Rôzne

Aký kúpeľný dom v Bardejovských kúpeľoch?

alex37 - fotkaalex37, 10. novembra 2016

Ahojte, potrebovala by som odporučiť kúpeľný dom resp. hotel., ak niekto bol v Bardejove v kúpeľoch, prípadne to tam pozná. Sú to "A" kúpele takže asi sa nedá vyberať z tých drahších...za každú skúsenosť /aj negatívnu/ Vám budem vďačná. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@Alx37 , boli sme tam ako samoplatitelia na jeden týždeň, asi pred piatimi rokmi. Bývali sme v liečebnom dome Ozón, boli sme veľmi spokojní. Nevyhovovalo nám pôvodne pridelené ubytovanie (izba nemala balón), na recepcii nám ju bez problémov vymenili. Strava bola výborná, procedúry tiež, len cesta do kúpeľného domu, kde sú tie procedúry sústredené, trvala hodnú chvíľu. Ale to tak trvá z každého liečebného domu (okrem Alžbety, ale v tej by som bývať nechcela, aby ak by ju od nášho pobytu stihli zrekonšturovať) a je to krytou chodbou, žiaľ, nevykurovanou.
Takže ja hlasujem za Ozón.
xanti
Alex37 ak máš kúpele na A, tj. šupnú ťa kde je volno. Ale nieje to také strašné, pretože na A doplácaš len pár drobných a kúpelný poplatok 1e za noc.

Zvyčajne dávajú izby v Ozone, vo vile František alebo vo vile Fontána. Tiež aj v Alžbete, a aj Astorke.
Teraz to je už mimo sezonu, menšie vilky nefungujú. Takže odhadujem, že ťa ubytujú v niektorom zariadení čo som ti vymenovala.

A včera mi nastúpila kamoška do BJ na pobyt A, a dostala izbu vo Františkovi ( ináč oveľa krajšia väčšia a lepšia izba ako v ozone ).

Mohla by som popísať výhody nevýhody rôznych ubytovaní v BJ, ale vždy to záleží na tom ktorom človeku čo preferuje.
Ozon .. strava priamo v hoteli, prechod do kúpelného domu cez spojovačku, izby menšie
František.. strava v hoteli Astoria, čiže človek sa veľa nachodí je to dalej ale tie prechádzky sú tam príjemné , samozrejme ak prší tak nič moc, ale cez Alžbetu po spojovačkách cez kúpelný dom, astoriu až do ozonu sa dá dostať. Izby sú väčšie, zrekonštruované.
Alžbeta... strava v hoteli Astoria, je pri kúpelnom dome, je zrekonštruovaná, je tam veľmi pekná recepcia v štýle 19 storočia ( veľké obrazy sisi a jej mng. nepamätám ako sa volal :D), izby malé tmavé zrekonštruované.
Fontána ... strava v hoteli Ozon, je to za kolonádou ale defakto kúsok od ozonu, do kúpelného domu je to dalej, ale ináč má veľmi výhodnú polohu , priestranné izby, zrekonštruované
Astoria .. strava priamo v hoteli, kúsok do kúpelného domu, izby menšie tmavšie, nie každá je zrekonštruovaná , je oproti kolonáde.

Osobne mám strašne rada BJ kúpele, nikdy som nebývala vo veľkých hoteloch, a rada sa tam vraciam, no ja tam chodím v lete. V Ozone, Astorii, Alžbete sú recepcie ale vilky ako je František Fontana recepcie nemajú, čiže recepčné nevedia kedy prídete na izbu :).
Tanečné zábavy fungujú v Ozone - staršie páriky elegantné ale končí skoro tam zábava kvôli ubytovaným hosťom, Srdiečku - dupkárni = zábava na štýl senzus, živá hudba .. , Kryštáli skôr diskotékové , Magnolii detto diskotékové.
1x bubaya
ancicka
Ja som bola v BJ. na A a bývala som Astorii.Krásne zrekonštruované izby a čo sa týka stravy je výbozna,ja som bola nad mieru spokojná.
teraz v zime je dobré si vybrať ubytovanie tam,kde sú chodby prepojené s kúpeľnym domom.
Alžbeta je lacnejšia,ale nieje taký konfort na izbách.
xanti
@Ancicka (10.11.2016 21:45)

Hm.. no ak je človek na "A" tak veľa toho si nenavyberá, ide tam kde ho dajú.
bubaya
@Xanti (10.11.2016 19:32)

Vďaka za rozbor BJ, mňa to tam stále ťahá, len si neviem vybrať, a z popisov cestoviek, alebo z oficiálnych stránok toho človek veľa nevyčíta, tam by aj psiu búdu vydávali za interhotel. Sisin manžel bol František Jozef I, posledný rakúsko-uhorský cisár
alex37
Ďakujem krásne dievčatá za odozvy, je to vlastne pre manžela, a ja by som bola ako samoplatca, ale ja len na 10 dní. Takže idem študovať na nete. Fakt ste mi veľmi pomohli :-) ak Vás ešte niekoho, niečo napadne tak píšte :-)
xanti
@Alex37 (11.11.2016 07:29)

Ak by som mohla doporučiť v takom prípade tak zvol Vilku Fontána, izbu sú priestranné zrekonštruované, cenovo je na úrovni Alžbety.
Ozon, František , Astoria sú drahšie možnosti ubytovania. Ak sa ozvete včas tak ťa šupnú aj k manželovi ak si to vytelefonujete.

Ako tuším najlacnejšou možnosťou v zimnom období je Družba, ale to je iný kúpelný dom... tam sú aj procedúry a je to hore na kopci. Vlastne tam zvyknú byť policajti, hasiči, vojaci .. na pobytoch. Ale samozrejme aj normálnu kúpelnú liečbu tam ludia majú, aj samoplatcov.
xanti
@Bubaya (11.11.2016 00:42)

Ako nemám problém ti pomôcť poradiť, bola som tam pár krát a dúfam, že ešte pár krát pôjdem :)

Možno treba skúsiť pozrieť aj iné možnosti ubytovania, procedúry sa dajú kúpiť v kúpelnom dome, alebo v ozone na recepcii .. a bývať napr. aj  augustineum.sk
tam je ticho, izbičky sú pekné aj ked také skromnejšie kedže je to ubytovanie pri farároch ,
alebo  zora-club.com/sk/akcia.html#three...
to je také novšie vybudované pod lesom ( nemá to viac ako 5 rokov ) ,

V BJ je krásne, mne je úplne jedno aká je tam izba, ja osobne v izbe som len spávala, a človek je rád že má strechu nad hlavou. :) Takže nech si vyberieš čokoľvek, tá strecha tam bude, postel, skrina, toaleta tiež ... verím, že sa ti tam bude páčiť.
bubaya
@Xanti (11.11.2016 17:28)
ja poznám BJ len z obrázkov a veľmi ma tam láka ísť. Nemám obrovské nároky na ubytovanie, hlavne aby bolo čisto a teplo. Ale keď mi niekto povie že tam bol a že toto a toto je dobré, tak to je viac, ako 25 recenzií na internete. Veľká vďaka.
1x xanti
nadia56
@Bubaya (11.11.2016 00:42)

posledný rakúsko-uhorský cisár bol karol I. /1916-1918/
a bol prasynovcom cisara frantiska - jozefa I.
to len pre zaujimavost a spresnenie ☺