nedá mi nepodeliť sa s vami o môj zážitok, ktorý som absolvovala túto sobotu v Prahe.
Veľmi mi je ľúto, že zrejme nedokážem náležite opísať tie úžasné chute, ktoré som "zažila" :)
Môj manžel ma vzal na víkend do Prahy pretože mi pripravil prekvapenie na moje narodeniny. Rezervoval hotel v centre, kde sme sa v piatok ubytovali. V sobotu nastal deň "D". Od rána som sa vypytovala, čo ma čaká, ale manžel sa veľmi diplomaticky vykrútil z každej mojej otázky :). Len som sa dozvedela, že sa mám pekne obliecť.
Prvé prekvapko bol muzikál Barón Prášil - až po príchode do divadla som zistila, čo ma čaká:)
Ďalšie prekvapko bola samozrejme návšteva Emanuelovej reštaurácie - ani to som však skoro do poslednej chvíle netušila. Pozerávam jeho reláciu každú nedeľu na Prime, a manžel vie, ako som túžila skúsiť jeho jedlá priamo tam. Nevedela som však, že sa mi to tak skoro splní:)
Už keď sme boli na ceste tam, mi prezradil, kam vlastne mierime, pretože som bola hladná a chcela som skočiť pred tým druhým prekvapkom niekam na držkovú:))
Od dojatia mi aj slzička kvapla:)
Prvý dojem bol trochu rozpačitý, pretože náš rezervovaný stôl ( mimochodom objednaný viac ako mesiac vopred), ešte nebol pripravený. Veľmi milý personál nás posadil k baru do malej miestnosti, kde bežne verejnosť nesmie - a ponúkol nám na účet podniku pohár Proseca. O 5 minutiek bol náš stôl pripravený, a my sme sa usadili.
Reštaurácia menšia, za to veľmi útulná. Na stole svietnik, miska olív a čerstvá teplá focaccia, ktorá mala zahnať prvý hlad. Čašník priniesol jedálny lístok - na moje prekvapenie - veľký výber nebol. No personál nám vysvetlil, že práve dorazili od mora čerstvé ryby a morské potvory, a keďže oni jedlá pripravujú vždy len z čerstvých surovín, momentálne ponúkajú takéto jedlá.
Napriek tomu bolo z čoho vyberať.
Tatarák z tuniaka, carpaccio s parmezánom, predjedlo zo štyroch druhov morských "potvoriek" - mušle svätého Jakuba v karfiolovom kréme, tigria kreveta v medovej omáčke, carpaccio z chobotničky a malý tatarák z tuniaka. Toto sa servírovalo na štvorcovom tanieri, kde boli štyri misky, a v každej z nich bolo jedno predjedlo.K tomu sme zajedali focacciu. Musím povedať, že tá harmónia chutí - nezvyčajné kombinácie, čerstvosť surovín - a perfektná príprava, boli zárukou chuťového zážitku nad všetky moje očakávania. Bez jedinej chybičky.
Ako hlavné jedlo som si vybrala steak z tuniaka medium s tekvicovým krémom, gaštanmi a s foie gras. Každý kúsok sa rozplýval na jazyku, a ja som sa cítila ako v kulinárskom nebi:)
K tomu pohár ľahkého bieleho, a po zjedení mi už žiaľ nezostalo žiadne miesto na dezert:)
Ale aspoň mám dôvod prísť znova.
Obsluha úžasná, musím povedať, že pre mňa to bol chuťový zážitok nad zážitky. Ešte dnes mám pocit, že sa mi to všetko len snívalo:)
Chýbal už len Emanulelle...
takze vela zdravia a este vela takych krasnych kulinarrskych zazitkov ake si mala u Emanuela .
Len je naozaj veľká škoda, že sa to neviem tak dobre opísať...
Áno - zážitok nevezme nikto - a manžela som si asi "vymodlila" :)
Tinca - je do v Dejvicích, na ul. Charlesa de Gaulla č.4.
Ešte raz vám všetkým pekne ďakujem! Ste veľmi milí.
Gratulujem to sa dakdo ma...
(tvoj clanocek vecer doma prelozim mojmu a poviem mu "Vidis!?")
Uctivá poklona pre Tvojho manžela !!!!!!! Adresu si píšem čo keby " motyka strelila" ? Ja budem mať jubileum a aj "zlatú svadbu" musím nenápadne podstrčiť nápad na darček.Veľké ďakujem!
Skvelé rybie jedlá z čerstvých rýb robia v reštaurácii V siedmom nebi v Jelke - naša obľúbená. Nielen preto, že sme tam mali naše prvé stretnutie po dvojtýždňovom chate na Skype, ale aj všetky rodinné oslavy. Výborná obsluha, a naozaj chutné a čerstvé jedlá.
Ale neboj ty nič, ešte si ťa niekto nájde, kto si ťa ocení:)!
Čo nás nezabije, to nás posilní. A už si druhýkrát budem dávať lepší pozor a nevrhnem sa do vzťahu tak bezhlavo. Ale viete, keď mi prvý manžel v 99 r. zomrel a vychovala som dvoch statných junákov celkom sama, tak sa mi zacnelo s niekým byť. A celá fraška nemala dlhé trvanie - svadba bola 29.12.2007 a rozvod je predo mnou.
Avsak som si vsimla, ze na preklad jedalneho listku by sa im mal niekto pozriet a nazvy jedal "prelozit do anglictiny" troska lepsie -nie doslova ako to maju teraz, ale aby zahranicny host pochopil nazov jedla.
Som prekvapena, ze ked je tato restauracia taka popularna, este im to nikto nenavrhol...
Skôr si myslím, že Emanuelle by mal niečo urobiť s tým, aby sa tam nefajčilo. AJ keď my sme mali práve v tom čase šťastie, že tam nik nefajčil....inak by mi to veľmi pokazilo dojem.