Varenie

Aké je tvoje obľúbené tradičné slovenské jedlo a prečo?

jiana02 - fotkajiana02, 10. februára 2024

Aké je tvoje obľúbené tradičné slovenské jedlo a prečo? Skúsil si už niekedy pripraviť tento recept doma? Ak áno, aké ingrediencie používaš a aký je tvoj tajný recept na to, aby chutilo autenticky? Ak nie, bol by si zvedavý naučiť sa ho pripraviť?
Podel sa o svoje myšlienky a skúsenosti so slovenskou kuchyňou!

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
No predsa halušky. Jednoduché,rýchle, lacné jedlo pre každého. Nasladko,naslano., kto ako chce. Možností habakuk... Ja najradšej s čerstvou kapustou vydusenou skoro do sucha, posypané vyškvarenou údenou slaninou a pomastené.

A kapusta akákolvek, Surová,varená, pečená, kvasená,sterilovaná,marinovaná, Kde je kapusta tam som rada.
farbuska
Náš chlieb! Precestovala som kus sveta, jedla všemožné druhy chleba, ale náš chlieb mi chutí najviac. Stačí taký úplne obyčajný, z tmavšej múky, s rascou. S dobrým maslom je taký chlebík skoro ako zákusok. A potom mi hneď prišli na um zemiakové placky. Chutné, sýte, voňavé od cesnaku a majoránky. Upražené na bravčovej masti.
2x dr a afataga
mirop
ja mam oblubenych jedal viac, a tak skor spomeniem pokrm, ktory je moj najNEoblubenejsi, a to nielen zo slovenskej kuchyne, ale celkovo. Su to bryndzove halusky, toto jedlo od detstva nenavidim a nepozriem...
kucharka
Musím súhlasiť s @farbuska , slovenský chlieb je čo mi najviac chýba. Čerstvý, na raňajky, s maslom a posolený … alebo s masťou, a ešte keď je oškvarková masť …. Naj naj naj.

Kapustnica, guláš, Horalky, korbáčiky, lekvárové perky a pod., to všetko sa dá prispôsobiť.
Dokonca aj halušky : upozornenie pre haluškových fanatikov : nečítať! .-)
Feta, lyžica jogurtu alebo kefíru - mix, ňoky a slanina, a smútok za domovom a haluškami je aspom na pár mesiacov nahnaný….

sovka62
Uplne najviac mi chuti maslovy chlieb so sladkou bielou kavou. Nasleduju francuzske zemiaky a plnena paprika. Masa co najmenej, velmi ho nemusim.