Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...67 »
Pečené texaské rebrá Pečené texaské rebrá Vaše

Tento recept mal byt na grilovanie ale grill sa rozpadol... takze sa robilo v trube. Podla tohto vzoru - skoro .http://hilahcooking.com/bbq-beef-ribs/

Domáca hovädzinka na slanine (fotorecept) Domáca hovädzinka na slanine (fotorecept) Vaše

Konečne som dostala domácu hovädinu a úplne čerstvú..keď mi ju priniesli, musela som čakať so zmrazením, pokiaľ vychladne..mäsko má celkom inú chuť ,ako to, čo som kupovala v obchodoch..

Fašírky z vareného mäsa so syrom Fašírky z vareného mäsa so syrom Vaše

Niekoľkokrát som už vyskúšala pripraviť fašírky z vareného mäsa z polievky a tieto sú konečne tie "pravé". Za inšpiráciu použiť camembert ďakujem @Tinna333

Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept) Vaše

Pestrofarebná a plná chuti. Skúste ňou prekvapiť rodinu povedzme už túto nedeľu.

Rýchle urobené rizoto (fotorecept) Rýchle urobené rizoto (fotorecept) Vaše

V tomto teple som si urobil rizoto, ktoré je dosť rýchlo uvarené a je ľahšie stráviteľné.

Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Boeuf Bourguignon podľa Julie Child (fotorecept) Vaše

Ide o pracný a veľmi náročný klasický recept francúzskej kuchyne, ktorý práve Julie Child doviedla k dokonalosti, je to pomaly dusené hovädzie mäso na červenom víne s bylinkami, koreninami, šampiňónmi a perlovými cibuľkami, tá vynaložená námaha v postupe naozaj stojí za to, výsledok a chuťový zážitok sa vám bohate odmení.

Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom Vaše

Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem s „vejárom pávieho chvosta“ za chrbátom. Príležitosť dostanem občas a náležito ju využijem, keď pani, s ktorou zdieľam spoločné lôžko aj stôl, dostane „milú“ návštevu v sukni. Poznáte to, určite z vlastnej praxe. Privítanie s objatím a „vzdušnými“ pusami, spoločenské úsmevy, obdivy udržiavanej domácnosti, šperkov, šiat, …! „Moja“ sa rada predvádza aj „kuchyňou“ životného partnera. … a ja im „rád“ navarím!

Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) Vaše

Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a zmenila postup.

Mäkké hovädzie mäso ako z čínskeho bistra Mäkké hovädzie mäso ako z čínskeho bistra Vaše

Vzdy som sa cudoval ako sa im podari spravit take makke maso, jasne ze maju napisane na menu ze to je stejkove- haluz. Tu je postup ako to spucia.

Falošné bolonské špagety Falošné bolonské špagety Vaše

Veľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka surovinovej stránky, rozhodla som sa vymyslieť rýchlejšiu a domácu verziu bolonských špagiet. Všetkým nám veľmi chutili.

Hovädzí závitok Hovädzí závitok Vaše

Hovädzie stehno nakrájame na plátky, každý plátok potrieme lyžičkou horčice, uložíme na seba a necháme odležať hodinu v chladničke. Po hodine mäso osolíme, posypeme čiernym mletým korením a drvenou rascou, na horčicou potretú stranu mäsa uložíme plátok oravskej slaninky, plátok ementálu, prúžok papriky a polovičku natvrdo uvareného vajíčka. Takto pripravené mäso zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátikom.

Hovädzie mäso so šampiňónmi v horčicovej omáčke Hovädzie mäso so šampiňónmi v horčicovej omáčke Vaše

Nie som mäsová, ale ak už príde na pekný kus mäsa, snažím sa ho spraviť čo najjednoduchšie. Dnes som varila hovädziu falošnú sviečkovú v tlakovom hrnci.

Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami Vaše

Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami..

Gulášová polievka Gulášová polievka Vaše

Očistenú cibuľu pokrájame a speníme na masti spolu s drvenou rascou. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso miešame a po 20 minútach pridáme bravčové mäso, čierne mleté korenie, mletú sladkú papriku, soľ a premiešame.

«1 2 ...67 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Zapojte sa aj v júli do našej súťaž o najobľúbenejší recept a získajte skvelé ceny na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na júl o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pridajte svoj nápad a zasúťažte si! Čakajú na vás pekné ceny. Aj v júli súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 31

TOP recepty
Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist