Jej autor Ing. Anton Šedo, CsC radí na stránkach 238 a 239 ako si uvariť v prírode. Ak nechcete strácať čas ani cestou autom do voľnej prírody, pán inžinier odporúča biftek na výfuku. Aký je teda jeho super recept?
Ešte doma si naklepte, osoľte, okoreňte, potrite cesnakom bravčové alebo hovädzie rezne, zabaľte ich do alobalu a priviažte na výfuk drôtom. Podľa umiestnenia sa mäso pripraví od jednej do troch hodín. Romantika ako vyšitá. Autíčko zaparkuje na čistinke, tato sa zohne pod auto, vytiahne bifteky, položia si ch na trávičku a rodina papá a hltá zdravé mäsko a čistý luft.
Ešte jeden receptík zo spomínanej knihy. Ide o kotlíkový guláš, ktorý si varí v prírode z bravčového mäsa pre veselý kolektív s deťmi. Ajhľa, hrôza, ale je veľmi mastný! Dedičky bude bolieť bruško! Aby ich nebolelo, pán inžinier cez varechy odporúča na 5 až 6 porcií pridať do kotlíkového guláša 170 g konzervu kondenzovaného mlieka a počas krátkeho varu dobre premiešať.
A do tretice recept na šialené halazslé alebo rybaciu polievku bez rybacieho pachu. Musím citovať, lebo originálny recept pána kandidáta vied kulinárie reálneho socializmu je neprekonateľný.
„Na prípravu rybacej polievky je veľa receptov. Určite najchutnejšia je pripravená v prírode na rybačke. Sú však dobrí rybári, ktorí neznášajú vôňu tejto polievky. Pre takýchto konzumentov pravej "halázslé" možno odporúčať pridanie 2 kociek hydinového bujónu na 5-6 porcií polievky. Polievka síce zmení chuť, stratí však vôňu po rybe, je chutnejšia."
Koniec citátu. Je to skutočne úchvatná revolúcia v kuchyni. Nechal som sa inšpirovať, vhodil som do 5-6 porcií hovädzej polievky rybí bujón, polievka síce stratila chuť, ale stratila vôňu po hovädzine. Podobne som postupoval pri slepačej polievke, kam som vhodil krémeše. Polievka síce zmenila chuť, ale už vôbec nevoňala ako slepačia polievka.
Teraz sa chystám doviesť návod tohto pre mňa neznámeho génia skrzevá ľudský žalúdok do dokonalosti pre zmenu ja. Práve pečiem bábovku, ktorú neznášam. Mám do nej pripravené kyslé rybičky, ktoré zbožňujem...
vybrali.sme.sk/submit.php?url=...
'+encodeURIComponent(location.href)" title="vybrali.sme.sk" >
" alt="pošli na vybrali.sme.sk" border="0" /> hlasuj za tento Zážitok
je barbarstvo :-)
A Jarco, varenie tvojho guláša som si pozrel a odkázal som niečo leviskovi z Trestenej. Vŕŕŕŕ! ::)))
Podľa mňa to bol človek, ktorý tú knihu presadil, lebo vedel ako akam treba preliať socilistické peniažťoke. A kto by sa vtedy pozastavil nad takými volovinami, ako písal, keď celá kniha mala farebné kresby rastlín a na záver sa na dvoch stranách objavili tieot bludy, keď okolo nás útočili každodenne ešte mohutnejšie blbosti? Len na vysvetlenie do ďalekej krajiny za veľkou mlákou. Ozaj, nepoznáte Petra Kubala? On tam tiež býva.:)))
www.siea.gov.sk/energeticke_aktivity/.../drzitelia.../zoznam_auditorov.pdf
Ak by onene energetik nenapísal dotyčné recepty, tak nech prepáči...