Predposlední měsíc roku. Tak se pořádně nasnídejme a s úsmévem do nadcházejících mlhavych a sychravých rán.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár teraz
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár teraz
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 190 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
... keď s úsmevom tak k našim dnešným raňajkám pridám aj, rádoby, vtipný veršik v českoslovenčine🙂
K snídani byla u nás dneska
na hrianke podaná...lahodná treska 😋😋
Lahodna? :-) Ale kdyz myslis :-) jo jo, chute jsou ruzne. Dokazu si presto predstavti, ze bych to snedla. Nicmene fajn a hezka snidane,
ano lahodna... Slovakom na tresku nesahaj.... :D je to legenda a pomaly narodne jedlo a kazdy ju ma rad :)
..."jinak voní seno koním,
jinak zamilovaným"🙂...
(Ivo Jahelka - Balada letní)
chlieb s pomazánkou (sardinky, rastlinné maslo, štipka soli, pár kvapiek citrónovej šťavy a prekvapujúco, teraz v jeseni, "jarná"!!! cibuľka 🙂) a na to jemná šalotka a k tomu Pigičaj!
...ja to mám tak rád 😋...ale určite si to nedám, keď idem k milenke 😄😄
Nebooj, nesaham, naopak jsem se diky svemu komentu dozvedela tuhle zasadni informaci! Ta treska je z konzervy, nebo cerstva ryba? Konzervy obcas mam rada do pomazanky.
@mirop
Souhlas, lahodná treska! A to nepoznám tú slovenskú, jen naši. Jasné, můžu si udělat podle receptu od @kimlo. Byl několikrát na spadnutí, ale ne a ne se k němu propracovat. Jednou chybí treska, podruhé mrkva a tak by se dalo pokračovat. Když už je doma všechno, chybí síla, čas a prostor. Nemám to jednoduché, ale dám to. Teda dám tresku!
... tá treska je z našej chladničky!!🙂
...hlavne si všimni čo je napísané na obale v tej žltej hviezde dole!!!
...ale ja si občas urobím aj sám svoju podľa mojej chuti 😋😋
varecha.pravda.sk/recepty/rybacia-pochutka/20017-recept.h...
Jsem se v tom ztratila. Moje nervy nervovité, tvoj recept v odkaze používá sledě. Asi mám delší vedení... Můžeš mě, prosím, navigovat? Uf
...no veď je v nadpise receptu napísané "Rybacia pochuťka"!!!
Už to vidím, tú tresku v krabičce. A recept si dal na Rybaciu pochútku, bez ohledu na tresku. Už jsem doma. Někdy mám pomalé zapalování, jindy až moc rychlé bez rozlišení.
Díky za trpělivost!!
Ano, to nejen muzu, ale i mi chutna. Ale problem je ten, za ktery ja nemuzu, ze to s chuti snim a telo zuri a nechce to. Vim o ni jeste druhy den a neni to nic prijemneho. Tak co nadelam, ze jo.
Děkuji za milá a moudrá slova, přání i nádherné foto kopretin! Aj tobě hezký večer a klidnú dobrú nocku!
je to v podstate na zpusob rybiho salatu, proste treska v majoneze, slovenska specialita.... :D recept tu ma @kimlo... :)
doporucuji tu slovenskou, ziju uz pres 20 let v Cechach ale ta ceska mi nechutna.... neni to ono :)
...a opäť pridám aj drobnú "sentenciu"
...chlieb, maslo, syr, rajčina
piatoček! sa začína 🙂
... pokojný deň prajem!!
Zaatar je směs koření používáná velmi často v Turecku a na Blízkém Východě.
V kuchyni se Zaatar používá k dochucení hummus, tvarohu, na pita chléb a zeleninové saláty, do kuskusu, zeleninových karbanátků a koft, polévek., na luštěniny.
...to ti doniesli migranti zo Sýrie?... môže to byť zaujímavé spestrenie našich zabehnutých raňajkovych stereotipv ale...ja ostávam verný našej klasike !!
...po východe Slovenska sa šíri tento chýr:
na raňajky do postele dobrý je aj rohlík, saláma a syr!!🙂
...a čajík!!!
Jasne že konzerva, fazule v chilli omáčke, mám ich veľmi rád, buď takto s vajíčkami alebo párkom. 🙂
Super! Kupuju primo v arabskem obchudku, kde si muzu nabrat do sacku kolik chci Jinde ne, protoze je vic druhu a mnechutna jen ten jeden.
Ty bud verny ja se rada toulam po svete a jeho vunich, chutich, kulturach a lidech. Treba i jen virtualne nebo ve vzpominkach na taliri :)
My sme dnes mali také neskoré víkendové raňajky🙂 Köfte, hranolky, pečená paprika a cibula. A k tomu malé klasické prílohy ako syr, olivy, med, lekvár... A pravdaže turecký čaj🙂 Pozdravujem.
chlapacka snidane :-)
Takova skupinova snidane, to je sen! A caj v tureckych sklenickach, silny, cerny, aaaaach!
(a čaj s citrónom v hrnčeku...ach jajajaj!🙂)
Nuž k tureckému čaju a môjmu prvému zážitku s jeho domácou prípravou... Technológia naštudovana. çaydanlık nachystaný, voda vre... Akurát som nejako nemal potrebu počúvať odporúčaný pomer výluhu a vody. Už si ani presne nepamätám v akom pomere som to dal, ale blížilo sa to k čistému výluhu. Chuťovo bol výborný, nemeli sme doma pocit, žeby to bolo nejaké moc silné, avšak bolo. Keď som totiž urobil moc silný alebo preluhovany čierny alebo zelený čaj bolo to hnusné, tento nebol. Neviem ten pocit opísať, nakoľko som v takom stave asi nikdy nebol. Napríklad kávou sa mi nikdy nepodarilo takto "predávkovať" teda nám obom.
Nevim, jak jsi caj delal, polde jake rady, ale, jak uz jsem tu nekde psala, caj mě naučili na Cejlonu. Jen pomalu prolít ne uplne vrouci vodou. Ano, byl to jejich caj, cejlonsky, ale protoze jiny nepiju (chutove pro me nejlepsi) delam tak od te doby kazdy. Je dostatecne silny, ale bez trislovin.
Spravne je, v pravidlech, prkénko, ale nikdo to nepouziva. Bezne je prkýnko :-) A ano, je hooodne stare a bežně a ráda ho používám :-)
Spravne, aj ja si najradsej namacam kofte do lekvaru :-)
...aj ja mám svoj obľúbený lopárik, ale to má asi každý, nie?...niekto starý historický, niekto moderný silikónový!!!
... áno "prkýnko" ja krásne slovo, ale "lopárik"je pre mňa malebnejšie 🙂
A lopárik pouzivate i kdyz je to velke prkynko? Nebo u takoveho maleho s drzatkem? Mne by se tohle slovo hodilao prave k tomu malemu, i kdyz u nas je prkynko jako prkynko
Turecký čaj sa varí v niečom takomto. Hore je čaj zaliaty vodou. Dole sa varí voda. A potom sa ten výluh z hora mieša s variacou vodou z dola.... Nuž a ja som podcenil pomer vody a čaju. Čaj bol turecký čierny.
Na Moravě máme prkénko. Odjakživa. Funkce stejná jako u prkýnka. haha
Neuvěřitelné, bez masa, bez klobásy? Umíš překvapit.
Trefně napsané. Takové "ozáření" černým tureckým čajem - je fakt silný. Opísaný postup jsem nikdy nedělala, ale sveřepě nechávám vyluhovat do mrtě... Ovšem to je slabota, proti tomu, co jsem jednou zažila díky nějakému spešl bylinnému čaji z Alpských bylin. Německy neumím blafnout, takže jsem nepátrala, google tenkrát nemaje. Naštěstí to nebyly byliny sypané, ale pytlíky. Zakoupeno v Eso prodejně, drahé to bylo jako čert. Jednoho krásného odpoledne jsem si pytlík zalila. Čtvrtlitrový hrnek. Nespala jsem dva dny a byla jako po ozáření tak radioaktivní, hyperaktivní, že to nešlo vydržet. A srdce mi bušilo jako zvon, neměla jsem brzdu. Uf Krabička s bylinami letěla jako holubička do koše.
A také žádné varování, trochu trávová chuť - nic moc. Spíš nic než moc. Ale ty divy... co se děly.
Jo, opravdu velký rozměr se jmenuje vál. Odvozeno od slova válet.
Tak to je jasne, to neni prkenko ani prkynko :-)
Take jsem se divila :-)
Ano, tak jsem v Turecku videla, malem jsem tu konvici na pripravu i koupila :-)
Zhruba tak nejako to bolo aj u mňa (u nás), ale asi len hodinku. Spal som už normálne.... Ale ta hodinka prebiehala tak, že sme zvažovali volať sanitku. Netušili sme čo nám je. Potom ma napadol silný čaj (mám predsa len skúsenosť s dehydratáciou v lete spolu s množstvom kávy, ale pri čaji bol stav horší a nie za kombinácie tepla, vyčerpania, malo vody.... Proste doma v pohode uvarený čaj) . Tep tak 200, závrate, studený pot...
😂😂😂 tak to sme už dve. Aj s medom je super😅😆
Dobrá historka😅👍 To si aký silný čaj spravil? Ja dávam hore 5-6 kopcovitých PL čaju a naplním do plna vodou. Tých 5-6Pl úplne stačí. A potom do pohára 1 alebo max. na 2 prsty čaj a potom zvyšok vodu. Ono je to pri každom aj rôzne, niekto má rád silnejší, niekto slabší čaj. A čaje tiež nie sú rovnako silné.
Ako sa volal ten čaj s ktorým si sa predávkoval??😅 Ja mám doma tieto dve. Zvyknem robiť len Ceylon, alebo miešať s Rize 3-3pl. Čistý Rize nerobím, nechutí mi. Je strašne silný a akoby horký. Miešané chutí super👍
Dnes na spoločné raňajky Yayla polievka, syrovo vňaťkový panvicový börek, vajíčka atď😊 A k tomu ako inak..Čaj👍
Libi se mi, ze se neodbyvate! :-) Spolecne u stolu je nejvic a jeste s takovyma dobrutkama :-)
Buď rize alebo filiz už si nepamätám. Čajník som odložil do najvyššej skrine najdalej dozadu, ale dnes som ho vytiahol zajtra idem do mojich obľúbených potravín a kúpim opäť turecký čaj... On bol chuťovo dobrý ten horný výluh bol tak chutný, že som ho možno ani neriedil a ak áno tak tej vody išlo veľmi málo 🤣🤣🤣🤣 apropo keď je hore ten výluh ako dlho ho nechávaš ? doma sme ho pili asi hodinku, neviem čo to urobí, keď sa tam tak dlho lúhuje.
Raňajky vyzerajú famózne aj ja niekedy robím takto viac vecí. Len tým, že sme len dvaja robiť z troch druhov mäsa + tri druhy syru, vajcia... je to nepraktické. Ale ak tam dobre vidím sujuk tak ten vždy trochu opečiem spolu s volskými očami nejaký ten biely syr, zelenina 🤤 Ten burek z panvice máš tu recept? alebo u teba na blogu? idem si aj tak prejsť všetky tvoje recepty dlhšie som si nedal ich repete. Vždy tam objavím niečo nové 🤣 A yaylu som mal včera a dnes aj ja 👍
Nieje to Gözleme, cesto je börekové, tenké, to olejové čo sa naťahuje🙂 Recept naň ešte len bude, ale podobá sa na tento, len je pečený v panvici a nie v rúre. varecha.pravda.sk/recepty/borek-z-tenuckeho-cesta-videore...
Do prázdnej konvice dám čaj, nalejem trochu variacej vody a čaj rýchlo opláchnem a vodu vylejem. Potom zalejem čaj vriacou vodou až hore a nechám aby zovrel. Čaj ti musí 2-3x akoby vybehnúť,. Keď ti začne bežať prvýkrát, musíš lyžicou pomiešať a necháš nech vybehne aj druhýkrát. Premiešaš a zakryješ pokrývkou. Čaj musíš nechať postáť cca.30 minút. Vieš ako zistíš kedy už dostatočne odstál? Všimni si, že celkom na začiatku pred zakrytím pokrývkou, pláva všetok čaj hore na povrchu. Ale keď kukneš pod pokrývku o 20-30 minút, povrch bude čistý a čaj klesol na spodok. Vtedy sa už môže piť🙂👍 Postáť ho môžeš nechať aj dlhšie, to čaju nerobí nič. Ty si dal velké množstvo čaju, to bola asi tá chyba. My zvykneme čaj piť aj 2-3 hodiny celkom pomaly, necháme ho na sporáku a občas zapneme na chvílku pod ním plyn, aby zostal vždy horúci🙂 Skús urobiť zajtra, určite sa ti tentoraz podarí. Turecký čaj má aj ukludnujúci účinok, je taký protistresový👍
Ešte čo by som podotkla je, že kým čakáš na klesnutie čaju, treba pomalinky nechať bublať vodu v spodnej kanvici. Dlhší čas pomalinky sa variaca voda dá čaju celkom inú chuť, než len 1x rýchlo zovretá👍
Kroutim hlavou, proc jste ten sileny magorak pili? Vzdyt to ani neni dobry! ? Brrrr :-)
Nekrúť, práveže to chutilo dobre. Keď preluhujem čaj jednoducho ho vylejem. Toto bolo chutné. Aj preto som bol prekvapený čo to urobilo 😅
Jsem to spatne pochopila, promiiiiiiiiiiiiiin, mea maxima culpa :-)
Ano musíš to dať priamo na oheň, musí to vrieť krátko, ako som už písala aspoň 2-3x 🙂 Tam hore ti to nezovrie nikdy, tam to už len stojí a tá spodná pomaličky variaca sa voda to udržiava horúce👍
Takto spoločne raňajkujeme a aj večeráme väčšinou len cez víkendy, alebo keď sme všetci naraz doma🙂 Cez týždeň je škola, práca atď.. Každý len uteká po svojom, každý príde v inom čase domov. Podla mňa je dôležité uchovať si takúto "tradíciu/zvyk" stretnúť sa pri stole aspoň cez víkendy🙂
...a dajte si hlasnejšie zvuk!...budete počuť ako mi "chrumkajú" v puse🙂
... že ste nepočuli???...tak si to určite vie predstaviť ten, kto škvarky miluje 😄😄😋
Ách to je snídaně snů!
... keď nám občas urobím takéto chlebíčky (krajec veky, lyžica zemiakový šalát, plátok Pražskej šunky, vejárik kysléj uhorky, kolečko vajíčka a kúsok kapie), na chvíľku sa cítim ako v hlbokom socializme, v čase "normalizácie", v bufete na železničnej stanici, kde lakťom opretý o upatlany stôl "na stojáka" mám pred sebou na hrubom tanierik s logom ČSD dva -tri kúsky "šalatovych" chlebičkov a pred ním teplú desiatku pivo v zelenej fľaši
...nie, netvrdím, že to boli "lepšie časy", boli to "iné časy"!!!
Pivo uz na rano? No to su teda ranajky :-D
Slovenské 😂
... dobré raňajky a hneď je deň krajší 🙂
:-) pro me to k jidlu opravdu neni, i když, ne ze bych to neuchutnala. Ochutnavam vzdycky proto, abych se zas a znovu ujisitla, ze to neni k jidlu :-)
Ale. Povez mi, proc jsou nektere s pateri a jine vykostene? Nekdo tu pater snad ji???
Fotku a servirovani mas moc hezke! To by bylo sousto pro @haji jak pise :-)
........... ta cibule na fotce, to je sogan salatasi nebo jen cibule se sumah a chili?
Na jednom tanieri je čisto cibula so soľou a na druhom je cibula, sumak, soľ a citrón🙂 Super to k rybkám pasuje.
Všetci turci jedia tieto Hamsi rybky s kosťou, vlastne celá naša rodina🙂 Aj manžel a moji synovia. To len ja som si začala robiť pre seba "bez" lebo mňe to tak nechutilo a aj mi to pichanie vadilo😅 Ono to tak strašne nepichá, ale aj tak som povedala, že ja to tak jesť už nebudem. Naposledy keď som ich zjedla aj s tými kostami mi ešte aj tretí deň škŕkalo/pracovalo v žalúdku...Asi mi tie kosti nechcel žalúdok spracovať😂😂 A poviem ti pravdu, že to s kosťami a bez kostí chutí úplne inak, fakt, je to zaujímavé ale je to tak. Odvtedy keď robím Hamsi na raňajky, tak vždy 1-1 panvicu. Na jedny dám paprikovú múku a na druhé s čiernym korením. A keďže obe majú inú chuť, tak jedia pravdaže aj ostatný, nezjem sama všetko🙂 Už si aj manžel zvykol že to takto robím. Zo začiatku bol ale proti, vraj nech nevymýšlam, to treba zjesť celé..😂😂
Tak jsem to poznala. Delam sogan moc rada treba ke karbanatkum,kebabkum nebo jen tak . Obyc a tak dobre.
Pěkný koment a odpověď @mijaita ohledně konzumace rybek. Pravda, ještě jsem sardinky takto upravené nejedla, ale věřím, že bych je dala komplet. No, komplet, tedy bez hlavy, jak vidím na fotu. Ale to je moje maličkost... umanutá na ryby všeho druhu. Tvrdohlavě jsem se pokoušela jíst plotici - ale ta je jako ježek a fakt má plno pidi midi kostiček ostrých a vzdorujících - zlatá páteř sardinky! Naposledy jsem shořela jako papírový čert, když jsem konzumovala "holandského pstruha" - ježek a plotice dohromady, uf. Můj děda /maminky tatínek/ říkával, že než kapra /jindy než na Vánoce/, stokrát raději klobásu. A to bydlel v mládí u řeky Moravy - a byl vlastně "u zdroje". Tak po něm nejsem. Nic proti klobáse, ale já ryby raději. Sto lidí, dvě stě chutí.
Krásný víkend, děvčata!
Dobre rano dnes, at vam chutná celý den :-)
Snidani do postele uz jsem dlouho nemela. Ale hned jak bude cas, bude postel koukat :-) jak si v ni budu vrnět blahem a pomlaskávat a drobit :-)
...ja som nám dnes urobil "rybaciu" pomazánku ( malá pixľa sardinky v rastlinnom oleji, lyžica Rama, trojuholník Karička syr, šalotka, štipka soli a pár kvapiek citrónovej šťavy) na čerstvom chlebe, nato trochu cibule a par stoniek žeruchy 😋😋...k tomu čaj...a je vám dúfam jasné, že sa dnes bozkávať nebudem 🙂
...pre mňa sú raňajky v posteli normálna vec...s tanierikom pod bradou, knihou na kolenách a mobilom po ruke sa cítim tak, že ten pocit ani neviem pomenovať !!!
... ešte ti chcem poďakovať za pripomenutie "ševcovskeho mlsu"...milujem ho a nejak som naňho zabudol... čoskoro si určite pripravím
... pokojnú sobotu prajem
Aj u nás ich všetci, okrem mňa, jedia s kostičkou. Tá kosť je veľmi jemná a pražením zmäkne ešte viac, skoro ju ani necítiť. Problém je to pichanie. :-))
Nikomu to tu nevadí, je to zvyk. A ja som vraj Princezná na hrášku :-))) 🤣
Kefír a kváskový posúch ( kupovaný ).
"Pulchritudo in simplicitate"...V jednoduchosti je krása 🙂...alebo tak nejako!!!
Jednak a to za 1. diky za tu fotky "non cheese" . Ano, takoveho tunaka, urcite s cibuli a pocitronovaneho, mam oooobcas i rada! :-)
Miluju tuhle kombinaci!! Pravda, u me to je jen acidko nebo kefir, a krupava houska. Za mlada jsme meli doma casto jen zkysle mleko a běžně jsme ho pily k nekterym jidlum (teda ja s mamou, chlapi neee :- ). Dlouho jsem nemela, pripomnelas! Obcas si koupim drahe, tucne mleko farmarske a housku a odpoledne to padne :-)
Kdyz obcas delam rybickovou pomazanku z nejake rybi konzervy v oleji, velmi peclive, pinzetou, vyndavam pater a odstranim ocasek. Pomazanka musi byt lahodna, prosta jakychkoliv kosticek. Lidem nevadi, mne ANO! :-)
Dnes som mala na ranajky pistaciove susienky s kardamonom 🤷♀️ lebo som fotila na Vianoce a nedalo sa odolat.😉
Mas tu nekde rc? Verim, ze jsou malo sladke, jednoduche a to ja nekdy muzu!
Ano, velmi jednoduche a malo cukru:)recept pridam niekedy😘
Urcite rc nespecha, budu se tesit, diky!!
Dnešné raňajky. Pstruh a zeleninka.
Nicmene evidentne sis pochutnal, z fotky patrné.
Nevim sice co to je, ale neuráží mě to :-)
...pozdravujem...si mi pripomenula naše milované tvarohové knedličky čo som robil keď boli deti malé a mali ich veľmi radi
...aj som tu niekedy dávno pridal recept aj s pesničkou... skúsim pohľadať!
... našiel som...ale neboli to raňajky 🙂...ani sa mi nechce veriť, že už je to viac ako desať rokov!!!
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-knedlicky-v-zihlavove...
No vidíš, pamäť ti ešte slúži aj po takej dobe:-) aj knedličky sa dobre jedia, iste by mi s tvojou omáčkou chutili. Najlepšia je posledná fotka, máš zmysel pre humor😅.
Namotala,.
...ale nadýchaná francúzska omeleta, špekačik v ochutenej majonéze a opečena bagetka s cesnakom 😋😋 nás prebrali ku tradičným denným povinnostiam
... manželka pracuje (má "styk" s bankou, robí úhrady a faktúry) a mne prischol vysávač a prachovka
P.S. ...obed máme od včera
... pokojný zvyšok dňa prajem
... nedá mi to, a rád by som vedel prečo si pri tvojich dnešných "bohovskych" raňajkách zmenila foto?
... odpoveď nie je nutná!!!
Milý Watsone, odpoved je jednoducha! Mam v pc asi 5 fotek, pokazde fotim vicekrat a chtela jsem vlozit tuhle a preklikla jsem se!! Tahle se mi libila víc. :-)
...mne tá prvá 🙂
Jen a jeeeen pro tebe .... :-)
🙂
Dnes odľahčené raňajky do chladného rána.
Jsem se zasmala, taky jsem odlehcovala!! Mame se ale i tak dobre, ze?
Patricne vypreparovane bych taky jedla!!! :-)
...ta to keď chceš raňajkovať o ôsmej, tak aby si si natiahla budík na tretiu a "preparovala" 🙂🙂
Tech par pateri a ocasu odstranim za chvili. Teda já jo :-)
Oni se dají koupit i sardinky nahoře a dole bez. Trochu vyšší cena teda. Ty zase chtějí lupu a slovník, aby se jeden dočetl, když na obale nejsou vyfocené. Mno, už jsem zaznamenala vyfocené filety a vevnitř dlely krasavice i se základnou.
Myslim rybicky v oleji, jakykoliv! Ocasy a pater nejim!!! :)
ten vonia..ten spieva..
to naša marlenka
dobre dalas-milá diefka
ja si dám k nemu chleba
hoci-vôbec mi netreba
a snívam
mávam
Trošku? 🤣
Milé dobré ránko, s takovou troškou dobrot pak jde všechno samo. Krásný víkend, bůčkový!
Keď to dobre zamiešaš vidličkou, tak sa to dá 😋. Ja zase nejem šproty, tie majú aj hlavy s očami, a po otvorení konzervy vždy na mna divne pozerali… 😉
Excellent No1! 👍😋❤️
Dnešné víkendové raňajky🙂 Turecká držková polievka, Katmer a ostatné všedné maličkosti k tomu.
Nechces si ma adoptovat?😆😆😆
Budem dobry,zjem vsetko co mi naberies,naozaj😆😆😆😉😉😉👍👍👍
Mas zlate ruky a milujes svoju rodinu👍👍👍
Velmi ti fandim👏👏👏
Pekny vikend prajem vsetkym👍👍👍😉😉😉
no jo..rozumiem..
tiež všetko zjem
a máš plnú peňaženku
na náročnú v kuchyni žienku..??
:-)
bože...zasa..tá voňavá chutná chrumkavá krása..
😊😊🥰 dakujem krásne, si fakt velmi milý. Tiež verím že by ti u mňa chutilo. Kde sa varí s láskou, tam chutí stále všetko😊😂😂 alebo by vlastne aspoň malo chutiť všetko😅 Aj tebe príjemný víkend.
Když stejně zustanou takove protivne drobky z te patere. Ja rada hladouckou pomazanku. Kdekdo mi vysvetluje jako ty, mam asi prilis fajnovou hubu :-) A vubec mi nevadi tech par rybicek z konzervy zbavit patere, ocasku a ploutvicek. V konzerve jsem se s hlavickama nesetkala jeste.
Drzkovou polivku mam rada, myslim, ze ji i umim dobrou uvarit, ale na tu, co vari v Mexiku (nekde jsem se na Varese uz o ni zminovala) nemám. Bych se užrala! Nevim, proč jsem se nezeptala z ceho vseho ji vari ji delaji. Urcite bez majoranky a palí. Vzdycky jsem se na ni tak tesila, ze me to nenapadlo. Asi se tam budu muset jeste vratit? :-)
Ty ji varis jak? Docela zajimave!
www.mexicoenmicocina.com/sopa-de-mondongo/#wprm-recipe-container...
Jen ta "pata de res" bude asi problematicka ingredience, zbytek je ok.
Je pravda, ze jsem ji na netu nehledala. DEKUJU TI ZA TO!! Ano, pata de res je u nich snad na kazdem pultu u reznika. Nejak si poradim V tech kotlich urcite ale nevidela jsem ani kus nohy, ani morkovou kost. Ted me napadlo, jedna pani mex dava rc, take se ji zeptam. Ty ji varis???
Varím ju takto cesminazuenal.blogspot.com/2021/01/drzkova-polievka-iskembe-corbas...
My ju zbožňujeme, musí byť aspoň 1x za mesiac🙂 Ak lúbiš držky tak ti túto polievku 100%ne odporúčam!!! Zješ 1 tanier s chlebom a si totálne plná. Velmi zasýti.
diky velke, urcite uvarim, jen co potkam nejakou peknou drztku :-) Ani chleba netreba!
Nemáš za čo🙂 Bez chleba no neviem.. Táto polievka je ako hlavné jedlo, podľa mňa ako guláš, ten bez chleba tiež nie velmi pasuje. Ale ako myslíš, každý si ju je ako myslí. Daj potom vedieť prosím :-)
Ze dam vedet, to se spolehni!!! :-) A jeste ke chlebu - ja k polivkam chleba nemusim. Velmi obcas si kousek dam ke gulasovce a nasi drzkovce. Ke gulasi taky nemusim, radsi jakoukoliv jinou prilohu nebo i nic.
Vzpominam na ty prekrasne drztky na trhach v Mx. A nejen drztky :-)
...v našich končinách (blízky východ Slovenska) je "kotlíkový" bez chleba ako "pivo bez poldeci"
...teda aspoň pre mňa... určite sa aj tu nájdu takí čo ku gulášu chlieb nemusia!!
...a ešte jedna drobnosť...k reštauračnej držkovej som v Česku miloval vaše chrumkavé slané rohlíky!!!
Chleba bych k neku i jedla, to ano. Jinak ke gulasi nejradsi knedlik, kolinka, ryzi.... rohlik, i kdyby nas, cesky, ten snim radsi samotny :-)
... kotlíkový guľáš je "polievkoidny"!!!, k tomu chlieb
...hospodsky guláš je "omačkoidny"!!, k tomu jedine knedlík
Ano, jak rikas, tak ti to chutná a to je spravné.
Drsky varim podle bulharskeho receptu (skembe corba), hodne podobny receptu Cezminac.
Pak pochopitelne "po italsku" , nejlepe s fazolemi, ale pridavam cilli papricku. Jen v Italii to neni polevka, ale pokrm "na vidlicku"
... pekný deň prajem