Hovädzie mäso

Hovädzie mäso je mäso z kravičiek a býkov. Spolu s bravčovým mäsom je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni. Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravach - v celku ako hovädzia pečeň, nakrájené na plátky ako steak či biftek, nakrájané na drobné kúsky v guláši alebo mleté hovädzie mäso - karbanátok. Hovädzie mäso je tehlovo červené mäso, odtieň farby mäsa však ďalej závisí od veku zvieraťa - u mladých kusov je bledo červená, u starších kusov a najmä býkov tmavo červená. Odtieň farby sa líši tiež podľa toho, z akej časti tela mäso pochádza. Kastrácia býkov a intenzívny výkrm naopak vedie k svetlejším odtieňom mäsa. Pozri aj teľacie mäso


Hovädzie mäso - recepty:

«1 2 ...65 »
Perkelt (fotorecept) Perkelt (fotorecept) Vaše

Je pripraveny z hovadzieho masa a hribov.

Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) Hovädzie na smotane s prímesou exotiky (fotorecept) Vaše

Trosku dlhsi recept na trosku exotickejsie hovadzie na smotane

Parížska a šunková saláma Parížska a šunková saláma Vaše

Jednou ranou dva druhy...

Domáca francúzska polievka Domáca francúzska polievka Vaše

Milujeme polievky a preto musia byť na denne stole :)

Guláš bez míchání-troubový (fotorecept) Guláš bez míchání-troubový (fotorecept) Vaše

Tak tenhle guláš se tu objevil asi před třemi týdny a trochu jsme o něm diskutovali . Psal jsem ,že ho dělám když nemám čas stát u sporáku a pár kolegyněk chtělo ten správný a já to slíbil .No tak to plním .Podle mně je dobrý .Není to samozřejmě můj recept a také se to různě jmenuje . TROUBOVÝ -NEČUM GULÁŠ -BEZ MÍCHÁNÍ -PREZIDENTSKÝ GULÁŠ A DALŠÍ . Mně se nejvíc líbí název NEČUM GULÁŠ ale nechci nikoho urazit tak jsem jej nepoužil. No jdeme na to .

Penne s pivným gulášom Penne s pivným gulášom Vaše

Ak máte čas a chuť, kľudne použite aj hovädzie mäso...

Farebný hovädzí krk (fotorecept) Farebný hovädzí krk (fotorecept) Vaše

Stavím sa s každým, kto používa Vegetu alebo iné ochucovadlá, že po vyskúšaní tohoto receptu na ne zabudne;-)

Recept bez obrázku Svíčkové řezy se šunkou a vejcem Vaše

Předem se omlouvám, ale tento recept bude bez fotografií. Dávám jej sem jen proto abych vyhověl přání některých kolegyň a kolegy tady na Vareche. Mohl bych fotky samozřejmě udělat z jiného masa, ale to by bylo klamstvo a to nesnáším. Pokud někoho recept zaujme a udělá jej a bude chtít přidat fotky, budu rád. Jen si nějak nemohu dovolit udělat dva obědy za 300 .- Kč. Pokud někoho ten recept naštve, klidně jej nechám odstranit .

Teľacie líčka na červenom víne Teľacie líčka na červenom víne Vaše

Môj splnený kulinársky sen . . .

Pekingské mäso (fotorecept) Pekingské mäso (fotorecept) Vaše

Zas jeden rcp z historickej knihy Čínská kychyně

Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept) Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi (fotorecept) Vaše

Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.

Hovädzie so zeleninou Hovädzie so zeleninou Vaše

Tento receptík je naozaj chutný a nezvyčajná kombinácia zeleniny dodá tomu neskutočnú chuť.

Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom (fotorecept) Vaše

Dnes prišla na rad nožina z highlandera, dumala som, čo s ňou, vyšlo mi toto jedlo.

Hovädzie plnené rolky (fotorecept) Hovädzie plnené rolky (fotorecept) Vaše

Sviatočný obed z hädzieho pliecka..naplnila som šunkou,syrom,kápiou a pórom..

Tatarák s avokádom (fotorecept) Tatarák s avokádom (fotorecept) Vaše

Toto je moja druhá verzia tataráku, servírovaného ako predjedlo.

Mexický guláš (fotorecept) Mexický guláš (fotorecept) Vaše

Vôbec sa mi tam ten názov nehodí, ale keďže je to jedlo, ktoré som si zamilovala ešte za študentských čias a bolo takto pomenované všade v zariadeniach spoločného stravovania, z nostalgie ho ponechám.

Český burger Český burger Vaše

Recept pochádza z jednej českej knihy a preto sme ich nazvali " Czech burgers". Ja McDonalds nejem, ale z týchto si zavše dám...:)

«1 2 ...65 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
202122232425 26
27 28 29 30

TOP recepty
Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist