Ryžový nákyp
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp so slivkami

ryzasos - fotkaRyža SOS, 20. apríla 2024. Komerčný recept.
Ryžový nákyp so slivkami
Foto: ryzasos

Ryžový nákyp je jedlom, ktorý nás vracia do detstva. Poďte si ho pripraviť s ryžou SOS Classic a so slivkami. Tento recept pre Zobraziť celý popisRyžový nákyp je jedlom, ktorý nás vracia do detstva. Poďte si ho pripraviť s ryžou SOS Classic a so slivkami. Tento recept pre vás pripravil blog Neplecha na plechu.
Zdroj: Neplecha na plechu

160
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1,5 l
 (z chemicky neošetreného citróna)
1 ČL
200 g
150 g
9 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Ryžu nasypeme do hrnca a zalejeme ju mliekom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a lyžičku škorice. Ryžu varíme do zmäknutia asi 25 minút. Počas varenia ju z času na čas premiešame. Keď je hotová, necháme ju úplne vychladnúť.

  2. 2

    Väčšiu zapekaciu formu vymažeme maslom. Slivky umyjeme, rozkrojíme ich na polovice a vyberieme kôstky.

  3. 3

    Teraz začneme pripravovať nákyp. Vajcia rozdelíme do dvoch misiek na žĺtky a bielky. Bielky ušľaháme dotuha.

  4. 4

    Ľahko zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a potom do neho zamiešame žĺtky jeden po druhom. Ďalej vmiešame vychladnutú ryžu a potom do tohto základu opatrne zapracujeme aj vyšľahané bielky.

  5. 5

    Rúru dáme predhrievať na 160 °C.

  6. 6

    Polovicu zmesi nalejeme do pripraveného pekáča a rovnomerne ju rozprestrieme. Potom na ňu poukladáme pripravené slivky a prikryjeme ich zvyšnou ryžovou zmesou. Opäť rovnomerne rozprestrieme a môžeme dať do vyhriatej rúry piecť.

  7. 7

    Nákyp pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C zhruba 45 minút.

  8. 8

    Hotový, ešte horúci nákyp, ľahko pomúčime a posypeme kakaom. Na kakao môžete použiť šablónu s králikom, ktorého som vystrihla z papiera. Potom už ho stačí len dozdobiť očkami z bielkovej polevy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia