Hladam ako urobit vnutornosti z kurata ,ako to robila moja mama.Pecienku,zaludky a srdiecka.Prosim o pripomenutie z mojich mladsich casov.Hladam ten stary recept!
Zo srdiecok a zaludkov robim perkelt, teda paprikas..."to" kde sa dava smotana, nech to uz vola kazdy ako chce:-) Pecienku udusit s cibulkou na troche stavy, vyprazit v cesticku, opiect obalenu v muke+korenie+cervena paprika, nasekat do fasirok....habadej receptov, netreba sa bat:-)
z jedného kuraťa je toho tak málo, že by bolo asi najlepšie dobrú polievočku s pečeňovými haluštičkami, keby si toho mala viac tak to je jiná, ako píše @natba , my sme ešte robievali perkelt aj z krkov
Skus nieco ine - uvarit najprv v pare a potom ich na chvilku ponorit do rozpaleneho oleja /ako hranolky/ , kratko vyprazit , nechat odkvapkat od masti a na zaver mierne okorenit a osolit. Samozrejme , ak mas drobky iba z 1-2 kuriatka , tak sa ti to neoplati .V tom pripade urob iba drobkovu polievku so zeleninou a zavarkou .
Diskusia k téme