Ako obsypat tortu po obvode?

janea - fotkaJanea 17. apríla 2017 o 18:14

Zdravim, vie niekto nejaky trik na obsypanie bokov torty orechami?
Ked mam tortu takmer hotovu a po obvode natretu slahackovym kremom, potrebujem dat na to orechy. Mordujem sa stym vecnost a vsetko okolo torty je samy orech. :D Ma niekto nejaky zlepsovak? Ako to robite vy?


@zareaguj


9 odpovedí:
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 17. apríla 2017 o 19:15

    skús takto ako profíci, od 0.42min


    @zareaguj
  • janea - fotkaJanea 17. apríla 2017 o 19:44

    Jaj to si mi pomohla Kukulienka71 super, dakujem pekne!
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 17. apríla 2017 o 20:16

    @Janea (17.4.2017 19:44)

    za málo:-) využijem aj ja nabudúce, tiež sa mi ten nápad páči a doteraz som sa mordovala aj ja, takže vďaka tvojej otázke sa už nebudem;-)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkaSovka62 18. apríla 2017 o 06:30

    Áno, dobrý nápad pre torty s pevným korpusom. Takému, ako bol tento na obrázku, hovorila pani od ktorej som sa učila piecť, že je "jako pálená cihla". S krehkým,nadýchaným korpusom, riadne naplneným, by to asi išlo ťažšie, ale iste by pomohol otočný stojan. Ale skopírovala som a uložila, určite sa zíde.
    @zareaguj
     2x staja, cajiky
  • evusik - fotkaEvusik 18. apríla 2017 o 08:52

    ja by som tiež nemala odvahu takto zdvihnúť tortu, podľa mňa by to ani nešlo,
    moja mama to robila takto, a ja tiež - pod tortu si vždy podkladám pásiky papiera na pečenie aby som si nezašpinila podnos, dookola torty nasypem orechy a nožom ich vyťahujem smerom hore, ide to veľmi dobre, to čo sa neprilepí spolu s papierom odstránim a torta je pekne obalená orechami, kokosom a pod.
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 18. apríla 2017 o 10:30

    Určite si nechám pod korpusom spodok formy, aby sa lepšie držala. Ak to dokázala pani vo videu, nemôže to byť nemožné;-) pre väčšiu tortu je tu zasa možnosť otočného stojana (ako píše Sovka), misku s orechami sa dá držať blízko, aby sa orechy nesypali kade-tade.

    @zareaguj
  • marika9 - fotkaMarika9 18. apríla 2017 o 15:47

    Ja to robím ako evusik a osvedčilo sa. Ale prijímam každú dobrú radu.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 19. apríla 2017 o 21:32

    Ja som to riešila tak, že som si tortu dala na pečiaci papier, ale nebol pod celou tortou, bol to vystrihnutý kruh, (malá časť bola pod tortou), posýpku ( oriešky.....) som si naberala do dlane a "omietala", dokola, tortu som si otáčala pomocou papiera alebo celým podnosom a obišla som niekoľkokrát kolo, kým nebol celý obvod obsypaný, potom som ten papier spod torty vytiahla.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMarcelienka 21. apríla 2017 o 13:57

    Tak som to robila aj ja. Dam si tortu na tanierik a tak ju dlanou ozdobim. Je to asi najjednoduchsi sposob. Sice je po nom trocha bordelu ale robievam to len tak.
    @zareaguj
     1x evanaaa


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist