O Varecha.sk

Ach tá "Varecha"

mama3chlapov - fotkamama3chlapov, 10. februára 2012

Zdravím Vás!
Varecha je úžasná stránka, len má niekoľko ALE:

1. ...ale keď ju otvorím, strávim tu more času a všetka robota mi stojí :o)
2. ....ale človek musí klikať a čítať, klikať a čítať
3.. ... ale na každé jedlo je tu toľko receptov, že ho budem musieť skúšať 10x, aby som zistila, ktorý bude ten môj obľúbený recept na dané jedlo/koláč
4. ... ale, keď ju otvorím, mám chuť vyskúšať skoro každý recept a to sa predsa nedá!!!
5. ... ale dnes som napríklad hľadala recept na tortu a to aby som potom piekla tortu vari každý deň :o)
6. ... ale dnes som tu bola dosť dlho, tak sme museli piecť aspoň muffiny (ešte, že mi chalani pomáhali a práve mi syn zagratuloval, že sú výborné a to je pre mamu skvelý pocit)
7. ... ale mám chuť napísať každému, kto tu pridá recept, lebo receptíky sú krásne, voňavé aj na diaľku a určite veľmi chutné a hlavne ako je vidieť varené/pečené z láskou , a to by som musela na Vareche aj nocovať :o)

Ako to riešite vy? Ja už pomaly "ľutujem", že mi moja milá DanielaS poradila túto stránku :o)

@zareaguj


Diskusia k téme

mama3chlapov
ospravedlňujem sa za gramatickú chybu : " s láskou", bežne sa mi to nestáva, tak vidíte už sa mi z toho klikania a čítania na Vareche krížia oči :o)
slnecnicovka
...no ja som na tom dosť podobne! Na vareche som začala ,,fičať" pred vianocami. Keďže ako každý rok som chcela vyčarovať niečo nové-sladké... a našla som varechu! Dnes to dokonca zašlo tak ďaleko, že som tu hľadala nové inšpirácie aj počas pracovnej doby. Však ide víkend a zase treba niečo vymyslieť! A keby som si každý deň nepozrela čo a kto nové navaril, mala by som pocit, že som niečo zmeškala. Tak si tu takto hoviem každý deň ,,aspoň chvíľku" a vytešujem sa, čo všetko ešte z oblasti gastronómie neviem a môžem vďaka vareche aplikovať v praxi...touto cestou ďakujem všetkým varecháčom za skvelé nápady a rady :)
danielas
Katka moja milá,teraz Ti je jasné,prečo tie moje kilečká navrch.Na to daj pozor,ak sa to vôbec dá tu pri čítaní a pozeraní receptov ustrážiť. Tie spomínané rožteky,čo dnes robili naše vnúčatká som robila podľa rp od @cistinka žemle a rožky.Robili sme presne,nič sme nemenili,nemá chyby.
vierik
Svätá pravda,odkedy mi ju odporučila ,,dcéra" nie je jediného dňa aby som tu nebola a niekedy dosť dlho,ešteže si to časovo môžem dovoliť.
Ale som véľmi rada že je....VĎAKA jej zato...:-)
klaura
:) Varecha je aj mojou každodennou spoločníčkou ... toľko nápadov, čo tu je ... veru by mi už chýbala ...
zvoncek
nuž myslím, že sme mnohé i mnohí sa stali "závislakami" na vareche a to nielen kvôli dobrému jedlu, ale aj tomu "ludskému", ako si vieme pomôcť i potešiť sa alebo potešiť, pohladiť milými slovami
babidka
ja nepotrebujem inu drogu /okrem cokolady/ lebo "ficim" na Vareche ...:-) A kazdy kilo- gram navyse mozem kludne pripisat Vareche ...!!!!
mimitje
Aj ja už som závislá na Vareche! :) Veľmi sa mi páči, že je taká rôznorodá. Jasné, že je veľa výborných kulinárskych stránok a blogov, a po čase každá výborná kucháročka, alebo kuchár, zatúži po vlastnom blogu a už som si aj niektoré z nich prezrela a padla mi sánka (napr. @zuzliak má nádhernú novú stránku, alebo @michsamant ), predsa - "sto ľudí, sto chutí". Každá/ý má svoj štýl a typy jedál, ku ktorým inklinujeme. Takisto, každý má svoj štýl písania receptu. Takže keď si človek otvorí Varechu, nájde tu jedinečný zmes osobností, humoru, kuchárskeho rukopisu. A hlavne sa presvedčí o tom, že kdekoľvek my, Slovenky/Slováci žijeme, máme veľké a vrúcne srdce, ktoré vkladáme do všetkého, čo robíme. Preto sú tie recepty (a Varecha) tak jedinečné. Vďaka za toto poznanie a milú závislosť. :)
bejgi
súhlasím od A do Z... do teraz som mala málo času a teraz ešte menej, doma som si ich rozmaznala vďaka vareche...že leen nakuknem čo nové a primrznem pri vareche 2 hodky :)))))
marianne69
Ja sa musim Vareche podakovat hlavne v obdobi po operacii v UK.Vtedy som bola na nej primrznuta:-) Aj tie bolesti a cas,rychlejsie prehrmeli,ked som bola v jej spolocnosti...
viera1
@bejgi ,no vidíš,že 2 hodky a dnes sa tu jedna varecháčka vyjadrila v priebehu 10-tich minút k 11 (!!!) receptom.Myslíš,že ich aj čítala ?Zbytočne zahlcuje stránku.Ja to nechápem,keby napísala niečo,čo by recept obohatilo,ale takto ? Mnohé moje kamarátky tu prestali chodiť a je mi to ľúto.
evanaaa
@viera1 , tak trochu nechápem, prečo tvoje kamarátky prestali sem na Varechu chodiť? Jediný dôvod, že by som ju opustila by bol ten, že by ma sama redakcia vyhodila, ináč ma odtiaľto nedostanú. Ak sa mi niečo nepáči, buď svoj názor vyjadrím alebo si ho nechám pre seba. Asi im potom veľmi nezáležalo na tom, či tu budú alebo nie. Ja osobne čítam 95% receptov tu uverejnených a tiež takmer všetky komentáre, ale všimla som si, že nie každý ich číta, podľa toho, že sa pýta pri recepte na niečo, na čo sa už iný pred ním pýtala a bolo mu odpovedané. Ináč, aj pre mňa je táto stránka drogou. Ale liečiť z nej sa nechcem.
jarunka
Presne suhlasim s @evanaa. Ja velakrat nemam tolko casu aby som vsetko precitala tak ani nekomentujem, ale liecit sa tiez nechcem. Varecha je vyborna splocnicka .
viera1
@evanaaa ,môžem ti to povedať.Sú zamestnané a veľmi rady by si vybrali recepty podľa komentárov,ale vravia,že tri strany veľavravných komentárov typu "mňam" a "aj ja to tak robím" je pre nich strata času.Tak im preposielam po dohode tie zaujímavé.Ale majú pravdu,sú varecháčky,ktoré sa musia "vyjadriť" ku každému receptu a nič nepovedia.
evas13
@viera1 myslím, že tu nejde o komenty, ale o recept ako taký. Tým že sa napíšu mňam vyjadrujú pochvalu na recept, ktorý bol pridaný.
@mama3chlapov ľutovať nemusíš, pretože by si prišla o ten super relax pri @varecha.sk
slavnicanka
.....joooooj ja som veľmi rada ,a som vďačná svojej dcére ktorá mi dala zaviesť internet,a ukázala mi túto stránku.Už som piekla aj zákusky aj torty podĺa varechy,som skoro závisláčka vaľmi rada čítam recepty aj komentáre,len ja sa ešte neviem zapájať ako veĺa žien na tejto stránke.Ďakujem,že takáto stránka vôbec existuje.
bejgi
@viera1 , ja ďakujem vareche, teda oprava hlavne skúseným varecháčkam, za overené recepty, ktoré skúšam a učím sa stále chutne a dobre variť, piecť...pár overených receptov už mám, je hlúposť dávať všetko do KK a ja si myslím, že aj komentovať všetko je choré, veď niečo máme radi a niečo sa nám páči, poznámka typu, že mňam, možno spraviť raz, dvakrát, ale keď nás naozaj zaujme recept na vyskúšanie je dobré ho analizovať do podrobná, potom sa už človek k tomu nevráti určite...takže máš pravdu aj ty aj @evanaaa. Mne osobne sa nepáčia recepty typu, opísal/la som a bez fotky, aspoň jednej, nemusí to byť fotografické dielo, veď práve preto navštevujem varechu, lebo tu ľudia dávajú svoje vyskúšané recepty, ostatná obchádzam...Super overeným receptom zdar !!!
jajaem
Som na tom podobne, ale stále lepšie ako byť závislé na tých hrozných sociálnych sieťach typu FB a pod.
A hlavne pozeranie receptov keď som hladná a ja mám v chladničke len šunku a plátkový syr :D
A vždy tu nájdem aspoň 20 receptov, ktoré upečiem " budúci týždeň" :D a potom si vyber