Prečo sa nestať kanibalom

zajomato - fotkazajomato, 19. septembra 2017
Je ráno v panenskom pralese, svieža zeleň, spievajú vtáci, záplava pestrých kvetov a motýľov. Ešte schúlený po nočnom chlade otváram oči a vystieram sa. Škŕkanie v bruchu ma vráti do reality. Dal by som si čerstvý mozoček „chňam“. Vstávam a idem si niečo uloviť pod zub. Zrazu čosi zašramotí, zježia sa mi chlpy. Prikrčím sa a čakám. Už to je celkom blízko zarevem a vrhám sa na chlpatého tvora. Počuť fučanie a lámanie konárov i kostí. Neúprosný boj o život. Nevládne telo skĺzne vedľa mňa do udupanej a krvavej trávy. Ťažko dýcham. Po chvíli sa poobzerám okolo, pevne schytím kameň a roztrieskam hlavu obete. Ešte teplú sivú masou si pchám do úst a slastne mľaskám. Grgnem si pooblizujem sa, zívne sa mi. Vystriem sa do mäkkého machu a zaspím. Spal som asi dlho, čas ešte nebol. Keď precitnem chvíľu nechápem čo sa to deje. Keď sa zorientujem zistím, že mi niekto stojí na ruke a o hruď mi opiera dlhý rovný konár. Nado mňa sa nakláňa mohutná kopa svalstva, pevné stehná, chlpatá hruď aj hlava v ruke zviera hrubý konár zakončený ostrým úlomkom kosti uviazaným pruhom kože. Upiera na mňa uprený pohľad. Nezabijem ťa keď mi pomôžeš uloviť divé prasa a spolu sa najeme pri ohni. Narodila sa civilizácia. Nikdy sa to nestalo ale trvá už asi milión rokov. Zvieratá nemajú inú možnosť ako používať násilie aby sa nasýtili. Človek je tiež živočích preto sú v jeho povahe stále prítomné atavizmy z dlhého procesu vývoja predchádzajúcich foriem.

@zareaguj


Diskusia k článku

zajomato
Možno to je drsné ale bolo to možno tak. Veľa sa od vtedy stalo, ale vrátim sa k jedlu. Aj cereálne raňajky možno ešte vylepšiť. Ja si dve lyžice vločiek ohrejem na miernom ohni kým sa nerozvinie aróma. Každý má schopnosť pre mieru všetkého čo v živote spoznáva a táto schopnosť sa skúsenosťou rozvíja.


mitzy
Odporucam precitat si knihy ako Mythologica: Syrove a varene, Od medu k popelu, Puvod stolniceni, Nahy clovek od Levi-Strauss alebo Od zvirete k bozskemu jedinci od Harari. Ak ta to taketo temy mataju, zistis viac.
kecupicek
Neodpisuj z cudzích diel, plagiátorstvo je trestné. Nepozeraj pred spaním Dobu ľadovú, desí ma o čom sa chlapom sníva. A potom si na zamaskovanie dajú ovsené vločky ako kôň, keby vyšli s pravdou von, dali by si tatársky biftek ako lev.
zajomato
@Kecupicek (19.9.2017 15:45)

To je verejné osočovanie a je trestné. Nenechávaj sa unášať zbrklými úsudkami. Sú všetky tvoje príspevky
bez pochybností originálne?
kecupicek
Nemám rada, keď sa ľudia pretvarujú a hrajú sa na veľmi dôležitých. Mám prečítané množstvo našej aj zahraničnej klasickej literatúry, pre dospelých aj deti, dlhé roky som s priateľkou viedla obecnú knižnicu. Moje zážitky píšem zo svojho života a ten bol doposiaľ šťastný a pestrý.
1x methi
kecupicek
Nesleduješ správy? Hovorí sa : -Trafená hus zagágala.- Nemáš zmysel pre humor, darmo. @Zajomato (20.9.2017 07:37)




 



TOPlist