Šaláty


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty Šaláty:

«1 2 ...99 »
Miešaný letný šalát (fotorecept) Miešaný letný šalát (fotorecept) Vaše

Naša chutná domáca klasika z letných šalátov, robievam z čerstvých paradajok, zelenej papriky, uhorky a červenej cibule.

Recept bez obrázku Báječný ovocný šalát s medovo-citrusovou zálievkou Vaše

Recept na môj obľúbený letný šalátik so zálievkou so skvelým ochuteným medom.

Prekladaný zemiakový šalát podľa Svetlanky (fotorecept) Prekladaný zemiakový šalát podľa Svetlanky (fotorecept) Vaše

Tento skvelý recept som dostala od Svetlanky, ktorá pochádza z Ukrajiny a žije na Slovensku..som rada, že mi dovolila jej recept zverejniť..

Recept bez obrázku Lečo s fazulkou a párkom Vaše

Fazuľu uvaríme samostatne.Očistíme rajčiny,papriku,cibuľu a spravíme lečo.Do hotového pridáme na koliečka pokrájané párky .Ked je fazuľa uvarená,pridáme ju k leču. Nálev: 1 Deko rozpustíme v 1dcl vody,pridáme 1/4l oleja,20dkg cukru,1dcl octu chvílu povaríme a precedené pridáme k uvarenému leču.Dobre premiešame a plníme do pohárov. Sterilizujeme pri 90st.C 20minút.

Cviklová nátierka s tofu Cviklová nátierka s tofu Vaše

Veľmi jednoduchá a zároveň zdravá a chutná nátierka.

Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) Vaše

Zeleninu si vie upiecť každý, takže len taký nápad na jej obmenu a zmenu chuti. Vegetariáni môžu len tak posypanú Fetou a mäsožravci s cigánskou pečienkou :)

Paprika v oleji Paprika v oleji Vaše

Komerčný recept
Možností ako spracovať papriku je niekoľko - od varenej, pečenej až po slovenskú klasiku lečo. Jedným z menej bežných spôsobov je naložiť ju do oleja. Základom je kvalitný olej a zdravé plody papriky.

Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami (fotorecept) Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami (fotorecept) Vaše

Letný šalát, do ktorého nie je potrebné nič variť, iba ak nejakú prílohu poopekať :)

Marinovaná žlutá cuketka s kurkumou Marinovaná žlutá cuketka s kurkumou Vaše

Cuketka může být i zelená, samozřejmě, ale žlutá se mi zdá chutnější.

 Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou (fotorecept) Postna zelka - letná dusená kapusta so zeleninou (fotorecept) Vaše

Tento balkánsky recept je veľmi jednoduchý, nenáročný na prípravu. Prekvapí vás ale svojou jedinečnou chuťou v kombinácii s ovčím syrom a domácim chlebíkom. Je to letný variant tohoto jedla, avšak zimný a sýtejší je v kombinácii s údeným mäskom, prípadne,údenými rebierkami. Ja som vzhľadom na letnú sezónu zvolila ľahšiu formu, bez mäsa.

Avokádový šalát (fotorecept) Avokádový šalát (fotorecept) Vaše

Uhorku rozkrojíme a vyškrabeme semienka, pokrájame na kocky a osolíme. Necháme odvodniť. Zlejeme šťavu. Medzitým si pripravíme - nakrájame na drobno všetku zeleninu.

Kápia s jogurtovým dressingom Kápia s jogurtovým dressingom Vaše

Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch ;-)

Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom (fotorecept) Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom (fotorecept) Vaše

Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený jogurtovo - nivovým krémom je s čerstvým pečivom v lete vhodný aj ako ľahký obed alebo večera, recept pochádza z francúzskej kuchyne.

Sušené paradajky s bazalkou a cesnakom v olivovom oleji - sterilizované (fotorecept) Sušené paradajky s bazalkou a cesnakom v olivovom oleji - sterilizované (fotorecept) Vaše

Sušené paradajky sú obľúbeným receptom každého letného obdobia. Väčšina gazdiniek pracne nachádza miesto v chladničke , kde ich uskladňuje , kým sa nezjedia. Ja ich roky sterilizujem a bola som prekvapená , koľko málo resp. skoro nik nemá túto skúsenosť .Tu je teda moja.

Bramborovo vajíčkový salát se strouhaným celerem Bramborovo vajíčkový salát se strouhaným celerem Vaše

Skvělá chuť strouhaného celeru s limetkovou šťávou v bramborách s vajíčkem natvrdo. Kdo nemusí celer, dá al dente uvařené zelené fazolky.

Paradajkové pyré pečené v rúre - zaváranina (fotorecept) Paradajkové pyré pečené v rúre - zaváranina (fotorecept) Vaše

Minulý rok som pridala na Varechu recept na varené pyré na šporáku ktoré som sa chystala znova spraviť, ale pred pár dňami som sa od známych dozvedela nový recept na ekonomickejšie a chutnejšie pyré spracovávané v rúre. Je takmer bezpracné a ušetrilo mi kopec času. Síce som robila len z mála paradajok, ale musela som vyskúšať či bude stáť za to. A stojí ☺

Syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom (fotorecept) Syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom (fotorecept) Vaše

Aj keď to vyzerá ako útok na líniu, nie sú to len prázdne kalórie a vhodná príloha tiež veľa zachráni

Zemiakový šalát zo Sicílie Zemiakový šalát zo Sicílie Vaše

Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi chutí. Jedná sa o prílohu, ale je možné ho jesť aj samostatne. Suroviny uvádzam len cca. Každý si množstvá môže prispôsobiť podľa chuti

Recept bez obrázku Kvasená miešaná zelenina Vaše

Vitamínová bomba bez chémie, konzervantov čo vydrží celú zimu ak ju nezjete.

«1 2 ...99 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na september o najlepší nápad, návod či fotopostup
Súťažime aj v septembri! Zapojte do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.

Súťaž o najlepší nedeľný obed so Zlatou edíciou Somat a Pur
Nepremeškajte jedinečnú príležitosť a zapojte sa do veľkej receptovej súťaže o najlepší nedeľňajší obed. Pozvite nás do vašej kuchyne a podeľte sa s nami o váš sviatočný nedeľňajší obed. Získajte fantastické ceny a pochváľte sa čitateľom so svojím zlatom na tanieri.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2015
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist