Varenie

Ako uskladniť čerstvé vajcia

vera1132 - bez fotkyvera1132, 25. júla 2012

ahojte,
mam na vás otázočku či by ste mi vedeli poradiť, ako uskladniť čerstvé vajíčka? ja ich ako pozbieram dávam hned do chladničky, robím správne?
Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

abdul
Tiež robím takto keď kúpim naraz 90 kuso. Dávam na samý spodok do tých misiek, čo sú asi na zeleninu a dva mesiace bez problému.
sovka62
Aj ja ich mávam v lete v chladničke, v zime ich nechám na preložkách v komore, kde je celoročne otvorené okno. Vydržia tam aj dva mesiace.
rulik
kedysi sa ne horšie časy ukladali do 5L fliaš do vodného skla,ale v súčasnosti je asi cenovo výhodnejšie kupovať len toľko,koľko sa spotrebuje do dátumu na obale,jedine, že by ste mali farmu alebo viac sliepok a nedarí sa predať ,inak odporúčam zadať do googlu.
evanaaa
Myslím, že @vera1132 má vlastné vajíčka, nie kupované, preto sa pýta ako ich uskladniť, ak sa nemýlim. Potom by som ich po zozbieraní nechala chvílu chladnúť, lebo vytiahnuté spod sliepky sú ešte teplé, nie? A až potom s nimi do chladničky. Treba poorvnať hneď po " vyliahnutí" a po vychladení, iste je v tom malý rozdiel. Ale čakaj, snáď niekto poradí lepšie.
sjuz
viem, že v Zázrivej majú vajíčka pod oknom v špajzi....pozbierajú do misy a nechajú na poličke. Ale ako píše @sovka62 , keď je chladnejšie, vydržia aj v komore pri otvorenom okne:)
vera1132
dakujem vám velmi pekne za reakcie.
ako pise evanaaa tak mam doma sliepočky, a preto sa pytam ako uskladniť také čerstvé vajcia. za týžden mam cca 80ks a po týždni sa ich viem "zbaviť" ked pošlem svokre a niečo predam. tak asi v lete je lepšie varianta chladnička, a v zime špajza pri otvorenom okne. :)
dakujem ešte raz
ancicka
Ked máš domáce,čerstve,tak sa neboj ich uskladňovať v špajzi.Ked sa vieš po týždni zbaviť,tak ich vôbec do chladničky nedávaj.Predpokládam,že bývaš v dome.Domáce v špajzi mi vydržia aj mesiac a nič sa im nestane.Ked som robila svadbu,tak som zberala 1,5 mesiaca a boli výborné.Ani jedno nebolo pokazené.
Isto ich chováš na zelénom a šrote,tak sú bio.Domáce čerstvé vajíčka pri uvarení sa zlé šupajú,ale ked postoja 2-3 týždne,tak sa lúpu fajne.
/prečo asi kupné vajcia sa lúpu dobré?,preto lebo nie sú čerstvé a tým je povedané všetko!/