Zdravotníctvo

babkamt - fotkababkamt, 11. februára 2012
V poslednej dobe sa veľa hovorí o našom zdravotníctve. Ohlasy
sú kladné , no prevažujú záporné.
Žiaľ , dnes som si musela služby našeho zdravotníctva vyskúšať
na svojej koži.
Manželovi prišlo zle od srdca. Je po infarkte má ischemickú
chorobu srdca,, bajpase..,.......atď , to by bol dlhý zoznam.Tak to
skrátim. Dnes som prezliekala periny , prala som , vysávala ,
umývala zem varila , utierala prach atď. Konečne som si
povedala , že idem na počítač , veď si to zaslúžim.Od rána som
kmitala .
No keď prišiel dedko , že mu je špatne , že sa veľmi potí , bolí ho
za hrudnou kosťou ......
Tak som ho v prvom rade prezliekla , odmerala som mu tlak ,
nedal sa odmerať. Utekala som mu pre nitroglycerín ,dala som
mu napiť a volala som sanitku.
Išla som otvoriť bránu dokorán , aby sanitka vedela , kde má ísť.
Kým som čakala , jednu som si zapálila. Potom som išla dnu , že
sa pozriem ako je dedkovi.
Ešte som ani nebola poriadne v byte , keď niekto klopal na
dvere. Došla rýchla zdravotná služba.To si neviete predstaviť ,
ako mi odľahlo. Veď ešte som ani poriadne nepoložila slúchadlo
telefónu a už boli u nás.
Som im srdečne vďačná , že prišli tak rýchlo. Doma mu spravili
EKG , zobrali krv,dostal injekciu a už aj mazal do nemocnice..
Medzitým som volala synovi. Kým prišiel , tak som zbalila mužovi
pyžamo , hygienické potreby , toaletný papier,papuče ,uterák.
Hlavička deravá mu nezabalila mydlo. Veď načo. Špina po týždni
opadá aj sama.
Som rada , že sa tak rýchlo dostavili. Možno mu tým zachránili
život. Nie možno. Určite. Nechali si ho v nemocnici.
Bude mi chýbať , ako dedko frfle : zase si pri počítači. Ale len
nech frfle ešte aspoň päťdesiat rokov.
@zareaguj


Diskusia k článku

tykadielko
to mi je ľúto,budem držať palce,nech je dedkovi zo dňa na deň lepšie .....nech sa k Vám domov poponáhľa čo najrýchlejšie-také frfľanie chýba :)....skoré uzdravenie :D
fialka49
Záchranárom patrí všetka česť!
Aj tvojej duchaprítomnosti.
A tvojmu dedkovi prajem rýchly návrat domov, veď keď nám nikto nekibicuje za chrbtom, hoci iba pri počítači, nemá náš život ten správny gríf.
evusik
@babkamt u nás pred časom zrušili pohotovosť, mali sme lekársku pohotovosť aj sanitky... všetko presunuli do blízkeho mesta, nikomu sa to nepáčilo ale čo narobíme.... aj k nám domov bolo treba volať sanitku, 2x po sebe v kratšom časovom rozpätí. Rýchla zdravotná služba prifrčala rýchlo a čo bolo najlepšie, zdravotníci boli veľmi milí, ľudskí a hlavne profesionálni.... takže mám podobné skúsenosti, bodaj by sme takéto služby nemuseli vôbec potrebovať a ak tak len takéto profesionálne.
mimochodom dnes bola nejaká veľká záťaž, alebo som to len ja tak cítila....
prajem tvojmu dedkovi nech sa rýchlo zotaví a nech ti ešte dlho frfle za ušami :-)
babkamt
@tykadielko ďakujem za prianie skorého uzdravenia.fialka49 , evusík , naozaj máš pravdu.Radšej by sme ich pomoc nechceli využívať. No niekedy sa tomu nedá vyhnúť.Prišli 4 mladí muži. Boli rýchli , milí a hlavne ľudskí.Veru mi to frfľanie chýba. Aj náš havo je nepokojný. Cíti , že dedko nie je doma.
viera1
Držím vám palce a želám skoré uzdravenie,aby sa všetko vrátilo do starých koľají.Prežívam niečo podobné,tak viem,čo cítiš.
tykadielko
babkamt.....havinko to cíti a vôbec zvieratká,ktoré sú pri nás....ja, keď som bola v kóme - kocúrik,ktorý so mnou spával,začal žrať až po troch dňoch,keď som bola mimo nebezpečenstva ....keď som prišla domov,ani sa odo mňa nepohol ....som pri Vás a budem v myšlienkach aj pri dedkovi - pozdravte ho - od nás , keď pôjdete za ním...od nás všetkých od varešky :-)
palokuchki
@babkamt , zelam tvojmu dedkovi skore uzdravenie a aj to aby ti mohol este tych patdesiat rokov frflat ze sedis na Vareche. Dobre je pocut, ze Lekarske sluzby-pohotovost tak dobre funguju. My si tu musime zaplatit $50AUSD na rok poistenie pre ambulanciu a tiez nie je problem, pridu co najskor mozu. Tento tyzden sme ich tiez museli zavolat. Nevesta mala velmi rychly, neocakavany porod. Dietatko sa dokonca narodilo v ambulancii, na ceste do nemocnice.
bombiska
To je dobré,že dedko frfle....nech mu frflanie dlho vydrží:-) A zdravíčko ešte dlhšie:-)
Čo by som ja za to dala,keby môj manžel frflal.....nebolo nám dopriate...odišiel náhle,mladý a bez rozlúčky....len 42 ročný.....je to už 11 rokov ...a tento rok by bol v Júli dedkom po prvý raz.Ale ja môjmu vnúčatku budem o dedkovi rozprávať....ako si aj ten môj ľúbil pofrflať.
marcy
nech to dobre dopadne,v takto podobnej situácii sme boli pred vianocami.......moje kilá šli dole,naša fenka bola ako dobitá,ledva sa vliekla....ťažko prežívala pobyt môjho partnera v nemocnici....taká pohoda v zdravíčku nie je samozrejmosť a my si vážime každú minútu ....skoré uzdravenie želám :)
irenaw
@babkamt držím vám obom palce, nech sa dedkovi skoro polepší a nech ti to rýchlo ubehne, kým ti bude zase doma dudrať.
zvoncek
je to príjemné čítať tieto riadky, kde sa pozitívne vyjadruje k zdravotníckým službám, oni si to zaslúžia, tí, ktorí s láskou a obetou vykonávajú to ťažké a veľmi zodpovené povolanie.,
milá babka mt , nech sa Ti ten "frfloš", čo najskôr vráti domov,
veľa zdravia a pohody
aroooo
aj ja prajem skoré uzdravenie a držím palce
evanaaa
keď tak pozerám správy v TV na aktuálnu tému - zdravotníctvo, o sanitkách, o tom ako im podkopávajú nohy, kladú prekážky, akú riskantnú profesiu majú záchranári, a predsa zachraňujú životy.....čo keby nebola k dispozícii sanitka, niektorá z tých, ktoré chceli zrušiť, koľkým životom by spravili čiaru na monitore. Ozaj šťastie, @babkamt že bolo rýchli, bodaj by nie, iste už vedeli, že v tomto prípade ide o ľudský život, doslova.
hubata
@babkamt pozdravujem manžela, šikovných lekárov a tebe želám nech sa ti darí v živote aj na vareche. A keď príde manžel domov tak ho pusti na chvíľu za PC nech si sám vyberie čo mu navaríš.
arasidka
Babkamt, tvoj príbeh je mi veľmi blízky. Prajem Vám obom, aby to dobre dopadlo. Môj dedko nosí v hrudi "medailu za zásluhy"- defibrilátor. Vďaka jemu žije, zachránil mu už viackrát život. S bieločervenou sanitkou s číslom 112 si už "tykáme".:))) Držím palce.
sovka62
Ach dievčatá, to je ťažké čítanie, ešte šťastie že v tejto republike aspoň niečo funguje a dúfajme že fungovať bude (lebo ved už toť asi pred dvomi týždňami sa v záchrannej službe chystali zmeny!). Všetkým prajem veeeeľa zdravia a dlhé roky v pohode, aj keď s frflaním, len nech sme všetci spolu.
marianne69
@babkamt aj ja zelam muzovi skore uzdravenie a drzim palecky ,aby sa uz nic podobne nestalo,viem na vlastnej kozi, ako sa clovek boji o blizkeho a vylaka,ked treba urychlene konat.Ja mam tiez dobre skusenosti so Slovenskymi zachranarmi,konali okamzite,dufajme,ze to tak vydrzi
pivonka
Želám Tvojmu manželovi rýchle uzdravenie a nech sa Vám darí.
babkamt
@ tykadielko dnes som sa s našim psíkom podelila o pražskú šunku. Dala som mu pred hodinou. No ešte ju má stále v miske.Inokedy by som sa ani neotočila a už by ju mal zjedenú. @ palokuchki . práve mi volal syn z Austrálie. Včera večer som mu poslala mail. No vieš ,, ten časový posun.Oni už vtedy spali. Gratulujem ti k vnúčatku. Viem si predstaviť tvoju radosť , že všetko dobre dopadlo. Hlavne že sú zdraví obaja . Mamička aj dieťatko.@ arašidka ja som na tom rovnako. Preto ani nemôžem ísť na návštevu k druhému synovi. Nechcem nechať dedka samého. Takéto náhle odchody do nemocnice sú u nás tiež skoro na dennom poriadku.@ bombiska neviem , ale na smrť blízkeho nebudeme nikdy pripravení. Radšej sa s ním budem naťahovať o počítač. Mňa vystrnadí a potom pri ňom sedí on. Ďakujem vám všetkým . Ste pre mňa ako rodina. Dobre mi padlo si s vami sa trochu pozhovárať.Myslím si , že keď je niečo dobré , treba to pochváliť. Hlavne z tohoto dôvodu som to sem dávala.Chcem vyjadriť vďaku tým obetavým záchranárom , ktorí mám zachraňujú životy.Ešte raz veľké,´veľké ďakujem všetkým za prianie skorého uzdravenia. Idem niečo dobré navariť. Dedko nejedol od včera obeda. A v nenocnici je v nedeľu suchá večera. Spravím mu niečo ľahké. Poobede idem za ním.
arasidka
babkamt, a vieš, že si viem predstaviť tú nemocnicu, tú izbu a opateru, ktorú má tvoj dzedko? Môj ležal v izbe, ktorej okná boli smerom k tým trom vypínajúcim sa bankám nad mestom. Paradox - traja "žraloci" a kúsok od nich starááááááááááá, zahnívajúca štátna nemocnica, s vysokánskymi oknami, ktoré boli naposledy maľované hádam ešte vtedy, keď sa Gustík H. naučil na šerblíku sedieť. Je to tak, nemýlim sa?
iKeď pôjdem do Čeklíša k dcére a budem prechádzať z Vajzgruba do toho vášho Gruba, tak si na teba spomeniem.
marcy
@arasidka ,teraz si trafila do čierneho ....minulého roku som bola v zimnom období krátko po sebe na dvoch zákrokoch,ten druhý bol ťažký.Cez okná tak fučalo,že som zrolovala obrus zo stola a vložila ho na parapet...nepááááčilo sa personálu,lenže moja krčná chrbtica mi je prednejšia.Po druhej operácii som zostala na izbe sama,musela som pýtať odsunúť posteľ do stredu izby,pripútaná na lôžko som ležala so županom oblečeným spredu,čiže chrbát som mala na hrudi, znova zamotaný krk....že pretekala voda v záchode viac než 24 hodín tiež nikomu netrhalo žilami.....to sme na východ od " raja " :-(
kata50
@babkamt skoré uzdravenie želám tvojmu manželovi a nech má veľkú chuť do toho hundrania. Však ty si s tým poradíš...:-)) Buďte obaja dlho zdraví a spolu :-))
tykadielko
@babkamt...m ôj ocino mal pudlíka,vždy , keď ho hospitalizovali a bolo to veľakrát,prešiel až 6 infarktov - náš Puňto nežral,schúlil sa a bol smutný....keď začal žrať a štekať,ocino bol o.k...dedko sa vráti,bude všetko v poriadku,myslím stále na Vás a posielam veľa pozitívnej energie :-)
arasidka
Marcy, tie naše nemcnice slovenské...
Štátna nemocnica v Bratislave je dokonalou paródiou na tému "špitál".
Poviem ti, že jej podzemie, ako sa schodíkami vchádza do suterénu k výťahom, je tak niečo skľučujúce a otrasné, že keď to prirovnávam k hociktorej väznici na Slovensku, ktoré poznám osobne, teda na vysvetlenie - som sa v nich ocitla - a ha ha ešte na vysvetlenie s l u ž o b n e , aby nedošlo k omylu:))) - tak môžem povedať, že ani tie tak na mňa nepôsobili skľučujúco, a to je už silné kafé, keď to prirovnávam k smutne slávnej leopoldovskej väznici.
A ľudia sa predsa do týchto priestorov nemocníc dostanú, sú odkázaní na personál a teda ten to dvakrát tak ľahké tiež nemá. Ja si pamätám, keď pred pätdesiatymi rokmi v nej ležala moja stará mama, odvtedy sa v nejnič nezmenilo.
redakcia
príspevok od @pusta : "@babkamt , veľmi držím palce manželovi, aj tebe a pozdravujem ho, nech sa nevzdáva a bojuje! tiež mám len a len dobré skúsenosti s RZP, ale aj s lekármi len tie najlepšie vo všeobecnosti. cítim s tebou, lebo dvom je lepšie, ako samému. ak jeden padne, ten druhý zdvihne svojho druha. takže @bakmamt , hlavu hore a drž sa! Prajem manželovi, tebe i rodinke pevné zdravie,...a psíka pohladkaj aj za mňa, ved aj to je člen rodiny."
torticka
Aj ja želám manželovi skoré uzdravenie. Môjmu otcovi tiež prišlo zle na srdce. Mama volala záchranku, po 15 minútach som volala ja. Od maminho volania prišli za 30 minút, ale už bolo neskoro. Bude to už 8 rokov. Stalo sa to deň po maminých narodeninách... Aj takéto sú spomienky.
babkamt
@ara šidka ja som mala pred dvomi rokmi zápal pľúc a pohrudnice.Naša pani doktorka po dôkladnom vyšetrení povedala , že mám chrípku.Teploty som mala nad 39,-39,8 stupňov.Mala som silné triašky , suchý kašeľ. Nedala mi antibiotiká. Predpísala mi Coxtral , Paralen. Z toho mi bolo zle , zvracala som,pridali sa aj hnačky.Začala som vykašliavať hrdzavosfarbené hlieny. Syn bol v Tatrách na lyžovačke. Volala som v sobotu pohotovosť. Hneď ma tam chceli nechať.Ja neznášam nemocnice , tak som chcela ísť domov. No na druhý deň sa vrátil syn , keď videl aká som nevládna , hneď ma vzal do nemocnice. Pobudla som tam 20 dní. Na reverz som išla domov. No chcem povedať, že som ležala U milosrdných. Tá nemocnica je zmodernizovaná. Ale to ešte nestačí. Dôležití sú ľudia ktorí tam pracujú. Ja im dávam nie jednotku , ale 100 bodov. Sestrička sa v prvú noc odo mňa skoro nehla. Nemohla mi znížiť teplotu.A pani primárka - neraz som ju videla , ako stojí pri mojej posteli a pozoruje ma.Keď pri vizite prešla okolo mňa s tým , že som simulant , vedela som , že som už z najhoršieho vonku.Vôbec som sa neurazila. V lekárskej správe doporučili vyšetrenie železa. Mala som ho zvýšené o 18 krát. Dodnes nebolo na obvode vyšetrené. Ale aj ostatný personál bol super. @marci všetko je to o ľuďoch.@ara šidka keď mal manžel prvý infarkt , tak som ho odviezla do tej istej nemocnici.Vtedy ešte nebola zmodernizovaná. Bolo to okolo tretej hodiny poobede ,v čakárni na internom nebol nikto.Zaklopala som na dvere. No to som robiť nemala. Doktor nás síce pozval do ordinácie a spustil , že či vieme , koľko stojí takéto vyšetrenie , prečo sme nezavolali sanitku a takéto podobné reči. Pán doktor bol pod parou. Spravili manželovi EKG. Doktor to vyhodnotil , že má zaseknutý nerv. Sestrička mu pichla injekciu a poslali nás domov.Manžel nevládal ani chodiť. Sadli sme si pri vrátnici na lavicu. Okolo išla jedna sestrička a keď videla manžela , posielala nás na 3 poschodie - nebol tam výťah - ku kardiológovi. Vybehla som hore , no už bolo po ordinačných hodinách.Horko ťažko som dostala manžela do auta. Na druhý deň išiel k svojej závodnej lekárke. Tá sa ho pýtala , že ako k nej prišiel No predsa na aute. Tá bola celá zhrozená . Keď videla jeho EKG a popísal jej príznaky , tak mu zavolala sanitku a hneď išiel na intenzívku.Niesla som manželovi papuče a podobné veci. A v tom , koho nestretnem na chodbe. Včerajšieho pána doktora. Zastavil ma a hovorí mi: včera som vášmu manželovi zachránil život. Zostala som v nemom úžase. A preto hovorím. Všetko je to v nás ľuďoch. Darmo je nemocnica zrekonštruovaná , keď v nej pracuje takýto doktor ,ktorému nič nehovorí Hipokratova prísaha.Ďakujem všetkým za účasť. Manželovi je už lepšie.
kuchticka
@babkamt , citim s tebou a sdielam starost o tvojho deka, lebo som zazila 3 razy nieco podobne, Nech sa ti dedko skoro vrati zdravsi, potom ti to jeho hundranie budie zniet v usiach ako hudba, len nech skoro pride. Prajem z celeho srdca vam obom stastnejsie a "zdravsie" chvile v dalsom zivote.
arasidka
Babkamt, váš príbeh mi pripomína ten náš. Bolo to v r. 1998, môj manžel nastúpil prvý deň do dôchodku. Vybral sa na záhradu, že so synmi vykopú jamy pre nové stromčeky. Prišlo mu tam zle. Doviezol sa domov a polihoval s tým, že cíti bolesť hore nad žalúdkom a zle sa mu dýcha. Vraj to prejde,lekára nechcel. Ráno som musela volať pohotovosť, lebo sa mu stav zrazu zhoršil. Lekárka prišla, pozrela naňho a spýtala sa ho, čo bolo dobréééé k večeri. Ale mu vypísala sanitku a poslala ho do nemocnici, v ktorej sme sa už obaja niekoľkokrát liečili a ja som tam bola stálym hosťom , lebo som v tom čase mala už za sebou dve operácie chrbtice. Skrátim to - manželovi spravili fibroskopiu žalúdka , trpel pri tom , lebo sa dusil a nemohol dýchať. Lekár ho napomenul, že nech niečo vydrží, lebo on nie je jediný pacient,vonku ich čaká ešte dosť.Nakoniec mu pichli injekciu s tým, že môže ísť domov a na kontrolu nech príde o mesiac.Podobne ako u vás, tak aj tu - manžel sedel bezvládne na lavici v čakárni a nedokázal sám odísť na vlak, pretože sanitka ho iba priviezla a odišla s tým, že manžel bude hospitalizovaný.Všimla si ho sestrička z ambulancie , poznala ho veľmi dobre ako pacienta a môjho manžela, zavolala mi do práce, že mu vybavuje nemocničnú sanitku a okrem toho mu bola vybrať z lekárni lieky, ktoré dostal na žalúdok. Vraj zvýšená kyselina!! Rýchlo som letela domov, lebo sestrička mi povedala, že nechápe, prečo ho posielajú domov, lebo vyzerá na odpadnutie. Keď ho sanitka z Bratislavy priviezla,nevládal z nej vyjsť, nemohol ani ležať, ani sedieť, prevažne stál v izbe opretý o stenu a stôl s tým, že tak sa mu najlepšie dýcha. Neváhala som a zavolala som jeho obvodnému lekárovi. Práve bol na sedení mestských pánov, tak mi povedal, že posiela sanitku, aby sme s ním nič nerobili, tak ako je, tak ho naložia a privezú na polikliniku. Sanitka prišla o hodinu - lekár mi vynadal, že kde sme sa flákali, tak som mu vysvetlila, že sme čakali na sanitku. Sanitkár - si predstav, išiel najprv domov najesť sa a takprišiel až o hodinu pre muža. O hodinku na to, už sme čakali na pohotovosti u Milosrdných. Slúžila chirurgička,tá si ho vzala dnu a o nejakú minútku vybehla von s tým, že na čo sme ho priviezli na chirurgiu, veď manžel má infarkt.Zostal na intenzívke, lekári robili čo sa dalo. Na druhý deň ma poslala pani primárka pre RTG snímky a výsledky gastrofibroskopie do tej "našej nemocnici". Doktorka, ktorá mu RTG robila pred gastrofibroskopiou sa len čudovala, na čo mi to je, tak som jej vysvetlila, že manžel leží na intenzívke u Milosrdných, keď ho včera oni poslali domov s infarktom, tak ho prijali tam.
Po l7 dňoch, keď som išla na návštevu v sobotu za ním, posteľ na internom bola prázdna, len veľký drevený kríž sa vypínal nad jeho posteľou. Zhrozene som sa pacientov na izbe pýtala, kde je manžel. Poslali ma hore na aro - nad ránom dostal druhý infarkt a ja som práve prišla vtedy, keď absolvoval elektrické šoky. Po dvoch týždňov sa jeho stav zhoršil a tak ho previezli na Kramáre do nemocnici hore na kopci , ako jej my hovoríme - "Srdcová nemocnica". A prečo to trvalo tak dlho, než ho tam previezli? To je druhý príbeh, v ktorom boli zainteresovaní mnohí ľudia, než "páni" skonštatovali, že ho môžeme previezť.
Pani primárka totiž žiadala faxom manželovu poisťovňu, či nebudú problémy, keď ho tam prevezú. Poisťovňa neodpovedala takmer tri dni. Potom ma poprosila, či nemám v poisťovni kontakty, aby som zistila čo a ako!!! Išla som za riaditeľom, kde manžel pracoval,a tí sa do toho pustili. Výsledok? Pani primárka poslala fax inej poisťovni, tá neodpovedala!?!?! A keď kolegovia prišli za vedením manželovej poisťovni, tí sa len čudovali, prečo to primárku zaujíma , vraj mali pacient previezť hneď po dohode s lekármi tej druhej nemocnici.
Manžel sa zotavil, život ide ďalej, a nakoniec, keď som bola hospitallizovaná v tej "našej " nemocnici, osobne prišiel pán doktor za mnou a veľmi sa mi ospravedlnil za to, čo sa stalo. Ale bolo za tým viac doktorov, ktorí sa zmýlili, tí však mlčali. A veď - je tam toho, neboli sme ani pán prezident, ani poslanci, ani iní z tých najvyberanejších ,ktorí sa v tejto nemocnici liečili. To by boli iné ofuky, sama som to na vlastné oči zažila. V jednom prípade previezli pacientov na druhé oddelenie, lebo pán poslanec potreboval kľud a hlavne "bezpečnosť".
Tak veru, ľudí delíme na chorých, chorších a elitu.
matata1
@babkamt som rada, že sa manželovi darí lepšie. Budem sa za vás oboch modliť, a držať palčeky, aby ti čo najskôr mal kto hundrať za uchom.
babkamt
@ara šidka pri čítaní tvojho príspevku mi behal mráz po chrbte. Neošetroval tvojho manžela ten istý lekár ako toho môjho?Aj môjho takto -neviem spraviť úvodzovky -odborne ošetril lekár - u Milosrdných.
porzellanka
@arasidka @babkamt ked si citam vase prispevky, naskocila mi husia koza. Je to strasne, ked sa v situacii, kedy si sami nemozeme pomoct, nedovolame pomoci od tych, ktori su tu na to, aby nam pomohli. A je jasne, ze je to len o ludoch. Ja som, este kym som zila v Bratislave, lezala po operacii v nemocnici na Trnavskom Myte. Lekar, ktory ma operoval, bol super. Zato sestry - ked som chcela, aby mi odpojili infuziu, ktora uz dotiekla, musela som im zavolat telefonom cez ustrednu, inak sa cely den neukazali.
O par rokov som znovu po operacii lezala na Heydukovej. Tym sestrickam tam chybali asi len kridla. Oni sa chodili este aj v noci pozriet na pacientky po operacii, ci nemame bolesti, alebo ci nieco nepotrebujeme. A to nebolo na ARO, ale uz na normalnej izbe.
Teraz pred vianocami som sa ocitla v nemocnici tu v Nemecku. A len som otvarala oci: ked ma previezli z intenzivky na oddelenie, prve co mi povedal osetrovatel bolo: hned vam prinesiem nieco na pitie. A v zapati sa objavil s flasou mineralky. A iny, este kym som bola na intenzivke, dva krat telefonoval mojmu manzelovi, ktory bol v zahranici, aby ho informoval, co je so mnou.
No aj tak nam vsetkym zelam, aby sme nemali ani tie dobre zazitky s nemocnicou, lekarmi a sestrickami. Aby sme ich (ja viem, ze je to nerealne) vobec nepotrebovali. Skore uzdravenie zelam manzelovi.
arasidka
Babkamt, najväčšia irónia bola, že ho prezeralo viacej lekárov, počnúc pohotovostnou , obvodným,potomna príjmovej službe v "našej" nemocnici,až na koniec skončil v rukách dvoch internistov, jeden robil EKG a druhý doňho strkal ten "prút na ryby".
No , súhlasím s tým, že možno sme sa šikli v tej primárke, inak bola veľmi dobrá, starala sa úzkostlivo, akurát pokašľala ten fax , už len tým, že potrebovala súhlas manželovej poisťovne , čo nebolo treba a potom , že sme darmo čakali na odpoveď, keď tá nemocnica, kde fax prišiel si nedala ani tú námahu, aby odpísala, alebo zavolala primárke, že sa sekla. No, to sú príhody staršieho dáta, mám omnoho čerstvejšie, niekoľko mesiacov dozadu, ako podliehame šikane službukonajúcich lekárov, ale dnes je Valentína, mali by sme písať o láske.
Tak teda - dzedkovi sem dala pusu cez celú hlavu a nezabudla som si ju predtým namaľovať zlatým rúžom - hi hi hi - prežil to bez ujmy na zdraví :))))))))))))
kuchticka
@arasidka a i ne zo szymi skusenostiami z nemocnice. Ja som v Cesku ano na Slovensku nebola v nemocnici i ba 2x pri porode. Zazila som ale skusenosti v USA s liecenim manzela. Mal uz 3 operacie. Vzdy som mohla byt s nim na izbe pokial som len chcela. Raz mi tam dali i skladaciu postel, abych nedriemala iba v kresle. Starostlivost bez akychkolvek staznosti. Sestry stale nablizku a chodily kontrolovat vsetky pristroje, hadicky a ine dolezitosti okolo pacienta. Ono to ale u nas stoji!!!! Myslim platit tu poistovnu.
kuchticka
pardon - myslela som a ine, ktore maju zle skusenosti z nemocnicnym liecenim
zuzik01
neviem sice kde sa nachadza nemocnica "U Milosrdnych", ale na dalekom vychode v Michalovciach je to taka ista, ak nie horsia tragedia. Nebudem sa rozpisovat o tom, akych "odbornikov" tam maju, pretoze vsetky pribehy suvisiace s mojimi pribuznymi by boli na vela stran. Bohuzial v negativnom slova zmysle :-(
Tu na Cypre, kde zijem uz 7 rokov, maju v nemocniciach sice absolutne skvele vybavenie, personel je ale katastroficky. Preto vacsina "rozumne zmyslajucich" ludi, navstevuje sukromne zariadenia, pod ktorymi sa rozumie skutocne ale skutocne sukromne, kde si clovek hradi vsetky naklady sam. Mamicky v statnej porodnici sa sice citia ako v luxusnom hotely, avsak bezne sa stava, ze sa "dopletu" vzorky... neviem teda, co je horsia tragedia - Slovensko vs Cyprus...?
bejgi
milá @Babkamt , mám priateľku, pracuje na RZP Záchranari, práve takýto ľudia si zaslúžia obdiv a vyšší plat, stačí stotina sekundy a môže sa stať aj to najhoršie, patrí im obrovský obdiv a vďaka nim, si veselo užíva veľa ľudí...skoré uzdravenie manželovi :)



 



TOPlist