Milé varechárky a varecháry! Viete mi niekto poradiť čo a ako mám zúžitkovať nadmernú úrodu cesnaku a cibule?? Dala som aj do mrazáku cesnak,veľa rozdala no ešte stále zostalo ,každá rada-rozumná a vyskúšaná výtaná.DAKUJEM!
@zareagujMilé varechárky a varecháry! Viete mi niekto poradiť čo a ako mám zúžitkovať nadmernú úrodu cesnaku a cibule?? Dala som aj do mrazáku cesnak,veľa rozdala no ešte stále zostalo ,každá rada-rozumná a vyskúšaná výtaná.DAKUJEM!
@zareaguj
Ponúknuť trhovníkom na predaj.
Cibule spotrebujem ešte viac ako cesnaku, kľudne kúpim zo 5 kíl. Alebo si vygugli staročeskú cibuľačku alebo cibuľový koláč a uvidíš ako sa bude míňať. Inak na tú staročeskú cibuľačku sa chystám aj ja, minulý týždeň som ju jedla v Českom dome v Moskve - a poviem Ti, paráda !!! Hľadaj taký recept, kde ide aj vajíčko ako do rascovky. Na profile mám mailovú adresu, tak sa môžeme dohodnúť.
Tak ako v lete dávam všade cukinu a baklažán, tak Ty teraz môžeš variť s cibuľou a cesnakom vo veľkom. Ale ešte si nenapísala, či ho vôbec používaš.
Cibuľu tiež ako @alena nakrájam a dusím vo väčšom množstve masti, dám do pohára a keď potrebujem len si odoberiem a je to aj dobré na chleba. Nerobím toho veľa, len 7dl pohár a mám ho v chladničke, lebo sa mi stalo že mi to začalo plesnivieť, asi som niekde spravila chybu, alebo nemám dobrú komoru, čo asi v bytovke nemá nikto.
Evusik, keď máš v chladničke poháre, keď s nich odoberáš musíš vždy čistou lyžicou, ktorou si predtým nič nevyberala. Nesmie sa tam dostať žiadna omrvinka.
A s tou čistou lyžicou máš samozrejme pravdu, to isté sa týka aj džemov a ostatných produktov.
O takej komore môžeme len snívať. Preto všetko zavárame a dávame do mrazákov.
A čo sa táka slaniny - tú skladujem v mrazáku :-)
Určite andula má dobrú komoru, ale keďje raz niečoho veľa, tak je veľa a aj tak by som to skúsila popýtať sa na blízskom trhovisku trhovníka, či nemá záujem o cibuľu. Je to vžy lepšie ako nechať skaziť.
Slaninu tiež skladujem v mrazáku, vyťahujem si po 20-30 dag kúskoch a keď mi ostane zabalím do mastného papiera/ papier na pečenie/. Tak isto aj cesnak v chladničke skladujem v papierovom vrecku a občas ho mením, lebo nasaje vlhkosť z chladničky. Vydrží mi dlhšie ako v mikroténe.
Inak - taký cesnak by som aj kúpila..:))
Ináč tiež zaváram s uhorkami alebo aj samostatný s malou cibuľkou,mne to veľmi chutí a keď sa pridá 1 feferonka no....!