Varenie

Ako zlepiť medovníkový domček?

vikus - fotkavikus, 15. decembra 2013

Ahoj varecháči, varecháčki

potrebujem vašu pomoc. Stalo sa vám už niekedy že ste chceli zlepiť
medovníkový domček zdobiacou pastou ale nešlo to? Ak áno prosím
poradte mi čo mám robiť s medovníkom aby držal po kope.

Dopredu ĎAKUJEM !☺

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ja som neskúšala ani nerobila,a le myslím, že či by nešlo vymiešaným bielkom? Hádam ti poradí niekto skúsený.
mimka946
akurat pred par dňami som ho robila,urob si bielu polevu na medovniky a to 200g praš.cukor a trocha horucej vody,musi byť hustejšia v žiadnom prípade riedka a pôjde to.
danenka
Ja som pozerala nedávno v televízii, okrem toho, že zlepovala boky bielkovo-cukrovou polevou, ešte to istila ostrými špajdlami v každom rohu.
zdenkas
Mne to šlo výborne s karamelom. Upáliť cukor a zliepať. Skús..:-)))
vanilka111
Ja som už medovníkových chalúpok upiekla viac, ale najlepšie sa lepia čistým bielkom. Najskôr len potrieť hrany, ktoré sa majú zlepiť a nechať to trochu nech to zvlhne a potom hrany ku sebe pritlačiť a možno to poistiť modelárskymi špendlíkmi, ale mne to bolo treba len na začiatku, kým som to lepila len bielkovou polevou. veľa šťastia :-)
pipnat
ja som urobila dierky slamkou ešte pred upečením a diely spojila stuhou, mala som obavy zo spájania bielkovou hmotou, toto je úplne jednoduchý spôsob:)
marikafil
moja kamarátka chalúpky zošíva bielou niťou, má ich krásne a znesú aj prenášanie. dúfam, že pred budúcimi Vianocami stihne urobiť "kurz" aj pre ostatné, aby sme sa to naučili...
dida36
ahoj, ja lepim domcek obycajnym medom, alebo karamelom .
janikbj
ja som to robievala tak, že som do častí domčeka vykrojila pred pečením malé kolieska, pri pečení sa trochu zliali,ale ostali mi tam dierky a cez tie som potom časti domčeka tenkou stužkou zviazala. stačia 4 dierky - hore a dole na oboch stranách - na obvodové múry. striešku som zviazala len hore a ku domčeku som to už prilepila polevou,ktorou som zdobila
vikus
Ďakujem za všetky dobre nápady. Stužky a dierky, ihla a niť, med a karamel... Uži si len vybrať ktorí spôsob použijem, nacvičím si to a potom začnem. Bez vás by som asi lepila medovníky sekundovým lepidlom.
mezi
U nás sa zošívajú tenkým špagátom