Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...61 »
Pomaly dusené hovädzie lýtko (fotorecept) Pomaly dusené hovädzie lýtko (fotorecept) Vaše

Mama mojej kamarátky z mladosti zvykla často dusiť hovädzie predné s mrkvou a hráškom v rúre. Bolo to fantastické. Pri dnešnom varení som sa inšpirovala tou chuťou a receptom na Hovädzie bourguignon.

Recept bez obrázku Neapolský rezeň Vaše

Jedno z mojich obľúbených jedál.

Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Hovädzie líčka na šampiňónoch (fotorecept) Vaše

V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka na šampiňónoch, zasýtilo i zahrialo.

Plnená fašírka podľa Pala Plnená fašírka podľa Pala Vaše

Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme pozerali recepty a sused Paľo vybuchol samé cudzie názvy a suroviny varí už nemáme národnú hrdosť musíme variť všetko cudzie. Ja by som fašírku zrobil z tohoto. Tak som si to zapísal a nakúpil v miestnom konzume a uvaril. Pala som tiež pozval veľmi si chválil a rečnil no prosím môžu nám cudzinci ruky lízať na takéto jedla. Veď na fašírkach sme rástli.

Uhorská pečienka Uhorská pečienka Vaše

Tento recept som objavil, keď sme robili poriadok vecami po starých rodičoch. Je to jednoduchý recept a chuť prirodzená mäsa a zemiakov prepojených zeleninou.

Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom

Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi a chuťovými zvykmi cudzích národov.

Polpettone od Nick Stellino (fotorecept) Polpettone od Nick Stellino (fotorecept) Vaše

Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je známym vynikajúcim a populárnym šéfkuchárom viacerých TV relácií o varení napr, v KCTS v Seattli, Washingtone a inde, varí vynikajúcu taliansku kuchyňu, presnejšie americko-taliansku kuchyňu. Tento recept som robila podľa jeho videa krok za krokom a len máličko som ho prispôsobila, výsledok bol nad očakávanie výborný, odporúčam vyskúšať milovníkom dobrého jedla.

Šampiňónoburger  (fotorecept) Šampiňónoburger (fotorecept) Vaše

Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa plnená grilovaným šampiňónom Portobello. A keďže ešte stále nemám okuliare na čítanie, tú žemľu som tam najprv ani nezbadala:-), hneď som si predstavila veľké hlávky huby ako náhradu žemle...

Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch (fotorecept) Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch (fotorecept) Vaše

Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných ingrediencií dá pripraviť chutné jedlo.

Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) Vaše

Recept som strašne dávno našla na webe, odpísala si ho a presúvala z miesta na miesto. Dnes som sa konečne odhodlala a výsledok ma veľmi potešil.

Mletá hovädzinka - nech vyskúša každá gazdinka Mletá hovädzinka - nech vyskúša každá gazdinka Vaše

Receptík mám od jednej známej - Denisky. Po prvom pokuse som sa zamilovala do tohto jedla a poviem vám, z panvice, na ktorej som to robila len tak ubúdalo. Je dobré občas zaradiť aj toto mäsko do jedálnička, radšej si však kupujem 100% mleté hovädzie mäsko ako to, čo je zmiešané s bravčovým. Je to v celku jednoduché, možno vyskúšate a zachutí aj vám.

Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) Hovädzie na čučoriedkach (fotorecept) Vaše

Vďaka rodinnému víkendovému pobytu na chate, som sa ocitla po dlhšom čase aj medzi kríčkami čučoriedok. Jeden z mojich bratov rád pripravuje mäso na sezónnom ovocí - naposledy to bola divina na čučoriedkach (predtým na ríbezliach, atď). Keďže rada sa inšpirujem, spisujem a zvečňujem, nech sa páči recept od brata - braško, dík (y), hoci použila som hovädzie. Odstáte v marináde, pripravené v rúre vcelku, šmrncnuté čučoriedkami, červeným vínom a tymiánom :-)

Sendvič so steakom a cibuľkou (fotorecept) Sendvič so steakom a cibuľkou (fotorecept) Vaše

tak, manžel je za horami, za dolami a ja mám fraj... variť nemusím, ale chleba mi treba a do obchodu sa mi nechce tak som si upiekla malé bagetky a k tomu steak so sviečkovice ktorá mi zostala zo včera...

Steak s trojakými zemiakmi (fotorecept) Steak s trojakými zemiakmi (fotorecept) Vaše

ten môj na týždeň odchádza a tak som spravila fajnovú večeru :-) a on sa ma opýtal, že či oslavujem :-)

Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami Kolienka s mletým hovädzím, tymianom a paradajkami Vaše

Mleté mäso je výborné, pretože sa dá použiť na mnoho spôsobov, je rýchlo pripravené a dá sa zohnať s rôznym obsahom tuku. Ja som použil chudé hovädzie a pripravil som grahamové kolienka s vôňou byliniek a vína, paradajkami a mletým mäsom. Poctivé jedlo z dostupných surovín.

Kebab, pide a focaccia Kebab, pide a focaccia Vaše

Chcela som skúsiť recept od Majkla Najlepší kebab.Predvádzal ho z krásnej sviečkovej a mne už vtedy tiekli sliny,no mne stačili aj kuracie prsia,takže kritiku vo výbere mäsa neprijímam :-). A pretože kebab ukladal do žemle,ktorú piekol z cesta na Pide,skúsila som z bezlepkovej múky a bola zvedavá,či sa nafúkne.Nenafúkla,koťuha jedna!

Šošovicový prívarok s fašírkou Šošovicový prívarok s fašírkou Vaše

Dnešný obed u nás!!!!

«1 2 ...61 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Láska na karí
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca júl 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2014
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist