Varenie

Aký druh múky na palacinky?

wewe - fotkawewe, 28. novembra 2012

Ahoj,

chcem sa spýtať, či sa hladká múka môže nahradiť hrubou, resp. polohrubou múkou na palacinkové cesto.

Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

hahaias
Ak dáš len hladkú budú tenúčke a trocha "žuvacie". Daj pol na pol hladkú a polohrubú. @rybarkuchar má pravdu hrubá ich naštve. Ešte tak trhanec z hrubej. A ešte som zabudla časť mlieka nahrať perlivou minerálkou.
momo
Ja davam Pol na pol polku hladkej a pol polohrubej take su mnamka ...Daj pol na pol:) budu mnam
babidka
Ak chcem palacinky ako dezert tak pouzivam 1:1 hladku a polohrubu .Ak detom na veceru , tak je lepsia hladka . Hruba palacinky veruze nenastve - ak ich pokrajate na tenke rezanceky a date do krasnehoi cisteho masoveho alebo zeleninoveho vyvaru namiesto rezancov .
julica
Skus pridat trochu pohankovej, budes mat belgicke palacinky, my favourite ones! :)
dandulka
ja dávam polohrubú, ako robila moja mamina . ale ako ti radili nič nepokazíš 1:1. vyskúšam to tak aj ja . Na lievance už dávam hladkú.
anina6
ja tiež dávam hladkú, a keď náhodou nemám tak určite polohrubú.
evanaaa
Ja už dávam len špaldovú hladkú alebo celozrnnú......
wewe
ďakujem Vám za rady :) nakoniec som použila len polohrubú (hladkú som nemala doma, a nechcela som ísť do obchodu :D), vznikli vcelku dobré palacinky :) nabudúce vyskúšam aj rady Vás ostatných :))
frantiskag
ja dávam do cesta hladkú a hneď aj olej a potom sa mi palacinky nelepia k panvici
adelka82
Určite hladkú a ja pridávam aj trošku kypriaceho prášku aby boli pekne nadýchané