Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...61 »
Hovädzie s vôňou Slovenského raja (fotorecept) Hovädzie s vôňou Slovenského raja (fotorecept) Vaše

V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, „šlohol“ by ho niekto iný a ja by som to neprežil. Už v „kšefte“ som vedel, ako ho pripravím a ako nazvem. Spomenul som si na asi hodinový spánok na lúke plnej materinej dúšky. Bolo to v neskoré leto okolo roku 1980 pri háji červených smrekov medzi Spišským štvrtkom a Smižanami. Najkrajší kút v šírom svete je moja rodná zem! To platí aj o Slovenskom raji. Nie div, že som si ho pripomenul aj v kuchyni!

Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou (fotorecept) Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza z Libanonu, ktorého kuchyňa je úžasná. V Libanone žijú vedľa seba rôzne národy, Arabi, Francúzi, Židia...iné a rôzne vierovyznania ako židovské, moslimské a kresťanské a iné kultúry, preto je ich kuchyňa veľmi rôznorodá a súperí s francúzskou kuchyňou. Tento recept ma už dávno lákal a nesklamal, je ľahký, svieži a voňavý - odporúčam vám vyskúšať ho :-)

Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) Vaše

Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už nemajú veľa zubov:-))

Recept bez obrázku Guláš podľa Jamieho Blanca Vaše

Milujem ho !!! :) môže sa pripravovať klasicky alebo ako kotlíkový.

Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) Roláda z hovädzej lopatky (fotorecept) Vaše

Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www.taste.com.au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections,beef-recipes V povodnom recepte je pouzite maso zo svieckovej a su z nej urobene male zavitky. Ja som pouzila maso z vykostenej lopatky a urobila som z neho jeden velky zavin.

Pomaly dusené hovädzie lýtko (fotorecept) Pomaly dusené hovädzie lýtko (fotorecept) Vaše

Mama mojej kamarátky z mladosti zvykla často dusiť hovädzie predné s mrkvou a hráškom v rúre. Bolo to fantastické. Pri dnešnom varení som sa inšpirovala tou chuťou a receptom na Hovädzie bourguignon.

Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Vaše

V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka na šampiňónoch, zasýtilo i zahrialo.

Plnená fašírka podľa Pala Plnená fašírka podľa Pala Vaše

Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme pozerali recepty a sused Paľo vybuchol samé cudzie názvy a suroviny varí už nemáme národnú hrdosť musíme variť všetko cudzie. Ja by som fašírku zrobil z tohoto. Tak som si to zapísal a nakúpil v miestnom konzume a uvaril. Pala som tiež pozval veľmi si chválil a rečnil no prosím môžu nám cudzinci ruky lízať na takéto jedla. Veď na fašírkach sme rástli.

Uhorská pečienka Uhorská pečienka Vaše

Tento recept som objavil, keď sme robili poriadok vecami po starých rodičoch. Je to jednoduchý recept a chuť prirodzená mäsa a zemiakov prepojených zeleninou.

Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom

Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi a chuťovými zvykmi cudzích národov.

Polpettone od Nick Stellino (fotorecept) Polpettone od Nick Stellino (fotorecept) Vaše

Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je známym vynikajúcim a populárnym šéfkuchárom viacerých TV relácií o varení napr, v KCTS v Seattli, Washingtone a inde, varí vynikajúcu taliansku kuchyňu, presnejšie americko-taliansku kuchyňu. Tento recept som robila podľa jeho videa krok za krokom a len máličko som ho prispôsobila, výsledok bol nad očakávanie výborný, odporúčam vyskúšať milovníkom dobrého jedla.

«1 2 ...61 »
Aktuálne súťaže

Rebríček TOP nápadov mesiaca august 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci august.

SÚŤAŽ: Láska na karí + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2014
1234567
891011121314
1516 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magazín

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist