Rôzne

Ako dopadne mačka s maslovým chlebom na chrbte?

zemo - fotkazemo, 14. júna 2011

Už som si nad tým lámal hlavu v nedávnom zážitku. Nikto mi však v odkazoch neporadil. Keďže nemôžem preto ani cez deň zaspať, musím otvoriť pre pokoj v duši diskusiu, o ktorej očakávam konečné vyriešenie tohto rébusu.

Vážené a vážení, mačka dopadne vždy na nohy. Chlieb s maslom na natretú stranu. Na ktorú stranu dopadne mačka, keď jej položíme na chrbát natretý krajec chleba maslom navrch?

@zareaguj


Diskusia k téme

jody
Mačka dopadne na nohy a chlieb jej spadne z chrbta na maslom natretú stranu. Také jednoduché! :-))))))))))))ň
zemo
Ale ten chlieb ma na chrbte pevne priviazaný, aby sa nezošmykol. A čo teraz, há?
sandratamer
Tu platí poučka z fyziky zo 6. ročníka. "Mačka zo stromu spadnuvšia s chlebom čo je maslom natretý , na chrbát tuho priviazaný aby sa nezošmykol, sa vždy najprv zrúbe na nohy, a vzápätí sa na chlieb čo je maslom natretý prevalí". Si zabudol? To sme sa všetci učili cssscsss...
katkat
ehm moj otec par rokov dozadu s kamaratmi vymysleli, ze by si mohli otvorit cestovnu kancelariu na zaklade tohto javu... pretoze macka s chlebom na chrbte bude nekonecne dlho levitovat v priestore, staci si sadnut na chleba s maslom na jej chrbte, poriadne vysoko vyhodit, pockat kym sa zemegula otoci tak, aby sme levitovali nad miestom, kam chceme ist na dovolenku a potom len odviazat chleba z macky... co sice neriesi problem zadania ale je to urcite dobry napad:D
sipkovaruzenka
Ja si myslim, ze je to uplne jednoduche. Macka dopadne na nohy a ten priviazany chlieb nie je na zemi, ale na macke a tak je to v poriadku aj ked je maslovou stranou hore. :))
zemo
Bravó Slovenky, na slzy nevymrieme :o)))
evusik
mačka nikdy nedopadne pretože nedokáže vyriešiť problém čo platí skôr: či to, že mačka dopadne vždy na nohy, alebo to, že chlieb padne vždy natretou stranou dole.... a tak sa chudera mačka stále točí dokola - raz na nohy, raz chlebom nadol.... a nie a nie dopadnúť :-)))
evusik
@katkat s tou cestovnou kanceláriou nie je zlý nápad... ale ak budeme predpokladať, že chlieb padne natretou stranou vždy dole, potom prítomnosť cestovateľa nacapeného na chlebe budeme musieť vnímať ako ďaľšiu vrstvu na chlebe s maslom (napr. chlieb, maslo, džem kde cestovateľ by suploval džem) čo by šlo, ale s tým pádom na zem by to bolo horšie.... v zmysle poučky, že chlieb vždy padne natretou stranou na zem by sme túto museli zmeniť na: chlieb padne vždy natretým cestovateľom dole
zemo
Pomóc :o))) Som oproti vašim teóriam len úbohy duchom neprítomný červiak váľajúci sa v prachu :o)
zemo
Samozrejme, najlepšie na video a pokus zopakovať dvanásťkrát aby bol dostatočne empiricky. Podlahu či chodník pod oknami preventívne vyložiť penovou hmotou, aby nás Sloboda zvierat nežalovala. Zaujíma ma hlavne výraz mačky pri pohľade na majiteľku po dvanástom pokusnom páde s chlebom na chrbte :o)))))
katkat
@celeblith vyskusaj, pomozes vede
@evusik este teoreticky by sa mohol cestovatel priviazat na macku a na svoje brucho priviazat chleba s maslom... snad by to fungovalo:))
dorisa
Vraj nepadne maslový chlieb vždy na maslo, to mi už bolo vysvetlované...vraj, to, keď padne chlieb na nenatetú stranu, to si nevšimneme.@zemo , ty asi nemáš iné problémy, keď na týmto dumáš, ale to je len dobre. Smejem sa tu nahlas a moje psíčatá sa čudujú.
zemo
Že haf, fešáci, všetko je v pohode, panička je v poriadku, len jeden ujo ma geneticky zakorenenú pubertu aj na staré kolená :o))
kucharronald
Keď priviažeme ten chlieb k mačke, bude to ako závažie len pre mačku...
A chlieb natretý maslom preto spadne s maslovou stranou na zem, lebo tá strana je ťažšia...
zzdravo
ono to zavisi od toho, z akej vysky macka spadne :)
pri pade zo 4-5 poschodia si macka pekne rozbije cumacik, co ale z takej vysky urobi maslovy chlebik som neskusala :)
evusik
@zemo radšej puberta ako skleróza
@katkat zaujímavá predstava, určite by to šlo len už by to nebol náhodný pád. Bol by to regulérne regulovaný pád a tým pádom by nespĺňal podmienky zadania :-)))
jody
Ak natretý chlieb chudere mačke na chrbát priviažeme, dôležitá pre odpoveď, či dopadne mačka na nohy alebo chleba na namazanú stranu, bude váha chleba s maslom oproti váhe mačky. :-)
jody
+ pôjde aj o to, či je mačka nažive. :-)
celeblith
macka nespolupracovala, zlizala maslo z chleba a vyprdla sa na to :)
funguje to aj na psovi? tych mam viac a roznych velkosti :) statistika by bola rozsiahlejsia
zemo
Zisťujem, že som predostrel konečne závažnejšiu tému ako rast inflácie, zdražovanie potravín a zadĺženosť Grécka. Ďakujem vám všetkým za váš vysoko angažovaný občiansky postoj!
arasidka
No a môj postoj je asi takýto: Ja by som dala každému "po čuni", kto by mačke priviazal maslový chleba na chrbát a ešte k tomu by ju vyhodil oknom von!
1. týranie zvierat a
2. Potravinami sa nemrhá!
betka11
@zemo ak by si choval mačky vedel by si že mačka si nedá na telo nič priviazať aspoň tá moja,z okna už vyskočila keď sa naháňala po byte, našťastie sa jej nič nestalo a čo sa týka výmyslov podobného typu,niektorí chlapi sa nudia a okrem iného sú celý život v puberte tak vymýšlajú psie kusy.
roiboos
Mačka dopadne vždy na všetky štyri.
Samozrejme, z výšky, resp. z miesta, kde sa práve dostala (strom, studňa, skriňa a pod.). Skúšať ju "hádzať" z nejakého poschodia, to ani zo srandy.
A ten chlieb? Ak by bol priviazaný dosti pevne, ostal by jej na chrbte, pochopiteľne.
verka1
Zemo, opýtaj sa v rádii Expres, oni tam riešia neriešiteľné otázky. Náš havo by ho , ten chlebík, zpapkal a mačka by skočila na všetky štyri