Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 423 najnovší komentár včera 20:29
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 423 najnovší komentár včera 20:29
- Astheart: Antioxidanty? 24 najnovší komentár 21. augusta 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 251 najnovší komentár včera 20:29
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 18. augusta 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou VIDEO
-
Slaná bublanina VIDEO
-
Nepečený kokosový koláč s marhuľami VIDEO
-
Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou VIDEO
-
Navrch koláča: 7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla
-
Bez rúry aj veľkej námahy: 14 receptov na nepečené zákusky s ovocím
-
Ako od babičky: 10 receptov na slivkové gule, tie poctivé, zo zemiakového cesta
-
Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút
-
Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup
-
Svieža oslava: 13x letné narodeninové torty s ovocím
-
Chutné recepty: Čo robia z cukety známe tváre? Inšpirujte sa Vačkovou, Horváthovou, Kalisovou či Pycom
Ale kedysi pred rokmi som počúvala rozhovor s pani mykologičkou a ona povedala, že si hríby delí na 3 triedy.
1. trieda to sú úplne zdravé hríby vhodné na zaváranie
2. trieda sú mierne dierkované, tie suší alebo odvarí, schladí pod tečúcou vodou a zamrazí
3. trieda sú hríby úplne červivé ktoré očistí, usuší a potom rozmrví alebo pomelie a používa ako korenie
povedala, že u nej sa veru nič nevyhadzuje, pri sušení sa červík usuší, pri varení rozvarí a vlastne nám neublíži
mňa momentálne zamestnáva muž, nosí mi už tretí deň takéto úlovky, nie je čo vyhadzovať, sú síce sem tam obžraté od slimákov ale ináč zdravé, bez červíka :-)
Asi má v tej Kálnici dobré miestečka... ja si počkám na tie jesenné, tvrdé a zdravé... a šaštínske tmavé suchohriby, tie krajšie zavoňajú v kapustnici ako barsjaký dubák z Liptova... ;-)
To je dobrá rada. Vďaka. Skúsim to ak keď budem mať husaciu kožu s toho na sebe. Ten zomletí prášok by mohol byť dobrý aj do domácej vegety.
Takto robím aj ja.
Proteiňak je dobrá vec, ale keď to vidím na hríboch tie dierky, tak ma zmrázi a vytvorí sa mi husacia koža a v hrdle sa vytvorí hrča a nechce pustiť nič z toho.
Zaávidiím. :-)) taky úlovok som dávno nevidela, ale doprajem :-) Kde také krásne rastu? Zdravie mi nedovolí ísť na huby, ale rada spomínam, prechádzka lesom dobíja energiou. Mne raz poradila jedna pani, že keď má červíky, také hríby položí v jednej vrstve na noviny a postrieka octom, červíky vylezú a hríby potom normálne pokraka a ususi, vraj dirky nevadia :-))
červivé ani ja nemusím ale také nie moc dierkované ovarím, dobre prepláchnem a dám do mrazničky, potom to už nie je vidno, ale ak máš z toho traumu :) daj hríby očistiť žene a ty už len navaríš, ja sa na zajtrajšie raňajky chystám na dubákovú praženicu :-)
ja som si kedysi sušila bedle a pomrvila som ich na prášok, bedľa je veľmi voňavá tak bolo z toho výborné korenie
nechcem provokovať ale dnes doniesol ešte viac, ale už mám nasušené aj namrazené a ujde sa aj deťom, lebo vianočná kapustnica bez sušených dubákov to nie je ono :-)
Kálnica to istí :) ale včera bol na Dubníku a priniesol plný košík dubákov, vraj tam má svoje miesto... ja už nechodím, zato to musím všetko spracovať, ale nesťažujem si :)
Na dubniku? Tak to tam budem musieť ísť čeknut... ja mám svoje miesta zase v topoleckej ...
no a on zas smerom na Javorinu nechodí vôbec, neviem prečo, kedysi sme chodili iba tam
toto doniesol v pondelok z Dubníka
Evicka, kľudne provokuj:-) doprajem, s pokorou beriem, že mnmne už také nie je dopriate. Chodili sme na huby do Nízkych Tatier, to bola nádhera, iné ako dubaky sme ani nezbierali... Ale to už bolo, tak ako mnoho iného :-)
aký je ten svet malý, ja som na Duchonke trávila každé leto - celé prázdniny a na hríby sme chodili s mamou na Nemečky, pekné časy to boli :-)
u mňa je to tiež už tak, pochodili sme celé Tatry, Nízke aj Vysoké a teraz už len spomíname a na hríby chodí už len muž... ale veď je veľa iných aktivít ktoré môžem robiť :-) napr. dnes som vyrábala pelech pre mačky :-)
Vím, že můj otec vždycky tvrdil, že červi při sušení vylezou. Ale jemu se taky nedalo věřit všechno, zvlášť když dodával - však nejsi vegetariánka.
Napadá mě, že by se ti hodil tygr, lev a nebo podobné zvířátko. Jednomu chovateli v ČR věčně něco takového utíká, vylidněná dědina, les, pole... Dost srandy, není to jednoduché. Lidí je moc. Jsou zalidněnější státy a neděje se jim podobné. Holt někteří jsou oprsklí jako lázeňské veverky!
Takto neslávne som dopadla. Teraz ich už aj zbieram (ale ešte stále nejem), čo ma baví, ale menej ma baví starať sa o ne, keď ich prinesieme domov. Lebo toho môjho hubára zaujímajú len v lese a na tanieri, Medzitým veľké prázdno, zero, nič, niente...
Nenávidím to čistenie a krájanie, ale manžela milujem takže....
Tomu se říká čirá radost, hubovo papučková! Kdo z nás to má?!