Varenie

Ako spravne vytvarovat knedlik

maminka1 - fotkamaminka1, 25. februára 2013

Poradte mi prosim Vas ako spravne vytvarovat/uhniest knedlik....po vykysnuti cesta si cesto rozdelim na 2 casti ..
treba ho iba nejak upravit do podlhovasteho tvaru alebo ho treba este prepracovat a tak dotvarovat...nezda sa mi pekny ten moj... a mam pocit ako keby zvnutra bol taky tuhsi kvoli tomu ako ho tvarujem.alebo ho treba este nechat podkysnut ked je vytvarovany?
ja ho parim 20 minut ,dakujem za rady

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Ak robis knedliky s drozdim = kysnute cesto musis vzdy nechat podkysnut po vytvarovani do pazadovanej formy. Ja ked niekedy narychlo robim knedliky s praskom do peciva ktore nemusi kysnut, ale po vytvarovani ich tiez necham chvilku odpocinut kym zavaram. Tak nech sa ti vydaria.
samanka
Ja po vykysnutí cesta ešte raz poriadne premiesim na doske, vytvarujem do valca a nechávam 15-20 min. prikryté kysnúť. Až potom dám do parného hrnca.
marcy
vykydnem z pekárničky na pomúčenú dosku,iba prerežem na polovicu a rez pomúčim,čiže raz pretočím po obvode,dám na obe knedle utierku a nechám 15 min. a idú pod vajling :-) poučená som,že cesto nesmie byť hutné
pacik
Po vykysnutí vytvarujem na doske do obdĺžnika a stočím ako roládu (závin), nechám ešte trošku podkysnúť a dám na paráčik do hrnca...
jeka
Vyberiem z misy, urobím valec,rozdelím na požadovanú dlžku,Varím na utierke pod vajglikom,tak prvé dva knedle dávam hned a varím 20 min a ostatné ked davám variť tak sú podkysnuté a tie potom obraciam(spodnú časť hore) a tie varím už iba 15 min.Cesto na knedle miesim na obyč,pitnej vode( na okyslíčenej je lepší).Sú krásne vyrastené.
gubics
Nemám čo pridať, tie kuchárky ktoré Ti radili, už všetko praktické napísali.
ebaka
a ja len toľko,nech sa ti darí....
enge149
ano súhlasim,,treba ešte nechať trocha podkysnúť v teple,môžu byť vytvarované do valca ale ja okrúhle podľa tvaru paráka,my máme okrúhle ako na par.buchty,po vyberaní popichať špáradlom aby "vyfukol"vzduch a nepľasli..veľa úspechov..
maminka1
Dakujem mili varechaci ;-) tak nabuduce skusim a napisem ako to dopadlo...ucime sa cely zivot....prajem Vam pekny den <3