Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Diskusie
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 467 najnovší komentár dnes 07:34
- Musha: Tvaroh na cheesecake 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 467 najnovší komentár dnes 07:34
- Szkyka: recepty z Magrokomu 18 najnovší komentár 23. septembra 2025
- Majo51: Vinný kameň 5 najnovší komentár 23. septembra 2025
- Michal81: Vanilkový cukor v roku 1980 25 najnovší komentár 13. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 575 najnovší komentár 3. septembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 205 najnovší komentár dnes 07:34
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO
-
Šampiňónová sviečková omáčka VIDEO
-
Minul sa vám pudingový prášok? Namiešajte si doma vlastný! VIDEO
-
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám VIDEO
-
Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej VIDEO
-
Jablkový koláč so škoricou VIDEO
-
Ružový cestovinový šalát VIDEO
-
14 tipov, čo upiecť na predĺžený víkend: Obľúbené rodinné koláče, ale aj múčniky, aké ste ešte nerobili
-
Bez nej to nie je ono: Omáčky k nedeľnému mäsu s knedľou. Tieto recepty si uložte, hodia sa vám vždy
-
Víkendové pečenie: 12 receptov na výborné jablkové koláče. Tieto budú chutiť celej rodine
-
Na výnimočné dni: 11 receptov na sviatočné rolády. Pozrite sa, ako ich môžete vyzdobiť
-
Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
-
Ryža s kuracím mäsom: Čo si uvariť v hektických dňoch? Vyskúšajte virálny recept, v ktorom stačí len všetko zmiešať a upiecť
-
Zaženú hlad aj prilákajú hostí: 11 chutných dôvodov, prečo sa doma oplatí mať tortillové placky
( asi som staromodny ).
keď som bola dieťa , nikto by nedostal do mňa rajčinu , napínala ma až až,potom sa niečo vo mne odblokovalo , po vydaji hahaha rajčiny boli a sú moju nnenahraditeľnou zeleninkou. Pamätám si , v šesťdesiatich rokoch , na svadbách nesmela chýbať na stoloch sviečková,paráda veliká.
@evusi , pajsle, drztky, ,mozocek je pre mna fuj, nejedla bych ani za nic. Neviem pochopit ako si niekto moze pochutnavat na drskovej polievke. ??? Iba zeleninu jem vsetku aka rstie a da sa jest. manzel vravi, ze som ako koza ktora vsetko spasie.
Držkovú aj o polnoci, sviečkovú tiež, ale pajšle nie. Halušky s kapustou to radšej suchú kôrku, ale dobrú zabíjačkovú kapustnicu kedykoľvek. Čert aby sa v tom vyznal.
...dá sa tomu odolať ? sviečkovú robím rád a často . a vždy sa mi zdá , že chutí ináč . nemám rád tie "vylepšené" typu : s čučuriedkami a šľahačkou !
ja zjem vsetko, hoci maso mi akosi "nejde" ale vo forme drzkovice, pajšlovice - aj o polnoci.
kedysi, uz od detstva, som nenavidela kvargle. hnusili sa mi. hnusili sa mi tak, ze som dokonca neznasala ludi, ktori to jedli. ale mama hovorila, ze kedysi bolo dostat kvargle aj cerstve a ze tie vobec nesmrdeli a po prekrojeni vyzerali vovnutri uplne ako tvaroh. to som vobec netusila, ja som poznala iba "samochodiacu" rozplizlu, zapachajucu verziu. i byvala som kedysi nedaleko garaze prerobenej na pivaren, kde okrem inych zahryzkov predavali aj kvargle s cibulou a maslovym chlebom. a vidiac niekomu jednu prekrojenu vovnutri bielu, tvarohovu, hovorim muzovi: vies ty co? uz som pretentovala v zivote viac ako mizernych 39.- Sk aj na vacsie blbosti ako su kvargle. ja si to objednam. a v duchu som bola pripravena uz prve susto nenapadne vyplut a zachranit si zivot. bolo to bajecne! a odvtedy si ich kupujem vzdy, ked nadabim na cerstve. ale musia byt naozaj cerstve, lebo tie smyklave a pachnuce su mi stale eklhaft. ako to niekto moze jest? :-)))
@irenaw , zabudla som spomenúť, že prvé, čo moja mama spravila, že to mäsko z pravej sviečkovice prešpikovala hojne domácou údenou slaninkou.