Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...60 »
Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami Vaše

Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a dá sa zohnať s rôznym obsahom tuku. Ja som použil chudé hovädzie a pripravil som grahamové kolienka s vôňou byliniek a vína, paradajkami a mletým mäsom. Poctivé jedlo z dostupných surovín.

Kebab, pide a focaccia Kebab, pide a focaccia Vaše

Chcela som skúsiť recept od Majkla Najlepší kebab.Predvádzal ho z krásnej sviečkovej a mne už vtedy tiekli sliny,no mne stačili aj kuracie prsia,takže kritiku vo výbere mäsa neprijímam :-). A pretože kebab ukladal do žemle,ktorú piekol z cesta na Pide,skúsila som z bezlepkovej múky a bola zvedavá,či sa nafúkne.Nenafúkla,koťuha jedna!

Šošovicový prívarok s fašírkou Šošovicový prívarok s fašírkou Vaše

Dnešný obed u nás!!!!

Hovädzie líčka (fotorecept) Hovädzie líčka (fotorecept) Vaše

Na Vareche je uz niekolko receptov na hovadzie licka. Tento recept s kakaom som nasla na jednej internetovej stranke, ale si uz nepamatam na ktorej. Rada skusam nove veci preto som sa rozhodla pre tento recept.

Angus Sirloin Steak alla Varecha Angus Sirloin Steak alla Varecha Vaše

Tento mnou pridany recept je alla Varecha preto, ze ma na jeho pripravu inspirovali @mesiar50 dobre mienenymi radami @kimlo, ktoreho recept mi odporucal, @2010 zaujimavym videom a @pusta svojim receptom na zdrave zeleninove placky ako prilohu. Toto jedlo je unikat a preto ho venujem Vam VARECHACI.

Špagety s mäsovými guľkami Špagety s mäsovými guľkami Vaše

Jeden z mojich najoblubenejšich receptov, je to veľmi jednoduché, dobré a dá sa to aj zmraziť :)

Hovädzie na brusniciach Hovädzie na brusniciach Vaše

Mäsko naklepeme, nasolíme, nakoreníme, sprudka opečieme na oleji a odložíme bokom. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, bujón, šťavu z citróna, cukor, dolejeme asi 1/2 l vody a mäso vložíme naspäť. Varíme, kým mäso nebude mäkké.

Býčie žľazy ako utopence Býčie žľazy ako utopence Vaše

Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme na miernom ohni pol hodinu, Vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú žlazu veľmi opatrne zbavíme dvoch vrstiev blán (opatrne preto aby sme zachovali tvar).

Debrecínske párky Debrecínske párky Vaše

Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...

Hovädzie carbonnade (fotorecept) Hovädzie carbonnade (fotorecept) Vaše

Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som to uvarila. Recept je z knihy od francuzskej kucharky, meno som zabudla. Carbonnade znamená v preklade pripravený na drevenom uhlí, kedže nemám milier, príprava prebiehala v rúre. Pôvodne sa vraj jedlo robilo práve v milieroch hlavne vo Flámsku, ale ja severnom Francúzsku. Tento recept som tu nenašla, tak možno sa niekto poteší.

Heart of Rump Steak (fotorecept) Heart of Rump Steak (fotorecept) Vaše

Tak toto je môj prvý steak doma pripravovaný, úplný laik, budem vďačná zo každú radu...poraďte, okomentujte...

Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom Vaše

Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka je veľmi sýta a plná zeleniny a bielkovín.

Plnená paprika Plnená paprika Vaše

Ja veľmi rada varim plnenu papriku keď mam varene mäso z polievky,moji chlapi to miluju.

Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom Mäsové guľky s uhorkovo-zemiakovým šalátom Vaše

Nezvyčajná kombinácia zemiakov a uhoriek...stojí to za vyskúšanie.

«1 2 ...60 »
Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj tento mesiac hľadáme najlepšie a najobľúbenejšie recepty a vyhlasujeme súťaž v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
2122232425 26 27
28 29 30 31

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist