Varenie

Ako zmraziť?

simcanz350 - fotkasimcanz350, 25. apríla 2016

Dobrý deň

Chcem sa Vás opýtať, ako dávate do mrazničky ligurček, aby sa potom nelámal, keď ho idete dávať do polievky?
Zvykla som si sušiť celé halúzky, ale ten tak pekne už potom nevonia, keď ho pridám do jedla. Ale keď si ho zmrazím, tak sa mi potom láme. Ako ho mám zmraziť, aby sa mi v prstoch nerozpadal? Keď ho dám do nádoby, bude to lepšie?
Aké máte skúsenosti?
Ďakujem pekne za odpovede...

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Najlepsie je mrazit ligurcek vtedy , ked zacina kvitnut - je najvonavejsi a naozaj si uchova tu svoju krasnu aromu . Teraz je este asi priskoro :-) Ja si nastriham take asi 15 cm konariky s listkami , po 2-3 kusy zlozim na velkost asi 5 cm a zabalim do alobalu , dam do igelitoveho vrecka so zipsom a dam zmrazit . Tak si narobim jednorazove balicky do polievky na celu zimu .Podobne mrazim aj petrzlen ,zeler, bazalku , trebulku , kopor, saturejku ,majoran aj pamajoran...vsetko co rada pouzivam pri vareni cerstve .Nieco aj susim , ale radsej davam prednost mrazenym ako susenym bylinkam .
simcanz350
A nerozsýpa sa ti medzi prstami potom, keď ho vytiahneš z mrazničky? Ja som si robila také viazaničky do fólie, ale rozsýpal sa mi...
babidka
Nie , nerozsypa sa mi . Hned ako vyberiem z mraznicky tak iba strhnem alobal a tak ako je- hodim do polievky . V tej polievke sa sam vrati do povodnej velkosti .Pred podavanim polievky ho bez problemov vcelku vyberiem .
haji
Hmm, teprve teď jsem nahlédla do této diskusie. Šlo by listy ligurčeku naskládat do tvořítka na led, zalít vodou. Pak ligurčekovú kostku vložit do horkého pokrmu. Listy by mohly držet při sobě. Když se ligurček zamrazí sólo, mráz listy naruší, zkřehne a při vybírání z mrazáku se rozsype. Zmrazený v troche vody bude držet formu. Si myslím, ozkusené to nemám.
simcanz350
@haji (30.6.2021 10:01)

Ďakujem, veru vyskúšam. Posledné roky som mala problém aj s množstvom, nejako nebolo čo zmraziť, všetko sme stihli čerstvé spotrebovať, tak snáď tento rok sa mi urodí viac. Zbožňujeme ho v polievke, viazanička spolu s petržlenovými a zelerovými listami, fantázia...:)
1x haji