Tak zase otravujem. prepáčte ale ja fakt už nemôžem ani spávať. Robila som poťahovaciu hmotu Varna (z muky, vody masla a cukru). Najprv som mala problém že bola strašne riedka. tak som namiesto 700g cukru dala až 1300g !!! Až teraz som prišla na to že maslo+voda mali zovrieť + ešte na plameni som mala pridať múku a cesto odpáliť. Vznikla by tuihá masa (do vychladnutej sa potom má dať cukor). Ja som však cesto neodpalovala...vobec mi nevznikla tuhá masa hned zo začiatku. Mesela som tam nakiepiť viac ako 2-násobok cukru. Teraz už je konzistenciu v pohode. Skúšala som ju vyvaľkať a tiež v pohode...dá sa to...lenže ked je asi 5-10 min na vyduchu a troška sa jej dotknem hned praská...netrhá sa ale puká !!! AKo mám s niečim takým poťahovať?
Chcem ju večer (ked je chladno) vyvaľkať na folií a dalšiu foliu prikryť. Nechať malinko vychlanúť aby sa netopila od tepla a potom dať jednu foliu preč a capnúť na tortu...bojím sa že celá dopraská na vzduchu že to bude hnusné. Totra je na objednávku síce do rodinej oslavy ale aj tak. Môžem ju aj na večer nechať prikrytú fóliou (už ale potiahnutú na torte).
A ak by mi zase popraskala môžem ju jemnulinko potrieť sladkou vodou aby som to uhladila ? A cez noc sa mi na tej torte neroztopí ?
Všetkým vám dakujem za odpoved.
Ja by som to vyhodila, a v budúcnosti dávala väčší pozor na prípravu.