Varenie

Ako na to??

smajliqa - fotkasmajliqa, 2. mája 2011

Ahojte Varechaci. ja mam fakt problem. vzdy ked robim nejaku tortu, klasika korpus, krem korpus,, alebo miesto kremu nejake ovocie, tak ja to mam vzdy strasne krive, ovocie mi vypadava, tosrta sa neda poriadne ukrojit, nemam ju rovnu,,, proste je to ako zrucanina. vie mi niekto poradit s tymto???? mam ten korpus nejako specialne zarovnat alebo co?? lebo aj ked ho mam na zaciatku rovny, potom tam naukladm ovocie, a ten vrchny na tom vsetkom ledva drzi.

@zareaguj


Diskusia k téme

enge149
@smajliqa ,neviem,čo presne myslíš,ja pečiem torty veľa a nikdy sa mi nič nepokazilo ani s ovocím,včera som tiež piekla,keď už je viac ovocia plním iba ovocím,upečiem tortu,prekrojím namočím pierkom ovoc.šťavou a alebo rumom,natriem krémom alebo džemom,pridám ovocie,ale pokrájané,nie vkuse,lebo by sa to zle krájalo,dávala som domáce broskyne a ananás,priložím korpus,nechám zachladiť a pokračujem,krém alebo čokoláda...plnila som šľahačka s kysl.poch.smotanou a posypať strúhanou horkou čokoládou..
marcy
ahoj :-)...zrezať hrb....alebo rozrezať tortu a opačne hrbom dole dať plát ako spodok torty...robievam takto
cuvi
Suhlasim s Marcy nerovnosti treba zarovnat a mozno pomalsie piect,aby sa korpus velmi nevydul treba nato rutinu a pri troche sikovnosti sa da kazdy nedostatok zakryt nevzdavaj to drzim palce.

pivonka
Neviem, či ti poradím, ale ja to robím takto: Na dno tortovej formy priložím pečiaci papier a zacvaknem ho okrajom formy. Boky formy nevymazávam ani nevysýpam, takto mi piškót neodskočí od okraja formy. Vrch zarovnám. Záleží od receptu na piškót, niektorý sa v strede vydúva, iný nie. Po upečení korpus oddelím od okraja formy úzkym tenkým nožom. Korpus preklopím a tým sa dno stane vrchom torty. Ak dávam aj ovocie, ako píše enge, pokrájam a povtláčam do krému, aby sa vrchná časť korpusu prilepila na krém. Naplnený korpus nechám v chladničke dobre ztuhnúť, aby sa s ním ďalej dobre pracovalo.
sovka62
Skús liať cesto len do stredu formy, aby sa do boko rozlievalo samo, vtedy sa vydúva menej, alebo si upeč na veľkom plechu dva rovné pláty (už sme tu o tom diskutovali) a podľa tortovej formy, pokrievky, hrnca a pod. si vykroj z každého plátu jeden a pol kruhu. Prvý celý kruh bude spodok, dve polovice budú tvoriť stred (keď to naplníš, vôbec nebude vidieť, že je skladaný) a z druhého celého kruhu bude vrchný plát torty. A máš tri rovné vrstvy a po starosti.
julica
Ja by som naplnenú tortu pred zdobením dala schladiť - zaťaženú nejakým plechom, na to dajakú knižku. robievame tak aj poschodové a daria sa
smajliqa
dakujem ludia za rady,,,, urcite si z toho vela zoberiem.. fakt dakujem vam :))