Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...68 »
Kıymalı Bazlama (fotorecept) Kıymalı Bazlama (fotorecept) Vaše

Bazlama s mletym mäsom.Bazlama je plnene kysnute cesto,ktore sa velmi podoba na Gözleme :-) len s tym rozdielom,ze Gözleme ma tenucke cesto,kym Bazlama ma hrubsie kysnute cesto :-)

Hovädzí guláš na marocký spôsob Hovädzí guláš na marocký spôsob Vaše

K tomuto jedlu ma inšpiroval recept Marocký guláš s kuskusom a pečenou zeleninou s harissou a jogurtovým dresingom zo stránky http://anetagoesyummi.blogspot.sk/

Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) Cviklový prívarok a cviklové fašírky (fotorecept) Vaše

Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac krát vyskúšal na doladenie chute, aká sa uchovala v mojej v pamäti. Niektoré suroviny som musel zameniť, aby som dosiahol chuť, ktorá nám vyhovuje. Teraz keď máme chuť na cviklu tak si takýto cviklový obed varíme. Je to občasná zmena v jedálničku.

Plnená paprika trojmäsová, sťa letná lahôdka (fotorecept) Plnená paprika trojmäsová, sťa letná lahôdka (fotorecept) Vaše

Patrím k vybranej elite „slabších jedincov“ so „šteklivým žalúdkom“. Sú niektoré jedlá, ktoré mi pri zažívaní spôsobujú žalúdočné ťažkosti na úrovni katastrófy. Spravidla sa mi to prihodí mimo vlastnú domácnosť a extra zvlášť v zariadeniach verejného stravovania. Prvenstvo patrí všetkému do čoho idú paradajkové šťavy, pretlaky a pyré. Ak sa z paradajkovej polievky, či omáčky odstráni „divá kyslota“ a zjemní sa maslom, mliekom a smotanou, ako od môjho lepšieho JA, tak to už je potom niečo iné!!!

Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou. Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou. Vaše

Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie, ale zo staršieho zvieraťa. Tak som prispôsobil úpravu varenia k tejto skutočnosti.

Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom (fotorecept) Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom (fotorecept) Vaše

Neodmysliteľnou súčasťou balkánskej kuchyne je musaka, či už grécka, turecká, alebo macedónska, ktorú ponúkam ja. Je jednoduchá, nenáročná a neskutočne chutná......

Hovädzina na provensálsky spôsob (fotorecept) Hovädzina na provensálsky spôsob (fotorecept) Vaše

Recept som našla v mojej hlave :-), Bembo Ty pretlak nemusíš dať :-)

Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) Vaše

Nenáročná príprava jedla na letné horúčavy, keď sa človeku nechce vystávať pri sporáku, ale jesť treba...

Martinov domáci burger Martinov domáci burger Vaše

Minulý rok v auguste som kúpil gril a prvýkrát griloval na terase pre mojich najbližších a kamarátov. Nič lepšie, ako burger ma nenapadlo a urobil som dobre - ľudia sa domáhali duple :)

Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier (fotorecept) Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier (fotorecept) Vaše

Tento recept mám od svojho otca a on to mal od svojej mamy, ktorá ho varila barónovi tak mi to povedal. Je to delikatesa z hovädzej nožiny bez kosti.

Domáca hovädzinka na slanine (fotorecept) Domáca hovädzinka na slanine (fotorecept) Vaše

Konečne som dostala domácu hovädinu a úplne čerstvú..keď mi ju priniesli, musela som čakať so zmrazením, pokiaľ vychladne..mäsko má celkom inú chuť ,ako to, čo som kupovala v obchodoch..

Fašírky z vareného mäsa so syrom Fašírky z vareného mäsa so syrom Vaše

Niekoľkokrát som už vyskúšala pripraviť fašírky z vareného mäsa z polievky a tieto sú konečne tie "pravé". Za inšpiráciu použiť camembert ďakujem @Tinna333

Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) Vaše

Pestrofarebná a plná chuti. Skúste ňou prekvapiť rodinu povedzme už túto nedeľu.

Rýchle urobené rizoto (fotorecept) Rýchle urobené rizoto (fotorecept) Vaše

V tomto teple som si urobil rizoto, ktoré je dosť rýchlo uvarené a je ľahšie stráviteľné.

Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Vaše

Ide o pracný a veľmi náročný klasický recept francúzskej kuchyne, ktorý práve Julie Child doviedla k dokonalosti, je to pomaly dusené hovädzie mäso na červenom víne s bylinkami, koreninami, šampiňónmi a perlovými cibuľkami, tá vynaložená námaha v postupe naozaj stojí za to, výsledok a chuťový zážitok sa vám bohate odmení.

Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom Vaše

Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem s „vejárom pávieho chvosta“ za chrbátom. Príležitosť dostanem občas a náležito ju využijem, keď pani, s ktorou zdieľam spoločné lôžko aj stôl, dostane „milú“ návštevu v sukni. Poznáte to, určite z vlastnej praxe. Privítanie s objatím a „vzdušnými“ pusami, spoločenské úsmevy, obdivy udržiavanej domácnosti, šperkov, šiat, …! „Moja“ sa rada predvádza aj „kuchyňou“ životného partnera. … a ja im „rád“ navarím!

Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) Vaše

Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a zmenila postup.

«1 2 ...68 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Uľahčite si tohtoročnú prípravu džemov a marmelád + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Želírovacia sezóna je už v plnom prúde a my húževnato zapĺňame police v našej kuchyni.

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste súťažíme o najobľúbenejší recept v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na august o najlepší nápad, návod či fotopostup
Zapojte sa aj v auguste do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2015
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 30
31

TOP recepty
Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist