Zábudlivosť

rigocka - fotkarigocka, 27. januára 2012
Moji chlapi milujú jahodový zákusok,robievam ho veľmi často už aj bez receptu.Pred rokom na hody,mala prísť moja neter z Anglicka,kde teraz pracuje,tak som ju chcela prekvapiť touto maškrtou.Aj som ju pekne upiekla,ale.....keď som ju nakrájala na tanier a ponúkla hostí,sa ma neter spýtala,či držím dietu?
Zabudla som dať cukor do plnky:)) ešteže sa koláč natiera najprv jahodovým džemom a pridávajú sa aj jahody.
Bol však dosť diétny:)))
@zareaguj


Diskusia k článku

frezia68
Ój @Rigocka ,to sa stáva.Včera som dala do dusenej kapusty miesto rasce ANÝZ,lebo nevarím s okuliarmi a nejaký škriatok mi zamenil poradie koreničiek....a potom som dodala dvojnásobok rasce-chutilo :-)))
eva53
Rigocka,tvoj jahodový koláč bez cukru bol určite jedlejší ako moja bublanina so soľou miesto cukru.
kuchticka
@rigocka , ja som spravila rovnaku chybu pri peceni najlepsieho vianocneho peciva, na ktore sa vsetci nasi vzdy tesia. Su to take orechove placicky s bielkov, cukru, kavy, po upeceni zlepovane mokka kremom. Samozrejme ze bez cukru to nechutilo i ked krem sladky bol, ale tie placicky nie.
rigocka
To je tak:keď chcem spraviť najlepšie,vtedy niečo určite pokazím:))
frezia68
No to mi hovor!Raz prišla jedna pani z bloku,že ako robím chlebík.Tak som ju usadila a že môžem aj hneď,lebo som mala v pláne.Tak pokukala a keď vykysol,ani som ju nevolala,sľúbila som,že donesiem ochutnať.Ako na potvoru nebol taký vysoký,ako obyčajne.Je pravdou,že som nenechala tak dlho kysnúť,ako obyčajne....potrebuje svoj čas.A bol celozrnný,trocha hutnejší (nic moc),nedalo sa veľmi chváliť :-) a neviem,či mi verí,že robím dobrý chlebík :-)))):Asi jej nabližšie dám ochutnávku.
tetrisss
Jasne, cim sa clovek vzdy snazi, tym je to horsie... Ale tak zase chvalit sam seba, to sa nema :)
rigocka
No ale keď sa sami nepochválime,kto nás pochváli:)))))
tykadielko
stane sa, ja som zas v sobotu zabudla pridať do malinového koláčika - do cesta mlieko a vôbec mu to neublížilo....myslela som, že padne a vôbec...
bama
Aj ja patrím k tým žienkam, že čím viac sa snažím, tým viac sa mi nedarí, ale čo už, keď nie som tak dokonalá ako by som chcela?
rea1
bolo to uz davno: cesto na tortu naliate v tortovnici - ale nejako sa mi nezdalo, take dost huste bolo. no jasne, zabudla som na mlieko. ved som si starostlivo odmerala posledne mlieko do hrnceka a nechala v chladnicke. tak som mile cesto kydla z tortovnice spat do misy, formu som opat pekne vymastila, vysypala a idem po mlieko. beham po celej chladnicke, nadavam - kde je to prekliate mlieko? a syn (tortu som robila prenho) sa ma pyta: hladas mliecko? ja som ho vypil. no, super. za sociku po siestej vecer siroko daleko ziadna vecierka, co spravim? tak som sa rozhodla: alebo sa vydaris, alebo ta vyhodim. a naliala som do cesta cierne pivo. nikomu som nic nepovedala ... mile sestry a bratia pri panviciach, ta torta bola este lepsia ako s mliekom. nadychana a cesto malo taku slabucku akoby karamelovu prichut. :-)))) priznala som sa v zachvate akejsi pravdovravnosti az snad po 15-tich rokoch. ale odvtedy som to uz radsej neskusala. :-)
rigocka
Tá bábovka vyzerá super.
@rea1 ,ty si na to aspoň včas prišla,že si tam niečo nedala,ale ja....:)))))
až po funuse:)))



 



TOPlist