„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje

mamavarialergikom - bez fotkymamavarialergikom, 20. apríla 2024

Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím Zobraziť celý popisRecept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá. Bez slaniny si na nich taktiež môžu pochutiť vegáni :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Uvaríme si zemiakové halušky podľa vlastného receptu.

  2. 2

    Grécky vegánsky syr namrvíme do misky a popučíme vidličkou, pridáme ovsenú smotanu a miešame, kým nezískame konzistenciu akú chceme.

  3. 3

    Dochutíme mletou paprikou, korením a soľou. Zmiešame s teplými haluškami.

  4. 4

    Ja robím halušky tak, že ich po dovarení omastím a zmiešam so slaninkou. Potom pridávam “bryndzu.”

  5. 5

    Nakoniec ozdobíme cibuľkou a za tepla podávame, dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Mlieko sa do halušiek ani normálnych nepridáva....a takto sú to skôr syrové halušky, ak tam nie je bryndza.....ale dobrá alternatíva pre mliečnych alergikov.
kucharka
Tento recept ocenia nielen milovníci halušiek s alergiou ale aj tí, čo žijú v zahraničí a nemajú dostup k surovinám potrebným na "pravé" halušky.
Ja tiež miešam fetu s kefírom alebo so smotanou na "bryndzu" … podľa toho, čo dostanem kúpiť. 😉😀
chemik
Život umí být ještě rafinovaněji komplikovaný. Moje vnučka je od narození alergická na jakoukoliv bílkovinu hovězí a slepičí včetně vajec. Kupodivu jí ostatní drůbež (husa,kachna) a jiná masa nevadí, takže druzí prarodiče na vejce chovají kachny afgánský běžec. Lepek ji nevadí, takže bryndzové halušky by mohla, kdyby ovšem byla ke koupi pravá bryndza, zaručeně nenastavovaná kravským hrudkovým tvarohem jak dovoluje norma pro komerční plnotučnou bryndzu Liptov nebo Agrofarma Červený kameň. Děti vydrží hodně, takže tento týden slavíme její druhé narozeniny a vypadá normálně.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia