Obed


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty obed:

«1 2 ...690 »
Recept bez obrázku Kuracie prsia so zemiakmi Vaše

tento recept je jednoduchý ale veľmi lahodný. Je to môj vlastný recept

Kapustový šalát s kuracím mäsom Kapustový šalát s kuracím mäsom Vaše

Kúpila som si v Rakúsku jednu kuchársku knihu a v nej bol tento recept. Tak sa s ním chcem podeliť lebo je skutočne chutný.

Zajac na smotane s haluškami Zajac na smotane s haluškami Vaše

Cibuľku a cesnak si očistíme, pokrájame a do zlatista upečieme na oleji. Na usmaženú cibuľku a cesnak pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie, drvenú rascu a na záver mletú červenú papriku. Rýchlo premiešame a poukladáme naporcovaného zajaca, nech sa sprudka osmaží aj z jednej aj z druhej strany a následne podlejeme trochou vody cca 1,5dcl, pridáme bobkový list a prikryté dusíme. Keď je mäsko mäkkučké až sa oddeľuje od kosti, tak si ho vyberieme do taniera . V druhej miske si rozmiešame smotanu na varenie s trochou hladkej múky a vylejeme do šťavy ,ktorá nám ostala v hrnci .Necháme zovrieť a pridáme naspäť mäsko ešte nejaké 3 min. varíme a môžme ostaviť.

Pomaly pečené marinované bravčové pliecko (fotorecept) Pomaly pečené marinované bravčové pliecko (fotorecept) Vaše

Mala som krásne bravčové pliecko, husto som ho prešpikovala cesnakom, osolila, preliala olejom, marinovala v domácom pálivom paprikovom kréme Erős Pista po mojom, piekla som ho na domácej bravčovej masti pomalým pečením na 120 stupňoch C až po dobu 5 - tich hodín, posledných 15 minút na funkcii gril, výsledkom bolo voňavé lahodné šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ktoré sa priam rozplývalo na jazyku, s chrumkavou pikantnou kôrčičkou na povrchu.

Pečená kačica s inou plnkou (fotorecept) Pečená kačica s inou plnkou (fotorecept) Vaše

Čakal som rodinu na oslavu tak som robil kačicu s plnkou nech je toho viac veď povedzme si úprimné keď kačicu upečiete nie je tam veľa kúskov na jedenie samé kosti. Tak so k plnke pridal aj červenú kapustu s haluškami to aby som sa nemusel zabávať s knedľou. Kapustu som opísal predchádzajúcom recepte.

Krúpoto s hokkaido a hráškom Krúpoto s hokkaido a hráškom Vaše

Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, verím, že určite bude chutiť :-)

Pečený králik na cesnaku so špenátom (fotorecept) Pečený králik na cesnaku so špenátom (fotorecept) Vaše

Dostala som domáceho králika. Zopár rokov som niečo podobné nevarila, lebo naše deti si spájali vždy takéto zvieratá s rozprávkovými postavičkami a preto ich odmietali jesť. Zaujímavé, že s rozprávkou Tri prasiatka, alebo s takou kravičkou Milkou problém nikdy nemali. Keď sa mi vyskytla príležitosť variť len pre nás dvoch, tak som to hneď využila a uvarila moje obľúbené jedlo z prázdnin u českej babičky.

Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou Vaše

Kto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je receptík čo som dnes skúšala a vyšiel na 1* :)

Kyslá kapusta na karameli a Chardonnay (fotorecept) Kyslá kapusta na karameli a Chardonnay (fotorecept) Vaše

Včera som piekla perfektné mäsko a zaslúžilo si kvalitnejšiu prílohu, siahla som po domácej sudovej kyslej kapuste, ktorú som pripravila na karameli a na Chardonnay, recept sa vydaril a k mäsku sa výborne osvedčil, pridávam pre záujemcov o túto úpravu.

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou Vaše

Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť a vychutnať si tú vôňu zakaždým, keď idem okolo, ak nie rovno sa zastaviť na skvelý obed alebo večeru. Tento recept úplne kopíruje čínsku kuchyňu, je ľahký, chutný a presvedčí o tom, že za pár desiatok minút v kuchyni sa dá úplne v pohode pripraviť skvelá domáca čína s typickou vôňou a nezabudnuteľnou chuťou.

Stroganov Stroganov Vaše

Tento pôvodom ruský recept má viacero variácií a receptov je neúrekom. Pôvodne sa vraj mäso krájalo na kocky, až keď šľachtic Stroganov prišiel o zuby,tak mu kuchár mäso začal krájať na rezance.Dočítala som sa,že v original rcp neboli ani šampiňóny a ani uhorka. Mäsko sa flambovalo vodkou, neskôr koňakom. Nech už je historiek okolo Stroganova koľkokoľvek, jedno je isté že sa pripravuje z kvalitného hovädzieho mäsa a nesmie chýbať kyslá smotana. Pridávam môj recept na túto skvelú minútku.

Pečené zemiaky s fetou a olivami (fotorecept) Pečené zemiaky s fetou a olivami (fotorecept) Vaše

Patria medzi moje obľúbené,tak možno tiež niekomu padnú do oka.

Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) Vaše

Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne..prílohu som volila domáci knedlík aj varené zemiaky...

Cícerové halušky bez múky Cícerové halušky bez múky Vaše

Vynikajúce, zdravé halušky, ktoré si môžete dať nasladko alebo naslano! Sú bez múky, pretože pomletý cícer za múku nepovažujem :D Dúfam že vám budú chutiť, mne teda chutili omnoho viac ako bežné halušky! Majú jemnú orieškovú chuť. Originál recept: http://www.fitrecepty.sk/recept/zdrave-cicerove-halusky-bez-muky/

Polievka minestrone (fotorecept) Polievka minestrone (fotorecept) Vaše

Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa robiť s rôznych druhov zeleniny. Ja som ju robila do 4 litrového hrnca takto:

Biber Dolmasi - turecké plnené papriky (fotorecept) Biber Dolmasi - turecké plnené papriky (fotorecept) Vaše

Biber Dolmasi sú plnené papriky, ktoré sú veľmi obľúbené v celom Turecku, je to ľahké, svieže jedlo, ktoré má mnoho variant a takpovediac je jej náplň odlišná v niečom od domu k domu. Táto plnená paprika sa ešte v stredoveku počas vlády Ossmanskej ríše vdaka Turkom dostala do celej Európy, rozšírila sa aj u nás na Slovensku, kde je známa už v inej podobe, milujú ju takmer všetci a všade na svete.

Kuracie štvrte s dubákmi Kuracie štvrte s dubákmi Vaše

Na prechádzke lesom so psom so našiel zopár dubákov možno posledná úroda. Tak som sa rozhodol po príchode domov ich hneď spracovať tak krásne voňali.

«1 2 ...690 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Doprajte si niečo výnimočné! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Radi si pomaškrtíte na originálnych dezertoch? Vyskúšajte prémiové dezerty od Dr.Oetker, ktoré vás zlákajú svojou neodolateľnou chuťou a prekvapia jednoduchou prípravou.

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

SÚŤAŽ: Láska na karí + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2014
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

TOP recepty
Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist