Hlavné jedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty hlavné jedlá:

«1 2 ...727 »
Soğan Kebabı - cibule plněná mletým masem (fotorecept) Soğan Kebabı - cibule plněná mletým masem (fotorecept) Vaše

Tenhle unikátní turecký recept jsem potkala cestou po netu. Nastudovala jsem ho, upekla a zařadila do receptu pro hosty. Variant je tolik, že není třeba se hroutit, když někdo nemá římský kmín nebo sirup z granátový jablek. I když ten používám do vody. Není to sladké a k dostání by měl být. Nahradila bych ho nějakým červeným sirupem, ale kyselejším. Jde tu o chuť kyselejší šťávy se slaďoučkou cibulí.

Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) Osso Bucco dusené s jačmeňom (fotorecept) Vaše

Na Vareche je uz viacej receptov ako pripravit tuto chutnu cast hovadzieho masa. U mna uz zacina coraz viacej prac vonku a tak hladam recepty kde musim stat co najmenej pri sporaku. V tomto recepte sa maso dusi v rure pomaly so zeleninou, jacmenom a zemiakmi.

Sladké makové gnocchi s hroznovým olejom Sladké makové gnocchi s hroznovým olejom Vaše

Mak má niekoľko liečiacich schopností o ktorých nie všetci vedia. Pre svoj obsah vápnika 12x vyšší než v kravskom mlieku je vhodný pre prevenciu osteoporózy. Obsahuje kyselinu olejovú ktorá znižuje cholesterol, chráni srdce a má protirakovinový účinok. Mak je známy pri príprave makových rezancov. Tento recept starých mám som však zmenila na zdravší - namiesto masla s vysokým obsahom cholesterolu som použila jemný hroznový olej bez cholesterolu. Ak ho vyskúšate, dajte mi vedieť, či sa Vám páčil.

Paleo chilli con carne Paleo chilli con carne Vaše

Tento recept je v podstate akoby chilli cone ale bez strukovyn ale zato s paradnym chorizom.

Kuracie stehná na čínsky spôsob (originálny čínsky recept) Kuracie stehná na čínsky spôsob (originálny čínsky recept) Vaše

Tento recept ma naučila variť moja známa z Číny. Hneď na prvý krát mi veľmi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať spraviť aj sama. Nebolo to síce na 100% dokonalé, ako jej pôvodná verzia, no chutilo to úžasne, a nabudúce to už bude určite eňo-ňuňo :D Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Fašírky Fašírky Vaše

Viem že tu je asi tisíc receptov na fašírky no aj tak ich sem musím dať :P

Zaľúbený tekvicový prívarok Zaľúbený tekvicový prívarok Vaše

Obedííík pre moju polovičku :P

Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) Vaše

Mali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som sa tu aj inde. K zelenému koreniu som ešte na ochutenie pridala šalviu. K tomu jednoduchá smotanová omáčka. Zároveň som vyskúšala medový dressing k šalátu podľa Skillet, ktorý je naozaj výborný, ďakujem :)

Palacinkový slaný koláč (fotorecept) Palacinkový slaný koláč (fotorecept) Vaše

v pondelok o 11-tej mi volal muž, že o 12-tej príde na obed aj zo zaťkom... on v tom nevidel žiaden problém, ja áno... obyčajne chodí domov až o 16-tej a v pondelok zvyčajne dojedáme od nedele, bohužiaľ bolo toho akurát tak pre jedného... tak som rýchlo prehodnotila situáciu a z pôvodného zámeru urobiť k večeri palacinky so zmrzlinou vznikol tento slaný palacinkový koláč...

Nakladané bravčové karé (fotorecept) Nakladané bravčové karé (fotorecept) Vaše

Dnes sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku. Preto som sa rozhodla pre toto jedlo.Mäso som si naložila v sobotu.

Syrové kopčeky (fotorecept) Syrové kopčeky (fotorecept) Vaše

Jednoduchý, rýchly syrový recept. Na zapečenie som použila mikrovlnku s funkciou "crisp". Kto takú nemá, stačí aj teflonová panvica a poklička alebo rúra vyhriata na 180°C. Do rúry sa oplatí dávať vtedy, keď sa pečie aj niečo iné. Na 2 - 3 minúty rozohrievať rúru sa veľmi neoplatí.

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep) Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep) Vaše

Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE DE POMMES DE TERRE Á Ĺ AIL od Julie Child, ktorá sa celý život venovala francúzskej kuchyni. Bravčové pliecko som v tejto marináde marinovala celých 24 hodín a potom som ho v tejto marináde upiekla. Podávala som s cesnakovým zemiakovým pyré. Je to lahôdka, ktorá ma nesklamala.

Tvarohovo-kakaové gule s jahodami (fotorecept) Tvarohovo-kakaové gule s jahodami (fotorecept) Vaše

Keďže milujeme čokoládu a všetky veci,ktoré majú s čokoládou niečo spoločné rozhodla som sa trocha zmeniť recept na klasické "slivkové" gule :-)

Pečené kuře se zelím a pohankou (fotorecept) Pečené kuře se zelím a pohankou (fotorecept) Vaše

Kuře jsem důkladně propláchnul a vyřezal z něho prsa, ty budou jindy a jináč. Jednu hrst pohanky jsem si povařil. Zatím co se vařila pokrájel jsem slaninu nadrobno a rozpustil v kastrolku, přidal jemně nasekanou menší cibuli a nechal ji zesklovatět. Pak přišla na řadu pokrájená maďarská klobása. Krásně pustila barvu a rozvoněla čtyři patra nahoru. Všechno jsem to propojil s vařenou pohankou, malinko muškátovýho květu a žádný koření už není třeba Jen lehce přisolit – podle chuti. Nechal jsem to vychladnout. Nacpal pod kůži do vyprázdněného prostoru, uzavřel. Kuře osolil, okmínoval. Nachystal si pekáč. Cibuli posekal nahrubo, přidal hořčičný semínko, malinko kmínu, nový koření a vavřín. Přelil vývarem, posadil kuře a šup do vyhřáté trouby na 250°C. Jsem spořivý typ, tak jsem do trouby přidal i hrneček s pohankou zakrytou vodou (1 díl pohanky 2 díly vody). Když kuře začalo lehce chytat barvu, vyndal jsem ho z pekáče, přidal zelí a pohanku z hrnka, promísil a posadil na to kuře. A zpátky do trouby. Zakryl jsem vrchním dílem pekáče a ponechal osudu. Chvíli před dopečením jsem kuře vybral ze spodního dílu pekáče a obrácené dopekl, aby mělo barvu ze všech stran.

Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom Halušky na spôsob Alfredo (pasta) s tekvicou a kelom Vaše

Ako predloha mi bola Alfredo pasta, ale nahradil som si ju nasimi haluskami, pretoze pasty mam uz dost. A preco by som nemohol povedat tiez Alfredo halusky.

Balkánské jehněčí Balkánské jehněčí Vaše

Není to jenom výborné jídlo, ale jeho příprava je hezkou hrou. Použít kromě jehněčího můžete i skopové, kůzlečí. Majitelům nechuti k těmto masům se nabízí varianta z masa vepřového.

Množství surovin jsou pouze orientační.

Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) Morčacie prsia podľa Duranda (fotorecept) Vaše

Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand :-) Zrejme francúzsky kuchár, ktorý vymyslel tento spôsob úpravy, lebo recept som našla medzi francúzskymi a nesklamal ma.

Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro Kuracie kúsky s Tagliatelle a Sugo Di Pomodoro Vaše

Alebo "Kuracie vykostené stehná s rezancami a rajčinovou omáčkou" :P

Parené kuracie rolky (fotorecept) Parené kuracie rolky (fotorecept) Vaše

Rada varím v parnom hrnci, potraviny stačí "naložiť" do hrnca a nastaviť časovač... Ešte radšej som tomu, že takéto jedlá pripravené v pare chutia aj mojim deťom.

«1 2 ...727 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na november o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v mesiaci november hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na november o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v totmo mesiaci pokračujeme v súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

SÚŤAŽ: Gurmánsky zážitok nielen pre milovníkov kávy + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Obľúbený rad Premium pudingov od Dr.Oetker sa rozširuje o špecialitu s obsahom prvotriedneho kávového extraktu.

Rebríček TOP nápadov mesiaca september 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist