Hlavné jedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty hlavné jedlá:

«1 2 ...736 »
Kuracie mäsko na panvičke Kuracie mäsko na panvičke Vaše

Receptik je vymysleny a velmi jednoduchy. Milujem zeleninku a rychle varenie :-) Tak Dobru chut prajem.

Plnená paprika v paradajkovej omáčke Plnená paprika v paradajkovej omáčke Vaše

Milujem toto jedlo a najmä keď je robené z domácich paprík :)

Kuracie mäso na kurkume Kuracie mäso na kurkume Vaše

Jeden z viacero sposobov na pripravu kuracieho mäsa ;-P

Sardinkové guličky na rukolovej perinke Sardinkové guličky na rukolovej perinke Vaše

Tip na rýchlu a zdravú večeru :)

Manspasta (fotorecept) Manspasta (fotorecept) Vaše

V preklade chlapska pasta/cestoviny pre chlapov (nielen) :) Ked je chut na cestoviny,treba sa zavdacit aj chlapom,pre nich je to vraj len hladne jedlo- tak tu je moja varianta .

Grilované jahňacie kotlety Grilované jahňacie kotlety Vaše

Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje hlavne vek jahnata. Grilovali sme kotlety z maleho jahniatka.

Brokolica so šampiňónmi a pórom Brokolica so šampiňónmi a pórom Vaše

Najprv si zlahka na suchej panvici opecieme sezamove semena. Len tolko, aby zavonali, nesmu prihoriet. Prelozime na tanier a odlozime bokom, do dalsieho pouzitia.

Teľacia sviečková s ružičkovým kelom (fotorecept) Teľacia sviečková s ružičkovým kelom (fotorecept) Vaše

Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila s ružičkovým kelom..

Pečené rozmačkance Pečené rozmačkance Vaše

Fantastický jednoduchý recept z brambor.

Sushi na domáci spôsob Sushi na domáci spôsob Vaše

Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.

Pečený plnený bôčik s kožou podľa Gordona Ramsayho (fotorecept) Pečený plnený bôčik s kožou podľa Gordona Ramsayho (fotorecept) Vaše

Páčil sa mi recept šéfkuchára Gordona Ramsay z jeho kuchárskej knihy Nedeľný obed, vyskúšala som ho, pridala som len vetvičku rozmarínu, inak som sa držala prísne jeho receptu, ktorý je jednoduchý, ide o veľmi chutný bôčik s chrumkavou kožičkou, môžem ho len vrelo odporúčať každému, kto mán rád dobrý bôčik :-)

Mäsové guľky alebo čevapčiči (fotorecept) Mäsové guľky alebo čevapčiči (fotorecept) Vaše

keď si môj muž rozkázal v nedeľu čevapčiči povedala som si, prečo nie... ja ho mám tiež rada a už som ho dávno nerobila... keď ale uvidel čevapčiči na plechu povedal, že čevapčiči má byť dlhé a tenké a ja som urobila malé a tlsté tak to nie je čevapčiči - preto som aj tento recept pomenovala ako mäsové guľky... a nakoniec, odhliadnuc od tvaru sa ten môj zalizoval až za ušami...

Mäso ochutené s láskou (fotorecept) Mäso ochutené s láskou (fotorecept) Vaše

Ja, kuchár amatér, varím svoje jedla pre potešenie a nie ako poniektorí profi kuchári len z povinnosti a za mzdu. V jedle máme cítiť nie len to či je dostatočne posolené a okorenené ale hlavne vychutnať to, že bolo robené s láskou! Preto tu pridávam pre vás túto prácu, hoci podobných už tu niekoľko je. No a bude aj môj obľúbený hudobný gastro klip.

Kyslá kapusta s mäsovými guľkami (fotorecept) Kyslá kapusta s mäsovými guľkami (fotorecept) Vaše

Toto je moja obľúbená kapusta. Možno zachutí aj vám. Varievam ju v zime.

Plnené pečené šampiňóny (fotorecept) Plnené pečené šampiňóny (fotorecept) Vaše

Šampiňóny som utrela, vybrala som nožičky.

Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov (fotorecept) Vaše

Keď sa vám nechcú robiť závitky ... Je to chutné mäsko na spôsob španielskych vtáčikov.

Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept) Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept) Vaše

Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór, rozhodla sa pripraviť ho na hubách, zatiaľ čo ja som ho upiekol v rúre a pripravil pre mňa a sestru šalát plný výborných vecí. Inšpiráciou bola kniha Šaláty na celý rok.

Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde Vaše

Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby som neodskúšala. Králika som doteraz nikdy nejedla, ani nepripravovala. Sympatický recept mi poskytli dievčatá z relácie Českej televize Herbář. Trošičku som si ho modifikovala. Pôvodne som chcela upiecť celého králika. Ale musím sa priznať, že keď mi teta na farmárskom trhu podávala to úbohé zviera aj s hlavičkou, nevzbudilo to vo mne najpozitívnejšie pocity. A tak som ho vymenila za štyri stehná.

Mexická pestrofarebná zapekaná ryža Mexická pestrofarebná zapekaná ryža Vaše

K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná. Znalci mexickej kuchyne teraz iste zbystria pozornosť, budem rada, ak ohodnotia tento recept:-)

Kurča pečené s jablkami na čiernom pive (fotorecept) Kurča pečené s jablkami na čiernom pive (fotorecept) Vaše

Z času na čas pečiem kurča takto, jeho chuť je iná oproti klasike, kurča je jemnejšie a šťavnatejšie...

«1 2 ...736 »
Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.

SÚŤAŽ: Vianočné pohostenie s výrobkami Mecom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máme tu december a s ním sviatky Vianoc. Práve na toto obdobie je ako stvorená vianočná šunka spolu s originálnym receptom, ktorú pre Vás pripravil Mecom. Stačí zapojiť sa do súťaže!


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
151617181920 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist