Rôzne

Ako na škeble?

silvi - fotkasilvi, 12. februára 2013

Varecháči, potrebujem od vás radu. Chystám sa na oslavu 40-ky
môjho kolegu, ktorý je pôvodom z Čile a chystá pre nás oslavu na
spôsob morských príšeriek. Tak som si kúpila krevety, tie jem, kým
nenarazím na niečo tvrdé, chobotnicu v konzerve môj organizmus
nezvládol, no zo škeblí, sláviek a mušlí mám panický strach. Na oslave
bude aj náš manažment, ktorý nás stále sleduje. Poradíte mi ako sa
mám tváriť, že to jem a chutí mi to, no v skutočnosti to nejem?

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
V sucastnosti je tolko alergii na vselibarzco, ( od orechov , mlieka, ci muky ) a alergia na morske ryby ci krevety alebo musle raky atd. je uplne bezna vec. Nic povedz sorry, strasne by som si dala ale ja mam silnu alergiu na ne a budem hned cela vyhadzana , nechcem vam kazit party a nemam pri sebe lieky.
 www.rightdiagnosis.com/s/seafood_allergy/basics.htm...
kuchticka
@silvi , posluchni radu @2010 a ani nebudes luhat. Ked nejake potraviny neznesieme od pohladu ci predsudku moze sa povedat, ze je to alergia psychicka. Ja mam rovnaky problem - vobec nemozem jest tych morskych cervikov - shrimps.
rybarkuchar
Odmietnuť jedlo je premnoho krajín urážkou. Ja by som ešte nehádzal flintu do žita. Na párty kde sa podávajú morské príšery a zvlášť ak je to na čínsky spôsb, je vždy množstvo dresingov, omáčok, zeleniny. Tie sú sprvidla poriadne ostré, alebo majú inú výraznú chuť. Ak si naložíš hodne omáčky, zeleniny a pomedzi to zamaskuješ jednu revetku, slávku - zak ani nezbadáš kedy ju zieš.
Držím palce
babidka
Ja tiez nie som ochotna a ani schopna zjest vsetky tie jedla z plodov mora.Jedine musle Sv.Jakuba zoberiem na milost :-(( Ak mas obavy z vrchnosti , tak ti radim verziu vyhovoriek od @2010 , tu obcas pouzivam aj ja . Ak som vsak medzi "normalnymi" ludmi ktori su ochotni a hlavne schopni akceptovat tvoje ne-chute , tak to jednoducho hostitelovi vysvetli a taketo jedlo nejedz.Urcite neuhynies hladom - vzdy sa najde nieco , co sa na takej oslave da zjest . Urcite to nebude az taky trapas :-)
afataga
ja mam lepsi napad, pojdem na tu oslavu miesto teba :-))) to len tak na odlahcenie, inak si tiez myslim, ze vyhovorit sa na alergiu je dobry napad, lebo si neviem predstavit, ze sa tvarim ze nieco jem aj ked to nejem, alebo sa hodit na PNku
ericka
@silvi ,určite tie jedlá budú ponúkané formou švédskych stolov a preto si môžeš na tanierik naložiťto,na čo budeš mať chuť!Možno by bolo dobré naložiť si aspoň malý kúsok z nejakej ich pochúťky a k tomu viacej zeleninky,šalátikov.. A či to naozaj aj skonzumuješ,to záleží už len na tebe.Držím palce a ja by som tomu nechala volný priebeh !
PS:Naozaj nemôžeš vziať aspoň @doda so sebou?Pozri,ako pekne prosí ! Už má pripravený aj kriegel a potvorky v nedohľadne!Dobrú noc všetkým!
silvi
ja to predsa len risknem, rada by som vás tam všetkých zobrala ale manažment je horší ako Veľký brat, to by som si zlízla..... :-) tak dajak to skúsim kamuflovať, prinajhoršom nenápadne fuknem do kableky škeble alebo lastúrniky aby sa na mňa naurazili
budim
tak ja mám skúsenosť priamo z Čile - kamarátkin otec je i rybár a tak nám pripravili hody z morských plodov - čerstvo ulovené z tichého oceánu a kedže ja to nemám rada, tak som im vysvetlila, že som z hôr zo Slovenska a u nás more nemáme, tak je to pre organizmus priveľký šok a hlavne pre mozok a tak som decentne zjedla polievku, kde sa na mňa pozerali oči rýb, chutilo to ako oceán, čo mne príliš nelahodí, zjedla som z mäska z modrého kraba a na ostatné som sa len prizerala a usmievala sa, to je veľmi dôležité;-)
najlepšie na tom bolo, že môj Bretónec, ktorý sa na to veľmi tešil, mal po sieste obrovskú alergickú reakciu, tak ho museli viesť na pohotovosť (150km) na inekciu, dosiaľ nevieme z čoho, ja si myslím že z ježoviek on z modrých krabov, keď je v podstate od malička vychvávaný na morských plodoch a hovädzine...