kupujem na vahu a vola sa FARiNA. Este som nenasla navazenu krupicu v sackoch, iba tu detsku a ta sa vola cream of wheat a nie je lacna, tak preto kupujem FARINU=krupicu.
yana
Ked mam cas, taksa pomotam po obchode a kadeco najdem, co sa podoba nasim vyrobkom. Aj tu nasackovanu krupicu a raz u taliana dokonca aj slovensku hrubu muku. Tvaroh robim podla honestky, da sa kupit od rusov, ale je strasne drahy a bryndzove halusky z greckej fety. Tvrdu z Costco musim nastruhat, makku z ineho obchodu len roztlacim vydlickou a potom to cele zmiesam s kyslou smotanou. Odkedy doma vyrabam kefir, tak s nim.
babinka
krupicku robievam pre vnucky casto - je to GRITS, taku na varenie treba kupit, lebo je aj taka vlockova, co sa dava iba do horuceho mlieka. A tiez v sieti trader joes dostat kupit asi 300 gr balenie. Pouzivam ju do knedlikov i do polievkovych halusiek.
nika74
my ako nahradu za bryndzu pouzivame GOAT cheese, poradila mi to kamoska, kt. tu zije vyse 10 rokov a chuti nam :-)
spartiickoo
Krupicu som si uz dnes kupila, takisto kvasnice(aj ked len v prasku, lebo zohnat cerstvu je tu naozaj umenie), takze zajtra pekne od rana vyvaram a vypekam, co sa len bude dat. Uz sa neviem dockat, aj ked velke nadeje si radsej nerobim:) Dakujem vsetkym za pomoc s pripravou na tento kucharsky "pokus-omyl" vikend, ktory snad nebude az taka katastrofa..Drzte palce:P
vladkaku
Ahoj, ja mám v Chicagu švagra a ten nakupuje v obchodoch, ktoré sú Poľské a České. Posiela nám aj naše pohľadnice. On sa kamoší s poľskou komunitou a tí mu poradili. A kupuje tam originál našu bryndzu. Mám kamošku farmárku a tá ma naučila robiť bryndzu.Ak si ju chceš urobiť, tak Ti stačí zohnať čerstvý ovčí syr (robia aj z kravského). Pomelieš ho ma mäsovom mlynčeku a rukou budeš hniesť so soľou (množstvo podľa teba) - dlhšie, až ťa bude ruka bolieť, ale je to bomba . Držím palčeky:))
honestka
@spartiickoo : v kazdom obchode kde maju svoju pekaren a predavaju svoj peceny chlieb maju AJ cerstve kvasnice. Je len potrebne sa na ne opytat a volaju sa: Fresh Yeast a tvoja rodina ti ich zaobstara za pomerne malu cenu. ja tu zaplatim za 450 dkg $1.50, ked pridem domov rozkrajam ich na dieliky (asi take velke ako si pamatam ked som kupila davno doma za 20 halierov) a dam ich do ziplock sacku do mraznicky. Pouzivam ich vzdy ale aj tie co si kupila susene maju dobru povest a pouziva ich vela kucharok.
spartiickoo
@vladkaku : o ziadnych polskych, an ceskych obchodoch v okoli som este bohuzial nepocula, ale ak sa niekedy budem chystat na vylet do Chicaga, tak si urcite vypytam presnu adresu tych obchodov:):D A ak zozeniem mlyncek(moja rodina ziadny nema), tak vyrobit bryndzu urcite vyskusam..Dakujem za rady
!:)
spartiickoo
@honestka : na fresh yeast som sa pytala zatiallen vo velkom supermarkete, cize mozno v tom bola chyba..Nabuduce teda susim aj niekde inde..Inak, nie su ziplock sacky uplne super vec? :P
veronique006
Zdravim , nevie mi niekto poradit aku muku nahradit namiesto polohrubej ? a hladkej taktiez, zijem v Toronte a rada by som upiekla nejaky kolacik z babkinej kucharky ale neviem si dat rady ktoru muky pouzit. dakujem
nadia56
@veronique006
 www.starskycanada.com/contactus.php...

 www.starskycanada.com/index.php...

ak mas cas, zajdi do predajni starskeho, v toronte su dve, su to polske predajne a dostanes kupit vsetky druhy muk, prikladam link,
ja pouzivam na pecenie tunjasiu muku robin hood @spartiickoo , je dostat kupit aj v usa alebo pozri v predajniach whole foods / www.wholefoodsmarket.com/search/search.php?q=flour&num=10&am...

a z nej napeciem vsetko, kysnute kolace, parene knedle, zakusky/vid moje foto/
dalsia moznost je zajst do obchodu bulk barn / www.bulkbarn.ca/en-ca/page/main_whatshappening.html?p=w...

tam najdes muky od vymyslu sveta, zelam vam uspesne pecenie a pekny vecer:-)
peceniepreradost
@babav ospravedlňujem sa......len neviem či som to správne pochopila podľa Vášho komentáru......”all purpose múka” je múka hladká? A náhrada za polohrubu je teda aká?Myslim aký má prívlastok?Asi som to správne nepochopila,tak sa ospravedlnujem,že sa pýtam znova.....ďakujem