Hlavné jedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty hlavné jedlá:

«1 2 ...759 »
Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky Vaše

Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť. Dáme variť vodu do hrnca a knedlík celý v nej ponoríme. Varíme z jednej strany asi 8 minút, potom prevrátime a ďalších 8 minút. a

Špenátové palacinky (fotorecept) Špenátové palacinky (fotorecept) Vaše

Do misky si dáme špenát a rozmrazíme ho v mikrovlnke. Pridáme k nemu všetky ostatné ingrediencie. Natrieme si panvicu olivovým olejom a spravíme palacinky.

Cestovinový šalát s lososom (fotorecept) Cestovinový šalát s lososom (fotorecept) Vaše

Z druhej polovičky lososa som spravil chutný cestovinový šalát.

Ľahká večera s lososom (fotorecept) Ľahká večera s lososom (fotorecept) Vaše

Tento recept som si našiel na nete a hneď som vedel, že ho vyskúšam. Mal som doma veľkého lososa, tak mi vyšiel hneď na dva chutné recepty. Ako už býva zvykom, bez pomoci mojej malej kuchárky by sa to určite nepodarilo :)

Špagety s grilovaným lososom a citrónovo-kôprovou omáčkou Špagety s grilovaným lososom a citrónovo-kôprovou omáčkou Vaše

Lososa si osolíme a z oboch strán opečieme na olivovom oleji krásne do ružova. (cca 5 min).

Kuracie prsia s pestom a zeleninou Kuracie prsia s pestom a zeleninou Vaše

Recept pochádza zo stránky http://www.fitlikebee.com/chicken-breast-with-green-suprise/ a a ochutnal som ho prvý krát v Anglicku. Je ľahký na prípravu aj trávenie a dá sa upraviť a vylepšiť na veľa spôsobov, podľa toho čo má človek v chladničke.

Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou Vaše

Viem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne , ze sa v kazdom obchode valaju batati...Toto fakt nepochopim. Ja som objavila zdroj a tak mam tu kvaku viacmenej pravidelne a pouzivam ju v mojej kuchyni uz takmer castejsie, ako zemiaky. Je to zatial len par receptov, ale ak mate zaujem, tak niektore najdete tu http://chalupnikovi.com/recepty/?s=kvaka

Špagety a špenát z balkóna (fotorecept) Špagety a špenát z balkóna (fotorecept) Vaše

táto jar je priaznivá k mojim balkónovým experimentom a z tohto mám zvlášť veľkú radosť...

Bryndzové halušky (fotorecept) Bryndzové halušky (fotorecept) Vaše

Halušky robím len pre druhých, ja bryndzu neľúbim :-D ale všetkým chutia :-)

Recept bez obrázku Obyčajný guláš v kotline, kotlinke Vaše

Tak,som tu opäť.Ak Vás unavujem,tak treba napísať.Na to sú komentáre. Ale pekne po poriadku.Dávnejšie,asi tak pred 15 rokmi som pracoval na jednom gazdovstve v Nemecku.Samozrejme na čierno.Bola to veľmi bohatá rodina a deti,jedna báseň.Všetci tituly a dobré postavenie.Posledná dcéra-Júlia,ukončila vysokú školu.Na oslavu musia prísť všetci študenti.Hans,tak sa volal môj šéf,nevedel ako 27 študentských krkov nasýtiť.Navrhol som guláš v kotline.Nie-znela odpoveď.Ale bohatý si vedia vážiť peniaze!

Těstoviny s vejci a česnekovou pažitkou Těstoviny s vejci a česnekovou pažitkou Vaše

Kolegové milí .Dávám něco ,co se snad ani receptem nedá nazvat ,ale v jednoduchosti je krása a je to asi všeobecně známé ,ale já někdy na takové jednoduché rychlovky zapomínám a rád si je připomenu .Dneska je pátek a potřeboval jsem opravdu rychle dát něco bezmasého .Pro lidi co nechtějí sádlo ,tak mohou nahradit olejem a nebo máslem .

Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave Vaše

Morčacina je pomerne sucha a nevýrazná tak som ju upravil trochu netradične. Hlavne bolo to chutné.

Plnená paprika (fotorecept) Plnená paprika (fotorecept) Vaše

Takto to robila moja mamka a velmi mame radi toto papanicko!

Quinoa s avokádom špenátom a paradajkami (fotorecept) Quinoa s avokádom špenátom a paradajkami (fotorecept) Vaše

Rýchly, nenáročný, takzvaný plavkový obed, inšpirácia: thegardengrazer.com, posúdiť chuť bude na Vás, mne chutilo...

Recept bez obrázku Obyčajní utopenci Vaše

Ahojte moji milý súkmeňovci.Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý uverejnený recept /v tom dobrom slova zmysle/.Nedá mi napísať ešte jeden recept na Obyčajných utopencov.Robím ho v tajnosti,lebo v pohári by mali ležať asi 2-3 týždne/,ale to sa málokedy stáva.Je to neuveriteľná pochutina.Vždy keď prídem na Slovensko,tak tradične robím dva 5 litrové poháre.Ale poďme na recept.

Pasta salad Pasta salad Vaše

Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie prsia nakrájané na pásiky do mäkka. Keď je mäso hotové, pridáme zeleninu nakrájanú na kocky. Zeleninu s mäsom osmahneme maximalne 1 minútu a pridáme uvarené cestoviny a domáce pesto podľa chuti. Dôkladne pomiešame a šalát je hotový.

«1 2 ...759 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
202122232425 26
27 28 29 30

TOP recepty
Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist