... chystam sa na chlebik, ale potrebujem na kysnutie ošatku. Ma
niekto vedomosti kde kupim ? Viem google je šikovný ale osobne
skusenosti neprezradí. :-((( Ale varecháčky si pomôžu :-)))
Kamoška mi da kvasok ...a idem na to.
... chystam sa na chlebik, ale potrebujem na kysnutie ošatku. Ma
niekto vedomosti kde kupim ? Viem google je šikovný ale osobne
skusenosti neprezradí. :-((( Ale varecháčky si pomôžu :-)))
Kamoška mi da kvasok ...a idem na to.
už tam " beham" - Je to krása, tak už len zabehnuť do KIKA .
ale kysne aj v mise, aj v hrnci kvaskovy chlebik, tak netreba dalsi predmet na zaberanie miesta
alebo mi nieco uslo?
vymiesim tuhe cesto ( kvaskove ), jeden - dva krat ho prelozim na doske a ked ho prekladam posledny raz, dam ho do vymastenej janskej misy (ovalnej) mrzkou stranou hore, necham podkysnut, do rury dam vyhriat ovalny pekac ( ako ked sa robi nemieseny chlieb ) a potom ho tam preklopim peknou stranou hore, narezem a supnem do rury, vyklopi sa bez problemov, aj ked treba trosku cviku aby sa pretocil presne a na plech to podla mna pojde este lahsie ako do pekaca, ja totiz pekavam cely cas prikryty, moji nelubia korku :-(
link pridaný, pán ochotný, za tri dni boli ošatky doma, mám 4 druhy
osatky.szm.com/body.html...
penazi ani miesta nazvys nieto, povedz mi prosim ta, ci pri kysnuti v osatke je aj nejaky iny rozdiel okrem tvaru ?
a este taka otazocka - mohol mi kvasok po par tyzdnoch pouzivania skysnut ?
kvások? ako skysol? koncentrovaný kvások, čiže v malom množstve v chladničke je cítiť kyslosťou, ale skysnúť neviem, akoby sa mohol, kvások čo čítam, komu odišiel, tak splesnivie, alebo cítiť acetónom