Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...66 »
Gentleman toast Gentleman toast Vaše

Komerčný recept
Toast plný kultivovanosti. V každom mužovi, ktorý ho ochutná, prebudí chuť správať sa k ženám galantne. S nádychom cigarových gentlemanských klubov.

Domáci hovädzí hamburger (videorecept) Domáci hovädzí hamburger (videorecept) Video

Tento recept pochádza z internetu, je upravený podľa vlastných predstáv, úplne jednoduchý a chutný.

Polievka mäsová s pečeňovými haluškami (fotorecept) Polievka mäsová s pečeňovými haluškami (fotorecept) Vaše

… ale kľudne by som ju mohol aj výstižnejšie nazvať ako: „Obľúbená nedeľňajšia mojeho dobrého otca i mojeho krajšieho, lepšieho a múdrejšieho JA“! Nepoznám totiž žiadnu inú dvojicu, z priebehu mojej strastiplnej cesty životom, ktorá by túto polievku tak milovala. Hrude z rozporcovaných králikov mi už dávno zavadzali v mrazničke, tak som k nim prikúpil hovädzí chvost a rebierka. Potrebná zelenina je vždy po ruke! … a tak hybaj ho „šplhnúť“ si u mojej nežnej ½ a pohladkať ju po ubolenom chrbáte!

Lasagne bolognese (fotorecept) Lasagne bolognese (fotorecept) Vaše

Tento recept na lasagne bolognese som spracovala hlavne pre svoju rodinu, nepripravujem ich s vínom, pretože nám to tak vyhovuje, je tu veľa iných receptov, takže si môže každý vybrať ten, ktorý sa mu pozdáva najviac...

Pomaly pečený močing so šampiňónmi Pomaly pečený močing so šampiňónmi Vaše

Keď sa povie močing, najčastejšie je spojený s gulášom, ale prečo nespraviť tento fantastický kus mäsa popredkávaný kolagénovými vláknami ináč. Je to vynikajúca náhrada napr. za líčka.

Gelnická sekaná (fotorecept) Gelnická sekaná (fotorecept) Vaše

Už dávnejšie sa chystám na túto sekanú, nakoľko autor receptu uvádza, že nie je sekaná ako sekaná.....vraj bola známa široko - daleko v gelnickej oblasti a že na ňu chodili aj tzv. "lepší ľudia"....:)/ kedysi dávno som v tej oblasti strávil, krásne 2 týždne na lyžiarskom výcviku, ale nemal som tú možnosť ju ochutnať/...nuž čo dodať, niečo je na tom pravda..:)

Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept) Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept) Vaše

Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať.Videl som to v Nápadoch, ktoré mi posielajú priatelia ako prezentácie a reklamy. Vyskúšal som to a je to tu.

Hovädzie kocky v keli (fotorecept) Hovädzie kocky v keli (fotorecept) Vaše

Dnes výborný obed s kelom..

Držková polievka podľa šéfkuchára (fotorecept) Držková polievka podľa šéfkuchára (fotorecept)

Cibuľku a cesnak prudko urestujeme, pridáme predvarené držky a spolu ďalej restujeme asi 10 minút.

Hovädzí guláš Hovädzí guláš Vaše

Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí som nechala ešte trocha zhnednúť a vydusiť vodu, ktorá sa vytvorila. Potom som cibuľu zhrnula na kôpku a na ňu som dala čierne mleté korenie, drvenú rascu, papriku sladkú mletú, papriku štipľavú mletú, premiešala som všetko a pridala pokrájané mäso. Mäso som nechala zatiahnúť, pridala som rajčinový pretlak a bobkový list. Premiešala som a podliala vodou tak, aby mäso len vykúkalo. Takto som mäso dusila prikryté 2 hodiny za občasného premiešania.

Holandské mleté rezne (fotorecept) Holandské mleté rezne (fotorecept) Vaše

Úplne nová chuť v mojej kuchyni. Viac na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/05/holandske-rezne-z-mleteho-masa.html

Steak z roštenky s omáčkou zo smrčkov a medvedieho cesnaku (fotorecept) Steak z roštenky s omáčkou zo smrčkov a medvedieho cesnaku (fotorecept) Vaše

Keďže sa mi podarilo nájsť krásne smrčky a kvantum medvedieho cesnaku a ešte ostala aj flákota roštenky z poslednej grilovačky, spojil som tieto vynikajúce veci do tohto receptu, pričom všetky ingrediencie sa vzájomne dopĺňali a zároveň tie hlavné dve (mäso a smrčky) mali možnosť vyniknúť.

Perkelt (fotorecept) Perkelt (fotorecept) Vaše

Je pripraveny z hovadzieho masa a hribov.

Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) Vaše

Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane

Parížska a šunková saláma Parížska a šunková saláma Vaše

Jednou ranou dva druhy...

Domáca francúzska polievka Domáca francúzska polievka Vaše

Milujeme polievky a preto musia byť na denne stole :)

Guláš bez míchání - troubový (fotorecept) Guláš bez míchání - troubový (fotorecept) Vaše

Tak tenhle guláš se tu objevil asi před třemi týdny a trochu jsme o něm diskutovali . Psal jsem ,že ho dělám když nemám čas stát u sporáku a pár kolegyněk chtělo ten správný a já to slíbil .No tak to plním .Podle mně je dobrý .Není to samozřejmě můj recept a také se to různě jmenuje . TROUBOVÝ -NEČUM GULÁŠ -BEZ MÍCHÁNÍ -PREZIDENTSKÝ GULÁŠ A DALŠÍ . Mně se nejvíc líbí název NEČUM GULÁŠ ale nechci nikoho urazit tak jsem jej nepoužil. No jdeme na to .

«1 2 ...66 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Lákavé spojenie chutí ukryté v muffinových košíčkoch
Ovsené vločky sú dôležitou súčasťou vyváženej stravy a mnohí ich pravidelne zaraďujú do svojho jedálnička. Skúšali ste ich však niekedy pridať do voňavých muffinov?

SÚŤAŽ: Hrajte o nový mixér s Rajo smotanami Extra! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máte chuť dopriať si niečo extra? Vyskúšajte smotanovú novinku určenú všetkým gurmánom - Rajo smotany Extra s vyšším obsahom tuku.

Súťaž na máj o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v máji odmeňujeme autorov najobľúbenejších receptov na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na máj o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pripojte sa aj v máji do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2015
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25 26 27 28 29 30 31

Magazín

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.

7 nových toastových trendov
- Inzercia -
Verili by ste, že toasty a móda majú veľa spoločného? Keď sa Slovákmi obľúbeného jedla chopia módni blogeri a použijú kvalitné ingrediencie, bežný toast sa rázom premení na Fashion toast.

Bryndzové chuťovky
Tapas sú fenoménom španielskej kuchyne, španielskej pohostinnosti. Ide o malé chlebíky, hrianky či chuťovky, ktoré sa pripravujú na tisíce spôsobov.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist