Ide Veľká noc a keďže hosťom neponúknem šunku, chcela som sa blysnúť rôznymi vajíčkovými špecialitami.
Mám ale problém pri čistení uvarených vajíčok. Škrupinka sa zle oddeľuje a zostanú "poďobané". Vraj sa tomu vyhnem, keď ich hneď po varení dám chladiť, ale nejak to nefunguje.
Máte nejaký zaručený spôsob?
@babidka : mysleli ste, že máte domáce vajíčka? Tie sa ľahšie zbavíte škrupiny :) Aj my máme :) Babka chová sliepky :)
Niekedy mám vajcia, čo idú ošúpať samé a inokedy sa mordujem pri šúpaní, opatrne napichnem spodnú tenkú blanu, aby sa mi pod ňu dostala voda a aj tak sa mi to nepodarí.
ale je mozne ze mi to prauje preto, lebo kupuje vzdy vajicka, jedno ci z trhu alebo obchodu- tu nemam povolene mat na dvore sliepocku...
tak isto sokujem aj varene zemiaky na salaty a vzdy sa mi krasne olupaju.
skuste, ozaj to pracuje krasne aj bez toho aby sa do vody pridavala soda bicaarbone alebo ocot alebo sol...
@honestka tak to je už niečo. Peknééééé. :-)))
Vezmete šálku alebo pohár. Z potravinárskej folie si vystrihnite vačší štvorec a položte ho na otvor pohára. Potrite ju olejom a vyklepnite do nej vajce. posoľte a foliu uzavrite. Vložte do vriacej vody a varte. Podľa dlžky bude na makko, hniličku, na tvrdo. Je to trochu pracné ale zaručené. Minutáž si odmerajte samé.
Dúfam, že som to napísala dosť zrozumiteľne. Skúste.
Kolegyňa tiež varí vajíčka v mikrovlnke a je spokojná. Ale ja som dlho mikrovlnku vôbec nechcela, jedlo v nej síce ohrievam, rozmrazujem, ale nevarím v nej. Ale keď budem už zúfalá, asi vyskúšam aj to.
Ináč ich šúpem tak ako píše 58vlasta.Niekedy ovšem nepoôže nič ako píše čistinka len trpezlivosť.
preco?, ved vajicko sa po vyfuknuti vo vode umyje, takze tam ziadne sliny ani prsty neostanu. alebo si myslela nieco ine?