Šaláty


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty Šaláty:

«1 2 ...96 »
Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou Vaše

Jeden výnimočne mäsitý recept. Navyše rýchly, pomerne lacný, farebný a mooc dobrý. Vznikol na návšteve u známych kde som varil štýlom "čo zásoby núkaju" a vzniklo toto mňamko.

Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) Quinoa s citrónovou šťavou (fotorecept) Vaše

Kedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez samostatne. Citronova stava, dressing dava salatu osviezujucu chut, ktora sa hodi do tychto horucich dni. Pocet porcii zalezi na tom ako sa bude podavat, ci ako priloha, alebo samostatne.

Nakladaný Hermelín na kyslo Nakladaný Hermelín na kyslo Vaše

Receptov na nakladané syry je tu veľa, na internete som vžak dávnejšie objavil jeden výnimočný, ktorý sa predsa len od ostatných líši...nie je použitý klasický nálev pozostávajúci len z oleja s bylinkami či koreninami, ale ochutený olej so sladko-kyslou príchuťou, ktorú mu dodáva cukor, ocot a prípravok na konzervovanie zeleniny od nemenovanej firmy.

Šošovicovo-šampiňónový šalát Šošovicovo-šampiňónový šalát Vaše

Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony ocistime a nakrajame na hrubsie platky. V panvici zohrejeme maslo a sampinony vlozime. Nezacneme hned miesat, aby sa pekne opiekli dohneda. Zo zaciatku opekame na silnom ohni. Ked zhnednu ohen zmiernime trocha a pridame nasekany cesnak a mlete cierne korenie. Este chvilu restujeme, premiesame obcas.

Grilovacia klobása s Nivou a hruškami Grilovacia klobása s Nivou a hruškami Vaše

Komerčný recept od šéfkuchára Mareka Orta

Pečené brambory se zelným salátem na řecký způsob (fotorecept) Pečené brambory se zelným salátem na řecký způsob (fotorecept) Vaše

I takhle se dají upéct brambory, které jsem si zamilovala jako přílohu k zelnému salátu z raného zelí v řeckém jogurtu.

Naložená grilovaná (pečená) zelenina Naložená grilovaná (pečená) zelenina Vaše

Pokud budete někdy grilovat,schválně přidejte hodně zeleniny a když se třeba nesní, proveďte s ní toto. Nebo prostě opečte zeleninu na pánvi či v troubě a efekt bude stejný. Ovšem sami víte,že pokrmy z grilu mají o dost lepší chuť :-) Recept je to jednoduchý, ale o to víc vás překvapí výsledek. Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami Vaše

Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)

Osviežujúci jahodový šalát s granolou a lieskovcami Osviežujúci jahodový šalát s granolou a lieskovcami Vaše

Receptov, kde si pochutíme na jahôdkach je už naozaj mnoho. A tak som prišla na nový a veľmi chutný spôsob ako si tieto krásne červenučké krásky môžeme vychutnať v osviežujúcom a lahodnom šaláte s granolou, avokádom, opečenými lieskovcami a medovo-citrónovým dresingom. Granolu môžete použiť takú, akú máte po ruke, no mne tento šalát veľmi chutí s granolou zo žitných vločiek. Recept na granolu nájdete u mňa na blogu: www.mygreenwonders.blogspot.com . Dobrú chuť! :)

Letný šalát z valeriánky poľnej (fotorecept) Letný šalát z valeriánky poľnej (fotorecept) Vaše

Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a uhorky s citrónovo - olejovou zálievkou a posypané petržlenovou vňaťou.

Recept bez obrázku Hlávkový šalát ako ľahký obed Vaše

Hlávkový šalát na tisíc spôsobov pripravujem rada v horúcom lete namiesto teplého obeda. Môže sa chrumkať len tak, alebo s čerstvým pečivom alebo toustom. Super je, že si doňho môžeme pridať všetko, čo máme radi. Ja mám najradšej tento:

Pomarančovo-cibuľový šalát Pomarančovo-cibuľový šalát Vaše

Pofiderná mi bola tá kombinácia, ale je leto - horúčavy, vtedy šalátujem. Risk je zisk, oplatilo sa, mne to chuti veľmi, ale uznávam, že ja mávam divné chute. Z knihy: IBA 4 SUROVINY. Mal by to byť španielsky recept, ale neručím. Odporúčam dobre vychladený.

Kuskus - Couscous s oprážanou zeleninou a bylinkami (fotorecept) Kuskus - Couscous s oprážanou zeleninou a bylinkami (fotorecept) Vaše

Pridávam recept do nastávajúcich horúcich dní na ľahké rýchle a osviežujúce jedlo.

Farro šalát (fotorecept) Farro šalát (fotorecept) Vaše

Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj v zdravej vyzive, v cerstvych salatoch.Ponukam vam recept na farro salat s orechovym pestom , baby kelom a paradajkami.

Zelný salát s majonézou a jogurtem Zelný salát s majonézou a jogurtem Vaše

Kdybych nedělal různé pokus a úpravy, tak by to mohl být salát Goleslaw, ale není. Jen upozorňuji ,že to může někomu připadat podobné. Bude sice s fotkou ale ne celý fotopostup, prostě jsem nestíhal. Tak promiňte.

Recept bez obrázku Krabí šalát s tofu syrom Vaše

Tofu doma jedávam iba sama,tak som ho skúsila pridať do šalátu a tam sa ujal. Je to rýchla večera, alebo desiata.

Vitamínové potěšení Vitamínové potěšení Vaše

Tak tenhle salát není ničím moc zvláštní ,jen je tam udělaný trošku jiný dresink .Když nám dochází energie ,tak si ho uděláme a tu dietku pokazíme tím ,že si k tomu dáme česnekové bagety opečené na grilu .

Zelerový šalát so smotanou a jogurtom Zelerový šalát so smotanou a jogurtom Vaše

Zeler očistíme, umyjeme a nastrúhame do misky.

«1 2 ...96 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Ovocné dezerty s 1-2-3 Rote Grütze od SweetFamily
Rýchla a jednoduchá príprava ovocných dezertov alebo poliev či plniek do koláčov a zákuskov.

SÚŤAŽ: Letná MECOM grilovačka
Tak ako každý rok, ani tento nie je výnimkou, a tak vám MECOM prináša okrem klasických chutí, ktoré máte radi aj skvelé novinky na váš gril.

Najlepšie nápady mesiaca jún 2015
Na stránke Napady.Pravda.sk prebieha každý mesiac súťaž o najzaujímavejší nápad. Pozrite si, aké nápady sa vám páčili v mesiaci jún.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
12345
67 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist