Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 83 najnovší komentár včera 20:48
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 453 najnovší komentár 1. februára 2025
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 83 najnovší komentár včera 20:48
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 453 najnovší komentár 1. februára 2025
- Uhorka: Uvarené mrazené zemiakové halušky 10 najnovší komentár 30. januára 2025
- Mamka4: Stonkový zeler 10 najnovší komentár 30. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 170 najnovší komentár 1. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 83 najnovší komentár včera 20:48
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
- Slaný brokolicový koláč bez múky, ktorý zasýti a nezaťaží trávenie VIDEO
- 12 receptov: Nechce sa vám vymýšľať, ako pripraviť mäso na obed? Spravte ho na prírodno
- Pre rodinu i pre hostí: 10x orechové rezy, perfektné riešenie, čo upiecť na víkend ku káve
- TOP rebríčky: Jablkové koláče, pagáče, koložvárska aj francúzske zemiaky. Pozrite si najlepšie januárové recepty, je tam všetko, čo máte radi
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
- Zdravšie pečenie: Z hrnčeka, bez mixéra či bez vajec. 11 receptov na šťavnaté mrkvové koláče
- Toto je super nápad: 9 receptov na výborné cestoviny z jedného hrnca
- Chutne a lacno: 15 tipov, čo variť týždeň pred výplatou
Ale kedysi pred rokmi som počúvala rozhovor s pani mykologičkou a ona povedala, že si hríby delí na 3 triedy.
1. trieda to sú úplne zdravé hríby vhodné na zaváranie
2. trieda sú mierne dierkované, tie suší alebo odvarí, schladí pod tečúcou vodou a zamrazí
3. trieda sú hríby úplne červivé ktoré očistí, usuší a potom rozmrví alebo pomelie a používa ako korenie
povedala, že u nej sa veru nič nevyhadzuje, pri sušení sa červík usuší, pri varení rozvarí a vlastne nám neublíži
mňa momentálne zamestnáva muž, nosí mi už tretí deň takéto úlovky, nie je čo vyhadzovať, sú síce sem tam obžraté od slimákov ale ináč zdravé, bez červíka :-)
Asi má v tej Kálnici dobré miestečka... ja si počkám na tie jesenné, tvrdé a zdravé... a šaštínske tmavé suchohriby, tie krajšie zavoňajú v kapustnici ako barsjaký dubák z Liptova... ;-)
To je dobrá rada. Vďaka. Skúsim to ak keď budem mať husaciu kožu s toho na sebe. Ten zomletí prášok by mohol byť dobrý aj do domácej vegety.
Takto robím aj ja.
Proteiňak je dobrá vec, ale keď to vidím na hríboch tie dierky, tak ma zmrázi a vytvorí sa mi husacia koža a v hrdle sa vytvorí hrča a nechce pustiť nič z toho.
Zaávidiím. :-)) taky úlovok som dávno nevidela, ale doprajem :-) Kde také krásne rastu? Zdravie mi nedovolí ísť na huby, ale rada spomínam, prechádzka lesom dobíja energiou. Mne raz poradila jedna pani, že keď má červíky, také hríby položí v jednej vrstve na noviny a postrieka octom, červíky vylezú a hríby potom normálne pokraka a ususi, vraj dirky nevadia :-))
červivé ani ja nemusím ale také nie moc dierkované ovarím, dobre prepláchnem a dám do mrazničky, potom to už nie je vidno, ale ak máš z toho traumu :) daj hríby očistiť žene a ty už len navaríš, ja sa na zajtrajšie raňajky chystám na dubákovú praženicu :-)
ja som si kedysi sušila bedle a pomrvila som ich na prášok, bedľa je veľmi voňavá tak bolo z toho výborné korenie
nechcem provokovať ale dnes doniesol ešte viac, ale už mám nasušené aj namrazené a ujde sa aj deťom, lebo vianočná kapustnica bez sušených dubákov to nie je ono :-)
Kálnica to istí :) ale včera bol na Dubníku a priniesol plný košík dubákov, vraj tam má svoje miesto... ja už nechodím, zato to musím všetko spracovať, ale nesťažujem si :)
Na dubniku? Tak to tam budem musieť ísť čeknut... ja mám svoje miesta zase v topoleckej ...
no a on zas smerom na Javorinu nechodí vôbec, neviem prečo, kedysi sme chodili iba tam
toto doniesol v pondelok z Dubníka
Evicka, kľudne provokuj:-) doprajem, s pokorou beriem, že mnmne už také nie je dopriate. Chodili sme na huby do Nízkych Tatier, to bola nádhera, iné ako dubaky sme ani nezbierali... Ale to už bolo, tak ako mnoho iného :-)
aký je ten svet malý, ja som na Duchonke trávila každé leto - celé prázdniny a na hríby sme chodili s mamou na Nemečky, pekné časy to boli :-)
u mňa je to tiež už tak, pochodili sme celé Tatry, Nízke aj Vysoké a teraz už len spomíname a na hríby chodí už len muž... ale veď je veľa iných aktivít ktoré môžem robiť :-) napr. dnes som vyrábala pelech pre mačky :-)
Vím, že můj otec vždycky tvrdil, že červi při sušení vylezou. Ale jemu se taky nedalo věřit všechno, zvlášť když dodával - však nejsi vegetariánka.
Napadá mě, že by se ti hodil tygr, lev a nebo podobné zvířátko. Jednomu chovateli v ČR věčně něco takového utíká, vylidněná dědina, les, pole... Dost srandy, není to jednoduché. Lidí je moc. Jsou zalidněnější státy a neděje se jim podobné. Holt někteří jsou oprsklí jako lázeňské veverky!
Takto neslávne som dopadla. Teraz ich už aj zbieram (ale ešte stále nejem), čo ma baví, ale menej ma baví starať sa o ne, keď ich prinesieme domov. Lebo toho môjho hubára zaujímajú len v lese a na tanieri, Medzitým veľké prázdno, zero, nič, niente...
Nenávidím to čistenie a krájanie, ale manžela milujem takže....
Tomu se říká čirá radost, hubovo papučková! Kdo z nás to má?!