Śumienkový zákusok!

peliska - fotkapeliska, 3. júna 2013
Keď boli moje dcéry malé,mám ich štyri,často som piekla všelijaké zákusky,koláče a mafiny.Raz som išla upiecť šumienkový zákusok z nemenovanej kuchárskej knihy,ktorý je naozaj skvelý.Ale chcela som zmenu,tak som sa rozhodla,že bude zo šumienky s príchuťou kiwi.A aby bol peknej farby,dala som viac šumienky,ako bolo v recepte.To som ale nemala robiť,lebo zákusok bol tak jedovato zelený,že ho dievčatá nachceli ani ochutnať,takže som ho musela celý zjesť sama.Veď ho predsa nevyhodím,no nie? ::::::)))))))))
@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
Poznám šumienkový, môj ostal celý oranžový, ale zjedol sa aj tak. Máme asi rovnakú nemenovanú kuchársku knihu.
denyany
aj u nás je tento koláčik veľmi obľúbený. u nás mu prischol názov, že lososový. totiž sa mi nepáčila farba šumienkovej vrstvy a dofarbila som ju trochu potravinárskym farbivom. želatína mi akosi rýchlo tuhla už pri nanášaní, nedala sa veľmi pekne uhladiť, tak som ju vidličkou dozdobila, urobila také vlnky. na koniec želé malo farbu lososa a aj to vlnkovanie pripomínalo rybu, tak odvtedy pekávam lososový koláčik. :-D
rea1
aj ja chcem recept na šumienkový koláč! prosííím. mám rada všetko, čo je "ujeté", nech je to čokoľvek. spraviť žabacozelený koláč ... už sa naň teším. a rozhodne sa nebojím, že by ho moji dospelí synovia nezlikvidovali. prosííím si recept, nebuďte škrti. :-))
rea1
tak už ho mám, no. tak to dopadá, keď sú ruky rýchlejšie ako mozog. :-))
rea1
hore do "Hľadaj" si dajte - Šumienkový zákusok - a sú tam hneď dva! a to ma samej napadlo, heč. :-)))

ináč - zistila som, že ten koláč robievam už roky, len pod "želatínu" dávam ešte ovocie a želatínu, či ako to nazvať, robím nie zo šumienky a zlatého klasu ale z Tang džúsu a zlatého klasu. a je to.
peliska
Sľubujem,že zajtra tu bude,dnes už je neskoro,ale je v kuchárskej knihe Recepty zo života,len neviem v ktorom pokračovaní. A ešte Vám chcem niečo povedať.J a keď idem na varechu prezerať nové recepty,musím sa najprv najesť,lebo by mi ináč tiekli slinky až na klávesnicu!!!::::::)))))
porzellanka
sumienkovy zakusok... roky som ho nepiekla. Moj syn ho zboznoval, pamatam sa, ze som zhanala zelene sumienky - inak to nebolo ono. :-))



 



TOPlist