Ahojte varecháči, už po prvom použití som umyl filter hneď ako som si urobil kávu ale ostala tam hnedá stopa od kávy a nešlo mi to dole, ako vy umývate filter? PS:. Akú kávu by ste mi odporúčali do prekvapkávača? Vďaka za rady.
@zareagujAhojte varecháči, už po prvom použití som umyl filter hneď ako som si urobil kávu ale ostala tam hnedá stopa od kávy a nešlo mi to dole, ako vy umývate filter? PS:. Akú kávu by ste mi odporúčali do prekvapkávača? Vďaka za rady.
@zareaguj
Papierové filtre nechcem kupovať keď mám permanentný filter
Do nadoby, vacsej od filtra, daj vodu s kyselinou (pomer vody a kyseliny cca 1:1) a len tam filter ponor. Ak mas filter s pruzinkou, tzn. kava vyteka az po zatlaceni toho cibazolu, co inak zatlaca deklik na zbernej nadobe), tak nalej kyslu vodu rovno do filtra a nechaj to tak 2-3 hodiny. To uplne staci. My mame doma vodu jak z vapencoveho lomu, 5 kav a je tam vodneho kamena, ze by sa na nom zastavilo korcekove rypadlo. 2-3 hodiny citronovej lazne a kanvica je vynovena jak klby po piestanskom bahne. Niekto tu spominal ocot, ale ten je slaby. Musime si uvedomit, ze kuchynsky ocot ma koncentraciu 8%, kdezto praskova kyselina citronova je 100% a po zriedeneni 1:1 s vodou je to 50%. Furt viac, nez ocot.