Kuracie mäso


Kuracie mäso - recepty:

«1 2 ...155 »
Kuřecí spirálky na žampionech Kuřecí spirálky na žampionech Vaše

Tak moji milí .Všichni víte ,že jsem se vařením živil a stále nás volají ,když je problém . Tak dneska jsme zase vařili a já se rozhodl přidat něco z té profi kuchyně .Měl jsem čas na focení a tak je tady něco z mého jídelního lístku .

Börek z kysnutého cesta (fotorecept) Börek z kysnutého cesta (fotorecept) Vaše

Börek sa da velmi lahko pripravit aj z kysnuteho cesta. Je to velmi jednoduche :-)

Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky Vaše

Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť. Dáme variť vodu do hrnca a knedlík celý v nej ponoríme. Varíme z jednej strany asi 8 minút, potom prevrátime a ďalších 8 minút. a

Kuracie prsia s pestom a zeleninou Kuracie prsia s pestom a zeleninou Vaše

Recept pochádza zo stránky http://www.fitlikebee.com/chicken-breast-with-green-suprise/ a a ochutnal som ho prvý krát v Anglicku. Je ľahký na prípravu aj trávenie a dá sa upraviť a vylepšiť na veľa spôsobov, podľa toho čo má človek v chladničke.

Plnená paprika (fotorecept) Plnená paprika (fotorecept) Vaše

Takto to robila moja mamka a velmi mame radi toto papanicko!

Pasta salad Pasta salad Vaše

Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie prsia nakrájané na pásiky do mäkka. Keď je mäso hotové, pridáme zeleninu nakrájanú na kocky. Zeleninu s mäsom osmahneme maximalne 1 minútu a pridáme uvarené cestoviny a domáce pesto podľa chuti. Dôkladne pomiešame a šalát je hotový.

Smotanové stehná Smotanové stehná Vaše

Pôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10,kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča.Ja som si ho upravila podľa seba a myslím,že z toho vzniklo naozaj chutné jedlo vhodné ako nedeľný ale aj každodenný obed :-)

Rizoto z kuchty (fotorecept) Rizoto z kuchty (fotorecept) Vaše

Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, zeleniny a niekedy aj slivkového lekváru. Tento krát som vyskúšala ryžu s kuracími pečienkami a šampiňónmi. Jedlo je rýchlo hotové.

Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) Vaše

Keď som pracoval na tomto jedle prichytil som sa, že sa usmievam keď som jednotlivé kúsky mäsa tvaroval do batôžka. Už samo krásne slovenské slovo - batôžok – vyvoláva pocit dobrej nálady. Ale mne v tom momente prišla na myseľ pesnička pánov Filipa a Lasicu: Do batôžka si nalož, a pretože text viem naspamäť, hneď bolo po dobrej nálade a vedel som, že ju pre vás aj hudobne spracujem.

Hlivový paprikáš (fotorecept) Hlivový paprikáš (fotorecept) Vaše

Na hlbšej panvici udusíme hlivu asi 5 minut. Po udusení odložíme do misky.

Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) Vaše

táto polievočka by bola presne to, čo by som si za posledné € kúpila :) už roky je mojou obľúbenou a nedokážem sa jej prejesť.. len nedávno som objavila pastu na prípravu ostrokyslej a na jej zadnej strane je návod. trošku som ho podľa môjho gusta pozmenila a výsledok posúďte sami :) A čo ešte poteší: krátky čas prípravy :)

Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami Vaše

V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je zaradený aj v bezmäsitých jedlách, lebo samotné risotto je bez mäsa)

Kuracie prsia plnené syrom a kápiou Kuracie prsia plnené syrom a kápiou Vaše

Dnes vynikajúci obed z kuracích pŕs, ktoré som plnila do syra zatočenou červenou domácou kápiou..

Špízy v parnom hrnci (fotorecept) Špízy v parnom hrnci (fotorecept) Vaše

Tak som sa konečne odhodlala a kúpila parný hrnec.Takže skúšam v ňom kuchtiť...:-)

Jednoduché a chutné lasagne (fotorecept) Jednoduché a chutné lasagne (fotorecept) Vaše

Takto vyzerajú všetky prísady na lazane. Teda okrem mäska :)

Medvedí FIT šalát Medvedí FIT šalát Vaše

Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý. Ak máte v blízkosti medvedí cesnak neváhajte a natrhajte si tohto zeleného zlata. Môžete si dať zmraziť alebo urobiť pesto či už ako naše babičky medicínky. Ja si robím pesto. Používam ho najčastejšie k mäsu, alebo iba tak na chleba. Je to neskutočná pochúťka.

Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Kuracia panvička so zeleninovými rezancami Vaše

1.Kuracie si nakrajame na kusky, zmiesame so sojovou omackou a pretlacenym cesnakom a ciernym korenim-nechame odpocinut. 2.Vsetku zeleninu si nakrajame na rezance pomocou skrabky na zemiaky. 3.Na masle si oprazim kuracie kusky par minut, nasledne pridam vsetku zeleninu, zamiesam, osmahnem a prilejem deci vody/gastanovej vody/vyvaru/bieleho vina...Mozem nachvilku prikryt, ak chcem viac stavy. Ak nie, nechame vodu za staleho ,,prehadzovania,, odparit :) 4.Dosolime podla chuti, pridame lyzicku masla na zjemnenie

Recept bez obrázku Fazuľa na mexický spôsob Vaše

Toto jedlo je vhodné na rýchle a nevšedné pohostenie návštev, no môže byť samozrejme aj k obedu či inej príležitosti

«1 2 ...155 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 29 30

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist