Sacherova torta si vo svete urobila meno, medzi gazdinkami však dobrú povesť nemá. V diskusiách na internete ju veru nechvália. Ja sama mám za sebou asi tri rôzne pokusy s nedobrým výsledkom. Torta bola hutná, ťažká. Zjedla sa, ale som sa zariekla, že stačilo.
Keď pridala (takmer pred dvomi rokmi) recept @abend , varecha.pravda.sk/recepty/sacherova-torta/5739-recept.htm...
,
tak som sa nechala namotať a uložila som do kk. Niektoré komentáre k receptu boli pochvalné. Niektorí napísali, že upiekli, ale nenapísali, s akým výsledkom. Iní oznámili, že pečú a sľúbili doplniť výsledok, ale - nič. Že by sa nezadarilo? Povedala som si, že sa presvedčím.
So zmiešanými pocitmi som sa rozhodla ju upiecť s malou technologickou zmenou. Maslové piškóty sa začínajú šľahať maslo s cukrom a vajíčkami. Mne sa zdá, že lepšie sa vyšľahajú vajíčka iba s cukrom. Urobila som tak a k dobre vyšľahaným som všľahala dobre povolené maslo. Ďalej som už pokračovala podľa receptu. Vyrobila som pomerne veľa piškótovej hmoty a dala piecť do formy s priemerom 26 cm. Pri pečení mi piškót skoro utiekol z formy. Torta sa krásne zdvihla, bola rovná, pekne upečená.
Už keď som ju vyberala vychladnutú z formy, tušila som úspech. Torta je ľahká, vláčna, vyváženej, bohato čokoládovej chuti. Môžem všetkým odporúčať, dokonca aj tebe, @jerica , hoci viem, že máš vysoko postavenú latku a radšej máš klasickú šťavnatú orechovú :-)).
Vydarená Sacherka je zriedkavosť a ja chcem týmto poďakovať @abend za vynikajúci recept.
Diskusia k článku