Varenie

Ako využiť černice :)

domci4 - fotkadomci4, 30. júla 2011

Ahojte, dobrý deň, podvečer či večer :)...
Ostali mi ešte černice. Neviete mi poradiť receptík? :) Viem, že by sa
to dalo ľahko šupnúť do trúby s bublaninkovým cestom, ale to
nechcem :) ďakujem za rady...

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Domci4, tak ich pekne zavar. Ja som kedysi zbierala tiež a zavarila, len si presne nepamätám, ako som ich zalievala, ale iste ti poradia. A ani džem nie je na zahodenie - všetko v zime akoby si našla.
domci4
:) tak veľa ich znova nie je, ale ďakujem za tip :)
marcy
nalož do skla -vrstva černíc,vrstva cukru,atď.....20 min do pary,ideál do šľahačkových pohárov,či jogurtov.....robila som obyčajný kysnutý koláč,kedy som dala vrstvu tvarohu,vrstvu černíc,navrch posýpku s vanilkou ...výborné :))
kata50
@domci4 , mraznička to vždy zachráni, keď ich nemáš veľa. A neskôr použiješ podľa situácie.:-))
hubata
ja takisto všetko mrazím ako radí aj @kata50. V septembri-októbri ako keby si našla.
arasidka
Mám na záhrade nekoľko koreňov "ostružiny beztrnej", ako sa po česky volajú tieto černice. Máme ich v obľube. Ak sú čerstvé, tak ich jemne pomágam, aby pustili šťavičku, posypme jemne cukrom a do pohára okrem nich dám trošku pochúťkovej smotany, na to černice, medzi to popichám piškótky a hotovo. Alebo narobím komp´ôty, do niektorých nepridám žiadnu vodu, len zasypem cukrom a zavarím. Používam ich na ovocné poháre ako píšem o čerstvých černiciach. A sú zdravé na krv.
domci4
Viete čo aj sa trošku smejem sama na sebe :P, nenapadlo mi ich zamraziť :D ja som ale :) ďakujem za rady. Vážim si to naozaj :)
edimilka
to aj mna nenapadlo dat´DO MRAZáKU ale to s tým cukrom dobry nápad vyzerá že ich budem mať dosť diky za radu a recepty všetkým čo posielajú recepty ste fajn eda
frederyka
V posledných dňoch ma chytila mánia zo všetkého ovocia robiť pečený čaj ...preto ma napadlo, že z černic musí byť fajnový čajík.:)
verka1
A vy tie černice nepasírujete? Nám potom v džeme vadia tie semiačká.Aj sme veru raz kúpili taký drahší džem a musela som ho prevariť a potom prepasírovať cez sitko.
pacik
Ja jadierkové ovocie premeliem cez taký ručný odšťavovač, marmeládka potom nemá chybu :-)
alaba
ked je toho mala kopka, skus zamrazit. Potom to mozes pouzit na mlsanie ( na puding, zmrzku, kolac...) alebo ako prisadu na dalsie spracovanie - trebars do jablcneho pyre ...