Varenie

Ako na kotlíkový guláš?

wewe22 - bez fotkywewe22, 24. júna 2013

ahojte.Som úplný začiatočník a chcela by som vás poprosiť,ako mám uvariť kotlíkový guláš? chcem použiť 2 druhy mäsa,hovädzinu a aj bravčovinu.Potenciálna svokra mi vravela,že tam mám dať aj koleno aby mi to zhustlo.Neviem kedy a čo s tým kolenom...nejaké recepty som už kukla ale to koleno som tam nenašla.Ak by sa našiel niekto,kto by mi tu presne opísal receptúru a technologický postup,bola by som veľmi vďačná :)

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
ja si tiež myslím-že stačí bravčovina a hovädzina..koleno nechaj na iný recept..tu si pohľadaj-ako na to-máš na výber viac receptov..internet je bohatá kuchárska kniha..nech sa vydarí..:-)
evanaaa
Práve dnes varím guláš, ale nie kotlíkový, v prírode, ale len taký domáci. Základ ako už vieš, je veľa cibule, ale ak ho chceš mať hustejší, daj hnaď na začiatku doň ovariť 3-4 zemiaky pokrájané na malé kocočky,aby sa lepšie rozvarili (úplne) a tak ti ochutia a aj zahustia gulášik. Alebo ešte môžeš, ak máš, starší, nie mäkký, chlieb a ten namrv alebo nastrúhaj doň. Koleno som ešte neskúšala, ani by sa mi tam nehodilo, to už zrovna môžeš tam dať bravčové kože, aj tie ti spravia z guláša huspeninu-:)))
alena45
koleno nechaj na dobrú fazuľovú z čerstvej zeleniny, uvar za kotlík, a uvidíš, málo bude. My k tomu robíme ešte langoše, naši to majú radšej ako guláš.
soncya
Ahoj, ja robím tak, že koľko mäsa, toľko cibule, 1 hlavička cesnaku. Je síce od cibule sladší, ale aj riadne hustý. Mäso bravčové a 2x toľko hovädzieho. Paprika mletá sladká aj štipľavá (ja radšej čerstvé, alebo sušené chilly papričky), paradajkový pretlak, lečo alebo radšej čerstvú papriku a paradajky. Osoliť, okoreniť, doliať vodou a dusiť. Niekedy pridávame aj koreňovú zeleninu a na koniec na kocky pokrájané zemiaky. V kotlíku sa ti bude guláš variť tak cca 2 - 2,5 hodinky. Nakoniec ochutnať, dochutiť (soľ, ml.č.k) a pridať majorán.
007saru
Mám k vaření guláše jiné poznámky než suroviny - když smažíte cibuli, tak ji moc nemíchejte. Mícháním se ochlazuje a trvá mnohem déle než chytne barvu / vím o čem píši/. Ovšem neodcházet od kotle, ať ji nepřipálíte. Hlavně si hlídejte teplotu pod kotlem - guláš má jen lehce bublat, oheň nemá být prudký, jinak si můžete tzv. propálit kotlík a tak jej zničit. Dobrý guláš začínáme zavčas, raději děláme déle a pomalu, chutě jsou propojené a guláš chutná lépe, než guláš dělaný narychlo. My si nejdříve osmahneme v kotlíku menší kostky bůčku, ten po vysmahnutí vybereme a uděláme si takovou svačinku. V kotlíku zůstane z bůčku sádlo - pak pokračujeme v ostatních surovinách, jak jsme u guláše zvyklí - dle potřeby sádlo,cibuli......
používateľ nemá avatar
dss
dss
Koleno samozrejme,ze ak su potencionalny hostia hladny a nechcu cakat az sa gulas dovari.Koleno preseknut na polovicu a dat do zakladu.Po uvareni ,cas nie dlhy pretoze je predsa len bravcovina,nakrajat nedockavcom s feferonmy a mate uspech zaruceny.
janny300
Tak a zvlastnostou mojej tety je ze ona dava aj horcicu a popritom ten gulas je naj
jegor
aj ja dávam nakoniec horčicu aj cesnak a gulaš je naj
vampil
Asi takto: kedysi dávno som chodil do Rakúska a tam mali v guláši len samé PEKNÉ veľké kúsky mäsa a červenú šťavu k tomu a u nás sa tradovalo,že do guláša patria iba také odrezky a sa musí nadstavovať všelijakými fintami...
Varím zásadne najprv kosti(ak mám,tak hovädzie a aj bravčové,aspoň kilo ) potom postupne kosti vyberám a dokladám hovädzie cca 70% potom aj bravčové mäso,žiadne šľachy a cibule MÁLO a to časť po osmahnutí a časť rozvarím. Nezahusťovať! Do gulášu rozvarím čerstvé paradajky a aj červenú papriku,pred dokončením dávam skoro celé zemiaky,aby sa práve nerozvarili!!!Nepotrebujem hustý maglajz. Sušenou paprikou ovšem nešetrím.Zvyšok korernín podľa chuti jedlíkov. Takýto ti nikdy nezkysne. Zemiaky sú najlepšie agrie.
evaann
@vampil ,krasne si to opisal,uplne ten tvoj gulasek vidim,k tomu domaci chlebik a veru by som neodmietla porciu-dve :)
qaroh
Tak guláš, je v podstate jednoduchá vec a každý Ti poradí ten svoj. Ak Ti niekto povie, že do guľáša môžeš dať všetko, veď je to predsa guláš, tak je to tak trochu pravda. Aj horčicu. Tú zasa môžeš dať do všetkého. Okrem koláčov, že. Inak je guláš v podstate o cibuli a o paprike a potom si tam už dáš to svoje, treba len skúšať. Viem, že dávajú do gulášov variť kolená, ale že by tým guláš zahustili, no neviem, skôr je to ako pochuťka pre hladošov aby vydržali do gulášu.