Palacinky fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 28. januára 2011

Recept na tieto palacinky mi veľmi dávno (možno pred 15 rokmi) dala moja priateľka Vierka, ktorá v tom čase robila v škôlke a tam Zobraziť celý popisRecept na tieto palacinky mi veľmi dávno (možno pred 15 rokmi) dala moja priateľka Vierka, ktorá v tom čase robila v škôlke a tam ich detičkám pripravovala. Keď boli moje dietky ešte školou povinné, musela som ich robiť z 2-3 dávok. Teraz nám stačia z 1 a pol dávky.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
200 ml
100 ml
2 ks
1/4 KL
1 PL
250 g
Plnka:
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie.

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé si dáme mlieko, vodu, olej, vajcia a elektr. ručným šľahačom rozmiešame. Pridáme soľ, cukor a múku, vymiečame hladké cesto. Na 30 min. odložíme do chladničky.

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z oboch strán opečieme do zlatova. Ja ich robím na dvoch panviciach, aby to bolo rýchlejšie.

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové palacinky natrieme ríbezľovým lekvárom, posypeme mletými orechmi s cukrom a stočíme. Môžeme preložiť aj do vejárika. Na tanieri nastriekame na palacinky šľahačku, polejeme rozpustenou čokoládou. Pre deti, aby to bolo zábavné urobíme motýlika. Plniť ich môžeme hocijakou plnkou. Ja mám veľmi rada, jogurt rozmiešaný s ríbezľovým lekvárom, natriem na palacinku, na to dám banán na kolieska a stočím. Tu už netreba šľahačku. "Dobrú chuť!"

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

hurriccanne
palacinky milujem,vyzeraju velmi dobre.tiez musim mat na nich slahacku a polevu.u nas je vzdy palacinkova streda.do cesta zvyknem pridat este bublinkovu mineralku su potom jemnejsie.
marienka44
@Mariaklara ,aj mne bolo doporucene pridavat okrem mlieka aj mineralku, ale nerobim tak. Pridavam asi 1 PL ovsenne vlocky a najnovsie pomlete orechy do cesta. Potom celu masu s mukou, mliekom, vajcom atd. pomixujem na mixeri. Ovsenne vlocky su vyzivne.
lidia3
robievam tiež tieto palacinky len ine množstva surovin a ked pečiem tak už na palacinkar nedavam žiadny olej,.
emila
Na palacinkové cesto asi každá máme svoj osvedčený recept a robíme ho už "len tak odhadom" aby cesto malo zú správnu konzistenciu. Ja napr. keď idem plniť tvarohom, pridávam do cesta trochu citrónovej kôry. Ale s takouto plnkou som to ešte nerobila, vyskúšam. Moje najobľúbenejšie sú ale s makovou plnkou
sovka62
@marienka , keď pridáš olej do cesta, panvicu stačí vymastiť pierkom pod prvú placinku. Ostatné sa už pečú len s tým olejom, ktorý je v ceste. Sú menej mastné, ako keď sa dáva olej pod každú. Ja ho ale pridávam až do hotového cesta, aby sa celkom nerozmiešal, zamiešam len varechou, vtedy sa palacinky zaručene nebudú lepiť.
esko
Keď pridáš do cesta špetku sody bikarbony,alebo špetku práš.do pečiva sú palacinky bublinkové a lahučké.
nadia56
ja do palacinkoveho cesta davam tiez mineralku, nedavam vobec cukor, su vyborne aj na sladko/s marmeladou,tvarohovou plnkou/ aj na slano/so spenatom,maskom- kto co ma rad, pekny den vsetkm :-)
mariaklara
Sovka, ďakujem, že si to vysvetlila marienke, ja som sa až teraz dostala k PC.
jarunka
Palacinky robim tiez tak a ked je jahodova sezona tak na slahacku si pridame jahody. Robim ich niekedy pre vnucata.
evanaaa
Minerálku ( sýtenú) občas dám aj ja ak mám, plní úlohu už spomínanej sódy bikarb. alebo PDP.
betul
Dievčatá vyskúšali ste už palacinky Crêpes Suzette?Je to dezert pro krále Anglie i krále elektrické kytary od Šárky Škachové - Gurmánka.cz
Sú neskutočne vynikajúce ja som si ich nazvala palacinky v pomarančovom kúpeli...vrelo odporúčam...
womanka
idem vyskúšať....pridané v môj osudový dátum, to jednoducho nemôže byť zlé :D
womanka
no perfekné :) krásne zlatavé, jemnučké...akurát som do pár posledných pridala trošku mletej škorice....konečne sa mi vlastne podarili tenučké palacinky bez rozčulovania, trhania a kadejakých neduhov :) ďakujem za recept :)
janealli
@mariaklara ja som sa k pochvale receptu na vynikajúce palacinky dostala až teraz, ale celé leto som ich robila podľa tohto receptu prázdninujúcim vnúčatám vždy z 3 dávok a nestačila som ich ani robiť, hneď boli rozchytané, či už s rôznou náplňou alebo bez nej. Veľká vďaka za perfektný recept.
womanka
apropo....asi prvýkrát sa mi stalo, že sa darilo hned od prvej palacinky....a to u nás doma som bola ja hlavný palacinkovač už od decka, takže konečne ten správny recept...vravím...čo sa udeje v ten nemôže byť nič zlé :D
mariaklara
@janealli , presne tak, ako ty som ich cez prázdniny robila, nestačila som ich plniť, tanier bol stála prázdny, potešila si ma, že mali úspech. @womanka , verím, že osud je osud :-))))))) som rada, že sa ti darili.
kupecova
palacinky robievam,ale este takto krasne ozdobene som nikdy nevidela,potesila si ma,mam vnucatka,ktore sa potesia,ked to dostanu na tanier,dakujeeeem,si vynaliezava a sikovna,len tak dalej.podel sa s nami aj o tvoje dalsie recepty,radi privitame pre nase deti....sikulka
trubi
tiež veľmi ďakujem, robievam palacinky vďaka tebe veľmi rada.. akurát som si teraz nachystala dvojitú dávku, lebo naposledy priateľ zjedol naraz 7 :D
mariaklara
@trubi , som rada, že mu chutia.... môj syn, keď ešte býval u mňa zjedol na raz aj 10-12ks, inak chlap ako hora, niet sa čo čudovať a nestačila som ich robiť, tanier bol stále prázdny.....:-))))
sweety
Vyzeraju super....idem vyskusat,lebo aj ja hladam ten spravny recept....hadam budu take dobre ako vyzeraju
hltavec
a keď mám málo vajec?? dá s adať nejaká náhrada??
kurkuma
Tak tieto palacinky robievam často. Nie sú ani mastné, ale ani suché, sú mňam :-) jednoznačne odporúčam vyskúšať.
eis4
dlho som hladala recept na dobre palacinky a tieto su perfektné už ine skušať ani nebudem. dakujem za recept
mariaklara
@Nati123 (26.6.2014 11:46)

...ja tiež polevu robím len doma.....a dnes sú na programe....mňamkový obedík...:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
1 porcia je koľko palaciniek? Jedna ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia