Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kura na paprike

maspoma - fotkaMäspoma, 27. februára 2024. Komerčný recept.
Kura na paprike
Foto: maspoma

Rýchly a jednoduchý recept na klasiku slovenskej kuchyne, ktorý pre Mäspomu pripravila influencerka Simona Malková.
Zdroj: Mäspoma

20 minút
príprava

Suroviny

350 g (prsia, vykostené stehná)
600 ml
15 g
1 ks
80 ml
100 ml
20 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Osolené a okorenené kuracie mäso sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 minúty z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.

  2. 2

    Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú na oleji orestujeme do sklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.

  3. 3

    Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút. Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.

  4. 4

    Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou a necháme prejsť varom. Tým omáčku zahustíme.

  5. 5

    Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia