Nevydarená polenta

cookie - fotkacookie, 13. apríla 2013
Takže dobrý deň kucháročky :) Milujem náš obchod, chodím doň aj
keď veľmi súrne nemusím, kúpiť len tak jednu dve veci. Máme
naozaj veľký výber zdravých potravín a to som rada :) Ale prejdem
k môjmu problému. Nedávno som si v ňom kúpila kukuričnú krupicu
a celá natešená som sa pustila do jej varenia. Keďže som ju ešte
nevarila, tak som si pozrela nejaký recept a varila som podľa neho.
Všetko som spravila tak, ako som mala, a výsledok bol hrozný.
"Kaša" bola úplne riedka a krupica v nej akoby chrúmala. Povedala
som si, že asi som ju len málo varila a o pár dní som ju skúsila urobiť
ešte raz. Po uvarení som skúšala všetko - opražiť, dokonca som ju aj
upiekla v rúre, ale kaša nič - bola riedka, na chuť doslova hnusná.
Prosím poraďte mi... už som z toho normálne zúfalá :( Ďakujem :)
@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
Nič si z toho nerob, boli sme na parádnom plese (večerné róby, smokingy, vstupenka za cenu rozpočtu trojčlennej rodiny na mesiac) a tam sa ako príloha k hlavnému jedlu podávala polenta. Odhliadnuc od toho, že jedlo na tanieroch bolo komplet studené, polenta bola ešte aj hnusná. Bola vytvarovaná do koliesok vysokých asi 1,5 cm a opečená. Teda opálená do čierna, vždy z jednej strany úplne na uhoľ, tú otočili na spodok a na vrchu nechali to, čo bolo spálené len bežne do tmavo hneda. Ale jesť sa nedal ani ten stred, tak som usúdila, že ak takto chutí polenta, ja ju nemusím. Chyba je asi v polente, nie v tvojich kuchárskych schopnostiach.
julica
Cookie, kolko si tu polentu varila? Poznam take, co sa varia aj pol hodinu. Ja polentu zboznujem, pripravujem pomerne casto len taku samu, s kozim syrom alebo ako prílohu k mäsu.
evanaaa
A bola to polentová múka? Síce sa nevyznám, ale tých kukuričných je asi viac, budem musieť lepšie pozrieť ( v Kauflande), je tuším múka polenta...?
julica
Ech, co ste sa tu uz vsetci nadobro zblaznili, tinca? treba si rypnut? ako som uz naznacila, polent je nekonecne vela druhov, od instantnych, so zrnkami jemnymi ako krupica, az po take, co maju velkost polovice psenicneho zrna. receptov je plny internet, len treba vediet, aku polentu mame doma.
babav
@cookie ,snažila som sa pridať recept na základnú polentu od Giada - de- Laurentis, nepodarilo sa, skopirovala sa cela stránka.
Recept: 6 salok vody
1 a 3/4 sálky kukuricnej muky
2cl soli
3 Pl masla
Vodu a soľ privedieme do varu a za neustaleho miesanie primiesame muku.Varime na miernom ohni 15 minút ,do hotovej kase zaslahame maslo .
Servujeme teplu, ako prílohou k masu, alebo vychladnutu, pokrajanu,oprazenu na obidvoch stranách na oleji .Pred vychladenim môžeme do nej primiesat postruhany tvrdý syr , alebo čerstvé bylinky podla chuti(petrzlen, zelene cibulky,bazalku......)


rulik
čo tu pletiete polentu, ona si kúpila krupicu a nie múku polentu, všetko čo je z kukurice sa varí dlhšie,napr.cestoviny, treba prečítať obal
babidka
@cookie , polenta je vyborna priloha a hoci sa ti hned na zaciaku nepodarila /alebo len nechutila ?/ Nevzdavaj to .Ja osobne nemam rada tu hrubu krupicu co vyzera a podla mna aj chuti ako kukuricny srot pre hydinu :-) Kupujem tu najjemnejsiu /naozaj je dost vela druhov/ a varim ju tiez pomerne dlho . Minimum je podla mna tych 15-20 minut , v jednej talianskej kucharke som dokonca nasla navod podla ktoreho ju treba neustale miesat a varit 30 minut . Ak ju chcem vylepsit , tak na zaver do nej pridam este trochu mlieka a necham chvilku prevarit . Ale treba davat pozor , uz ked tam das mlieko a nemiesas dost rychlo tak sa moze pripalit . Podavam ju alebo ihned alebo ju vylejem na plech , necham vychladnut , nakrajam a pred podavanim trochu poopekam na masle alebo pod grilom .
2010
Tradicna polenta je pracnejsia robit doma+40 minut, preto vyrobcovia "vymysleli" rozlicne instatne verzie 10 minut, co mas doma ?







cookie
@2010 mám takú hrubšiu kukuričnú krupicu
každopádne ďakujem všetkým, vyskúšam ešte, raz sa predsa musí podariť :)
rybarkuchar
Jedna rada: never množstvám uvádzaných pri receptoch. Ak je niekde napísané napríklad použi 200 ml vidy, zistíš, že stačilo 180 alebo bolo treba 220. Polenta je jednoduchá ak vieš čo máš dostať. Varíš a varíš dovtedy, kým nedostaneš hustú hmotu - takmer cesto. Kukuričnú múku treba variť aspoň 15 minút. Ak si dala málo vody - prilej, ak veľa, tak var a miešaj. Potom musíš kašu nechať vychladnúť. So studenou sa dá pracovať ďalej.
bubaya
Podľa mňa bola špatná už tá kukuričná krupica. Stará, potuchnutá, alebo ináč "jetá". Treba ovoňať v sáčku, dobrá krupica má dobrú kukuričnú sladkastú vôňu, aj chuť. To potom môžeš variť ako, koľko a s čím chceš, vždy to bude nechutné.



 



TOPlist