Obed


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty obed:

«1 2 ...757 »
Letné rizoto s ananásom Letné rizoto s ananásom Vaše

Pre všetkých, ktorý majú radi ovocno - pikantné - osviežujúce chute. Ľahké, zdravé a vhodné aj na horúce letné dni, alebo aj pre tých, ktorí chcú nejaké to kilo zhodiť ;)

Domáce bravčové výpečky Domáce bravčové výpečky Vaše

Nedeľný obed v znamení výborného domáceho mäska..konečne mám domácu krkovičku a tak som nemohla odolať skvelému obedu z nej..

Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom Pikantná bravčová mučkalica v zemiakovej placke so syrom Vaše

Táto špecialita pochádza z Južného Srbska a má veľa podôb, tak sa podelím o jednu stej mojej

Vykostené kuracie stehná v zázvore a pive Vykostené kuracie stehná v zázvore a pive

Varenie s pivom mám rád; občas ho dávam aj do jedla – vraví aforizmus. Ale naozaj nám storaké svetlé, tmavé, pšeničné, sladové, ovocné... moky dávajú sto možností, ako navariť rovnako, a predsa inak.

Zapekané kurča so špenátom Zapekané kurča so špenátom Vaše

Najprv si pripravím bešamel. Na malej panvici si rozpustím máslo. Keď je máslo rozpustené, pridávám múku. Chvýločku miešam, aby sa mi spravili hrudky, ktoré opekám na slabom plameni, nie dlho. Zápražku chcem mať svetlo hnedej farby. Keď je zápražka hotová dám ju bokom, aby mi vychladla. Do menšieho kastrolčeka si dám zohrievať mlieko. Keď mlieko začne variť, stlmím plameň a pridávám záprážku. Riadne ju v mlieku rozmiešám. Chvýľu čakám, kým zmes začne bubľat a pridávám soľ, cibuľu v ktorej sú napíchané klinčeky, vňatku a všekto korenie. Kastrolček zakrývám pokrievkou a dám ho trocha bokom ať nieje priamo na plameni. Omáčku várím min. 25 - 30 minút.

Zapečená cuketa s dresingom (fotorecept) Zapečená cuketa s dresingom (fotorecept) Vaše

Úžasný recept na fantastickú plnenú zapekanú cuketu s ľahkým letným dresingom.

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom Vaše

Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Guľky z údeného mäsa v letnej kapuste (fotorecept) Guľky z údeného mäsa v letnej kapuste (fotorecept) Vaše

V letnom horúcom dni dobre padne kapusta a v nej guľky..dnes som ich robila z údeného mletého pliecka..

Cestoviny s mangoldom, šunkou a smotanou (fotorecept) Cestoviny s mangoldom, šunkou a smotanou (fotorecept) Vaše

Všimla som si, že ľudia už aj u nás čoraz viac pestujú mangold, niekedy však celkom dobre nevedia, čo s ním – a to je škoda. V mojej permakultúrnej záhrade si mangold rastie voľne už pár rokov, len tak sám. Prvý raz som sa s ním zoznámila pred rokmi vo Švajčiarsku, a tuším to bolo zrovna v podobnej omáčke s cestovinami. V posledných rokoch robievam takéto cestoviny viackrát za sezónu.

 Letné tekvičky (fotorecept) Letné tekvičky (fotorecept) Vaše

Mlade tekvicky rozkrojime po dlzke a lyzickou vydlabeme duzinu. Vybratu duzinu posekame na drobno. Tekvicove lodicky potrieme olejom a ochutime sol, korenie

Vyprážané kuracie prsia v kukuričnej krupici (fotorecept) Vyprážané kuracie prsia v kukuričnej krupici (fotorecept) Vaše

Dnešný pozdný obed..kuracie prsia som najprv namočila v smotanovo-vajcovej hmote a potom obalila v kukuričnej krupici..výborne chrumkavé..

Držky zapekané pikantné s čiernym pivom (fotorecept) Držky zapekané pikantné s čiernym pivom (fotorecept) Vaše

Tento recept mal dnes premiéru no po jedení pri nej neostane. Takto upravené držky sú tak chuťovo dobré. Je to podstate perkelt na spôsob špekáčiky na čiernom pive od @kimlo , len upravený na držky. Robil som to rímskom hrnci ma to nevýhodu, že to dlhšie trvá zas na druhej strane netreba s tým nič iné robiť, len vytiahnuť hotové a jesť.

Zapečené Džulbastije (fotorecept) Zapečené Džulbastije (fotorecept) Vaše

Kto má rád fašírky a k nim zemiaky-tento recept určite stojí za to vyskúšať..Rýchla príprava- a pečie sa samo :)

Gratinovaná tekvica s ementálom Gratinovaná tekvica s ementálom Vaše

Prichádza čas tekvíc a cukín a to je pre mňa to pravé leto v kuchyni. Tentokrát som pripravila zapekanú mladú tekvica s ementálom a sušeným tymianom.

Pečené zemiaky plné zeleninky Pečené zemiaky plné zeleninky Vaše

Ďalší extremne rýchly, ľahký recept plný zeleniny ktorého suroviny sú cenovo dostupné. Priznám sa, že zapekám, pečiem a kuchtím v rúre veľmi rád. V podstate tam sa to "rieši" samo :-)

«1 2 ...757 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Ovocné dezerty s 1-2-3 Rote Grütze od SweetFamily
Rýchla a jednoduchá príprava ovocných dezertov alebo poliev či plniek do koláčov a zákuskov.

SÚŤAŽ: Letná MECOM grilovačka
Tak ako každý rok, ani tento nie je výnimkou, a tak vám MECOM prináša okrem klasických chutí, ktoré máte radi aj skvelé novinky na váš gril.

Najlepšie nápady mesiaca jún 2015
Na stránke Napady.Pravda.sk prebieha každý mesiac súťaž o najzaujímavejší nápad. Pozrite si, aké nápady sa vám páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2015
Aj v júni sa na Varecha.sk súťažilo o najobľúbenejšie sladké a nesladké recepty. Ponúkame vám víťazný rebríček.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
12345
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist