keď veľmi súrne nemusím, kúpiť len tak jednu dve veci. Máme
naozaj veľký výber zdravých potravín a to som rada :) Ale prejdem
k môjmu problému. Nedávno som si v ňom kúpila kukuričnú krupicu
a celá natešená som sa pustila do jej varenia. Keďže som ju ešte
nevarila, tak som si pozrela nejaký recept a varila som podľa neho.
Všetko som spravila tak, ako som mala, a výsledok bol hrozný.
"Kaša" bola úplne riedka a krupica v nej akoby chrúmala. Povedala
som si, že asi som ju len málo varila a o pár dní som ju skúsila urobiť
ešte raz. Po uvarení som skúšala všetko - opražiť, dokonca som ju aj
upiekla v rúre, ale kaša nič - bola riedka, na chuť doslova hnusná.
Prosím poraďte mi... už som z toho normálne zúfalá :( Ďakujem :)
Recept: 6 salok vody
1 a 3/4 sálky kukuricnej muky
2cl soli
3 Pl masla
Vodu a soľ privedieme do varu a za neustaleho miesanie primiesame muku.Varime na miernom ohni 15 minút ,do hotovej kase zaslahame maslo .
Servujeme teplu, ako prílohou k masu, alebo vychladnutu, pokrajanu,oprazenu na obidvoch stranách na oleji .Pred vychladenim môžeme do nej primiesat postruhany tvrdý syr , alebo čerstvé bylinky podla chuti(petrzlen, zelene cibulky,bazalku......)
@evanaaa je to kukuričná krupica, zrnká sú veľké asi ako zrnká kryštálového cukru
každopádne ďakujem všetkým, vyskúšam ešte, raz sa predsa musí podariť :)