Rôzne

Ako využijem višne namočene v ume?

exotka - fotkaexotka, 19. augusta 2011

Tento rok som si pripravila likerik z visni ,umu a cukru je z toho super griotka, len neviem ako mam teraz spotrebovat višne su chutne, ale vela sa ich spapat neda. Potešite ma ak mi napišete ako vy schosnujete visne :))

@zareaguj


Diskusia k téme

evas13
zaliať pre varenou vodou a dať sterilizovať, bude na vianočné guľky.
evas13
voda musí byť vychladená, ináč by zmäkli :)
ancicka
Nemúsi zalievať vodov,stačí ich dať do malých fľaštičiek,Daš 1čl cukru,alebo za štamprlík rumu a zasterilizovať.Kľudne ich potom môžeš použiť pri pečení.
aroooo
ja som ich len dala do pohára, uzavrela a oni v špajzy kľudne čakali na ďalšie použitie do koláčov, nepečených guliek a pod.@exotka , a čo takto, keby si pridala recept na tú griotku, je už po višniach,no nevadí, uložiť sa môže
babidka
urob makovo-visnovu strudlu;-) taku si veru este nejedla :-)))))
exotka
jej super napadiky ste mi dali dakujem pekne kočky a receptik pridam možete si urobit aj vy chutnu sladku griotku :)
furdica
ja ich normalne davam do bublaniny, alebo do guliek na sviatky
mam ešte z minuleho roku ,len tak v pohary a nič im nieje . Aj mne sa to stava,že griotka sa vypije a višne ostavaju. nuž mlsne jazyčky
tatranka
súhlasím s @babidkou.To by bola ohromná štrúdľa.Nemusíš robiť ťahané cesto,stačí ak vyválkaš lístkové cesto,podsypeš pomletým makom,trochu práškového cukru,višne,zase mak zase trochu cukru a oliať rozpusteným maslom.Zvinieš a potrieš vajíčkom,dáš upiecť.Uvidíš,ako ohromne si pochutnáte.
elian44
ja som ich mala normálne v mrazáku a potom len vytiahla:)