Dobry vecer,
uz dlhsiu dobu sa hadame so sestrou o spravnom/nespravnom mrazeni potravin.
Tak napriklad donesiem z nakupu nieco z chladiaceho boxu (nie mrazene!), na com je zaruka napr. este 5-7 dni, niekedy aj dlhsia. Su to potraviny, ktore sa mozu mrazit. Nakolko neviem, ci to pouzijem o 3-4 dni, mozno neskor, supujem vsetko hned do mrazaka, lebo som toho nazoru, ze cim prv sa to zamrazi, tym lepsie. Lebo v akom stave to zamrazim, (cize v cerstvom) take to potom mam aj v rozmrazenom stave.
Moja sestra je vsak ineho nazoru. Ona to nechava v chladnicke aj zopar dni, niekedy az do datumu spotreby a ked to nepouzije, az potom mrazi. Co je spravne, vie niekto spravnu odpoved?
Teda máš pravdu ty, čím čerstvejšie zamrazíš ,tým kvalitnejšie rozmrazíš.
Háčik je opätovné zamrazenie, pretože to už môže byť nebezpečné.
Radit nejdem, ale osobne potraviny nemrazim ked netreba, ale davam si pozor aby teplota v ladnicke bola pod 4 stupne.
Neviem, ale pre mna cerstve maso aj ryby mrazenim stracaju na chuti.
No, ked nakupim napr. na tyzden, tak musim nieco zamrazit. :) Zatial som nepoznala rozdiel, ze by potraviny po rozmrazeni horsie chutili, v podstate si zachovaju celkom dobre chut. Aj ked cerstve su cerstve, jasne. Taka mikrovlnka teda zmeni chut totalne a nici vsetky nutricne hodnoty a napriek tomu ju pouziva velmi vela ludi, tu ja vobec nepouzivam, ani ju preto nemam.
ja rozmrazujem pomaly, večer vyberiem z mrazničky, preložím do chladničky a ráno je rozmrazené