Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...64 »
Recept bez obrázku Pizza z kysnutého cesta Vaše

do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a celé droždie . Chvíľku necháme kvások odstáť vsypeme múku , soľ a vlejem olivový olej . Vlažnú vodu pridávame podľa potreby . Cesto vymiešame a dáme kysnúť na dlhšie ako hodinu .

Hovädzie na poľovnícky spôsob (fotorecept) Hovädzie na poľovnícky spôsob (fotorecept) Vaše

Hľadala som a nenašla som mnoho receptov ktoré využívajú chutnú hubu Lievik Trúbkovitý. Toto je teda jedno z mojich obľúbených jedál, moja mamka ho varí už 20 rokov, z jednej starej kuchárskej knihy.

Hovädzie kocky na červenom víne (fotorecept) Hovädzie kocky na červenom víne (fotorecept) Vaše

Dnes som pripravila hovädzie kocky na červenom víne na želanie mojim milým, podávala som s domácou varenou kysnutou knedľou.

Grobský hovädzí guláš (fotorecept) Grobský hovädzí guláš (fotorecept) Vaše

Dnes som sa rozhodla spraviť tento guláš.

İşkembe çorbası - držková polievka (fotorecept) İşkembe çorbası - držková polievka (fotorecept) Vaše

Turecká držková polievka.Velmi oblubena polievka,podavana najmä na ranajky ;-)

Plnená fašírka vo forme (fotorecept) Plnená fašírka vo forme (fotorecept) Vaše

Niekedy robievam pečenú fašírkovú roládu v alobale, ale teraz som ju upiekla vo forme na terinu. Je chutná teplá, ale aj vychladená.

Sarma - recept mojej maminky Sarma - recept mojej maminky Vaše

Sarma patri k mojim najoblubenejsim jedlam.Pochadza z Balkanu kde som odriasla.Maminka sarmu pripravovala v zime ked mala kysle kapustove listy.No u nas na Balkane bola sarma aj sviatocne jedlo pripravovane na svadbach a tiez na Vianoce...

Recept bez obrázku Hovädzie na hríboch Vaše

Dusené mäsko na cibuli a hríboch, v chladných dňoch iste dobre padne aj vám :-)

Karjalanpaisti - Karelské mäso (fotorecept) Karjalanpaisti - Karelské mäso (fotorecept) Vaše

Ide o starodávne fínske jedlo chudobných, ktoré pozostáva z viacerých druhov mäsa, napr. kombinácia mäsa hovädzieho, jahňacieho, sobieho a bravčového, minimálne však dvoch druhov, obsahuje veľa korenín, avšak len málo druhov, vyznačuje sa dlhou pomalou prípravou, až niekoľko hodín, v závislosti od druhu mäsa a veku zvieraťa, pridáva sa k nemu mrkva, cibuľa a zaleje vodou alebo vývarom, je známych viacero obmien.

Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept) Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou (fotorecept) Vaše

Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-) Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!

Zapekáne hovädzie na slaninke (fotorecept) Zapekáne hovädzie na slaninke (fotorecept) Vaše

Jednoduché a fajné mäkučké mäsko.

Empanadas / Pečené mäsové pirohy (fotorecept) Empanadas / Pečené mäsové pirohy (fotorecept) Vaše

Už dlhšie som mala zálusk na Empanadas od Slávky http://varecha.pravda.sk/recepty/argentinske-masove-pirohy-empanadas-argentina/34794-recept.html . Nebola som si istá, či by našla hrozienkovo-olivová chuť náplne u nás priaznivú odozvu, tak som sa nechala trochu inšpirovať internetom a podarili sa mi empanadas jedna báseň.

Burgundské z hovädzích líčok (Beef Bourguignon) Burgundské z hovädzích líčok (Beef Bourguignon) Vaše

Na nový rok to chcelo niečo slávnostnejšie,tak som sa tentoraz rozhodol pre Beef Bourguignon.

Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) Vaše

Dávno sme nemali toto jedlo. Teraz som to napravila. Je to moja verzia, tak nech vás to nemýli.

Steak s ľahkým šalátom Steak s ľahkým šalátom Vaše

Vzal som si roštenku a nakrájal som ju na plátky hrubé 2,5cm. Pripravil som si z koreia a oleja marinádu a na 24h som nechal mäso odležať v marináde. Po uplinutí času som mäso piekol na rozpálenej grilovacej panvici z obidvoch strán asi 10min. Podával som z šalátom

Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré Vaše

V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)

Karbonátky podľa receptu českých babičiek (fotorecept) Karbonátky podľa receptu českých babičiek (fotorecept) Vaše

Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som mala v pláne klisickú fašírku a kôprovku, ale povčerajšom listovaní v knihe som sa rozhodla pre tento postup, ktorý je pre mňa úplnou novinkou...

«1 2 ...64 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na marec o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v marci. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na marec o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v marci pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca január 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci január 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v prvý mesiac nového roku.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Február
Marec 2015
12 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

TOP recepty
Magazín

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate
O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.

Moravská svadba
Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu
Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na najdôležitejší sviatok roka Veľkú noc. Prečítajte si o pôstnych ľudových zvykoch, niektoré z nich sa u nás zachovali dodnes.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 10/2015: Strukoviny Strukoviny
Časopis Varecha v piatok 6. marca v denníku Pravda.


TOPlist