Nech si myslia že chodí Ježiško.....

hubata - fotkahubata, 21. decembra 2011
Len čo som zhodila na chodbe čižmy a kabát už ma vnučka ťahá do spálne rodičov:
-"Poď babka, niečo ti ukážem ale pssst ......... nepovieš nás!"
A z hĺbky skrine, zvnútra aj spod postele vyťahuje bábiky, hry, loptu, farbičky, kriedy, švihadlo, plastelínu, knižky....... aj bavlnu.
-"Hehe, moji rodičia si myslia že ja ešte verím že chodí Ježiško. A páči sa ti tá bavlna - to bude určite tvoja, lebo ja neštrikujem!"
-"Hihihi nechaj mamu a ocka nech nám ešte viac nakúpia, nech majú radosť a myslia si že my dve veríme na Ježiška.......chacha-chá"

No ..... ťažký Štedrý deň ma čaká.......
@zareaguj


Diskusia k článku

marianne69
veru ano:-DDD Mna moja asi vtedy 5-rocna dcera capla priamo pri cine.Vravim otcovi,zober ju do kuchyne,zabav ju a ja rychlo dam darceky pod stromcek.Ten ju nejako neustriehol a moja Maruska pozera ako ja ladujem darceky pod stromcek.Na ten pohlad dosmrti nezabudnem. Vy ste ma ociganili,to tam maminka Ty davas a take vreskoty.Ale ked rozbalila, aj zabudla odkial su tolko radosti bolo.Pamatam sa dostala barbinovy dom:-)
myalab
Hubata my ked sme boli mali s bratom, ked sme sa dozvedeli, ze jezisko nechodi, tak sme zase boli tak naivni, ze sme si mysleli, ze rodicia si myslia, ze darceky nosi jezisko. Tak sme pokupili vsetkym darceky. Nezabudnem, ze mame sme kupili kvetinu v crepniku a schovali sme ju otcovi do nosneho stolika. Tam sme ju aj polievali :) Nastastie sme ju kupili len par dni pred Vianocami, tak nam nezvadla.
marianne69
a co bolo este horsie,pustila si pred ostatnymi detmi jazyk na spacir,takze sa mi prisli podakovat este aj mamicky,ved vsak klamat sa nema...
bejgi
strašne milé, akurát premýšľam ako dlho to môže dospelý tajiť, že nechodí Ježiško.....hm myslím si, že dokonca detičky to vedia skôr a rodičia sa tešia, že nie, v múdrych knižkách sa píše, že 5 ročnému dieťaťu to treba povedať, aká je realita, avšak podľa mňa všetko má prísť prirodzenou cestou a keď aj dospelý chce aby prišiel Ježiško tak nech verí...môj syn ma 18, ale ešte stále píšeme list Ježiškovi :)))
matata1
Ja mám na to teóriu: darčeky nosí Ježiško, a rodičia mu len pomáhajú ich umiestniť pod stromček, veď sám by to nestihol!
ancicka
@hubata ,detom by sa to malo vysvetliť ako je to s tým Ježiškom.
Ked nebudeme veriť,že darčeky nosí Ježiško,tak neslávme ani vianoce.
svetlana9
ale však aj my v kútiku duše veríme, že to Ježiško všetko zariadil. V jeden rok som nakúpila priebežne už od septembra viac darčekov a keď som to pobalila bolo toho fakt veľa. Medziiným som kúpila do domácnosti veľký prútený kôš na špinavé prádlo. A aby som darčeky schovala, šup s nimi pod prádlo, nikoho nenapadlo ich tam hľadať, postupne ešte darčekov pribudlo. A reku čo to budeme vyberať z koša, tak sme to urobili takto. Manžel išiel zazvoniť - akože niekto zvoní, dali sme na tú chvíľu košisko ku dverám- malá otvorila - oči ako autobus a my, že kto to zvoní a keďže tam nikto nebol iba kôš, vzali sme každý jednu rukoväť a poďho s ním ku stromčeku, lebo ono to naozaj bolo aj červenou stuhou previazané. A aj keď boli deti už veľké a dávno vedeli, že ako to v skutočnosti je - tie rozžiarené oči stále zato. Vyberali a hľadali lístoček, že čí je ten darček a vyberali a tak sme boli o chvíľu obložený vianočným baliacim papierom a deti vyobliekané do vecí čo dostali. A bolo veselo.
evanaaa
Kým veríme v Ježiška a v to, že nám on nadeľuje darčeky, stále sme deti a je to krásne, krajšie, akože nám to nosí Santa Claus, to je len americký Mikuláš a ten tu už bol, teda, ten náš.
violetacamorova
My sme deťom, hovorili, že to Ježisko dá zdravie rodičom a oni potom môžu to všetko pripraviť deťom na vianoce tak nejako sme ho do toho zakombinovali a je to aj pravda oni si to tak aj zobrali.
sovka62
No, asi to bolo slabo schované. Ja som kedysi nakupovala darčeky aj v júli, lebo vtedy sa nekupovalo, ale zháňalo a čo som v júli v obchode našla, to v decembri nemuselo byť. A schovávala som to tak dôkladne, že niektoré Vianoce som to ani ja nenašla, nie to ešte deti! Občas som aj zabudla čo som nakúpila a ke´d som na to prišla, mala som prekvapenie k Veľkej noci, hahaha....
jurovic6
Bratranec bude mat uz 7 rokov a este pred nim tajime ako to je...vykecal by to mensiemu :) Pisali obaja list Jeziskovi a priali si Film Smolkovia...a babicka sa pozabudla a vystrelilo z nej "Takze smolkov...no to si musim zapametat" a bratranec nato "Naco si to ty budes prosim ta pametat?Len to pekne zabudni!Este by si sa ku nam chodila divat na smolkov......!"

My doma mame uz stromcek postaveny,darceky su uz pod nim (LEN MOJE NIE!!!) keksiky su nejake napecene.....a tak tu mame uz taku vianocnu atmosferu.
Chcel so aj tie nejake recepty pridat ale fotky mi nechcu prejst do PC....
fialka49
Aj my sme pomáhali Ježiškovi, lebo ako by bol stihol nadeliť aj našim deťom, aj ich bratrancom a sesterniciam, všetkým deťom z ulice a z celej materskej škôlky. Viete ako potom ľutovali Ježiška?
hubata
Dnes som dostala e-mail od vnučky: tebe babka pribudla ešte voňavka a mne pribudli kolieskové korčule ........
kuchticka
U nas sme to mali zariadene tak, ze deti ostaly vo svojej izbe a dvere do obyvackyz ich izbicky sme zamkly. Ked sa deti pytali preco naraz dvere zamknute, povedali sme, ze tam Jezisko vetra a mozna i stromcek a darceky chysta. Ak budu dobre a hrat si kym to vsetko stihne iste nieco pod strocekom najdu. Zatial co manzel isiel do garaze pre psipraveny stromcek a darceky, ja som pripravovala stedrovecernu veceru a deti sa ma chodily stale pytat, kedy uz ten Jezisko bude hotovy, kde je ocko atd. Ked bol stromcek i darceky hotove, ja tiez s vecerou, naraz zavonil zvoncek a tak sme utekali vsetci styria ku dveram obyvacky, ktoze to zvoni, lebo dvere do obyvacky boly tiez z predsiene. Ked deti otvorily dvere privital ich rozsvieteny stromcek a pod nim darky. Najskor sme vsetci zaspievali "Narodil sa Kristus Pan"... za doprovodu dvojich husli (syn i dera hrali na husle), az potom sme zasadli k veceri a nikto od stolu ochadzat nemohol dokial sme vsetci neboli s jedlom hotivi. Deti na to vzdy spominaju, ake to bolo pekne tie nase Vianoce.
Takze prajem vsetkym varechackam i varechacom pokojne Vianoce, plne pohody a lasky.
hubata
Ani my sme nemohli odísť od večere. Dodnes dňa si pamätám aké sme prežívali muky, lebo večeralo sa v obývačke pri stromčeku a pod stromčekom už darčeky. Po dlhé roky k nám chodili 2 babky a 2 dedkovia a ešte jeden starý sused ktorý býval pod nami. Ale aspoň sa mi neušli riady, babky ochotne poumývali, lebo mama chcela mať pekný stôl a vytiahla svadobný servis s hŕbou mís a príbory z kazety hehe .....
marianne69
u nas je to tak stale:darceky pod stromcekom pred vecerou,rozbaluju sa po veceri :-)
sovka62
Aj u nás sa rozbaľuje až po večeri, dovtedy len pokukujeme, čo tak asi pod tým stromčekom môže byť.
janger
Ake je to pekne, ked deti este v tej svojej nevinnosti veria....To aj na dospeleho preskoci potom akesi take napatie, ked ma Jezisko prist.
A @sovka , to aj ja poznam, tak darceky poschovavam, ze potom neskor ani neviem, kde som to dala :-))).
45678
veru veru @janger aj ja teraz hľadám a tak som to odložila, "aby som to ľahko našla " :-)))
hubata
@svetlana9 - to je výborný nápad ten kôš!
@jurovic6 - tá hláška o šmolkoch nemá chybu, páčilo sa mi ako sa malý rozčúlil že to má hneď zabudnúť, lebo by k ním babka chodila pozerať šmolkov, hahaha!
dogagador
Ked moje deti zistili, ze darceky v skutocnosti kupujeme my, boli nesmierne sklamane....ale vysvetlila som im, ze to je trocha inak. Ze nam Jezisko dava silu a zdravie, aby sme mohli pracovat, zarobit peniazky a kupit im vytuzenu hracku, alebo cool oblecenie. Som zvedava, ci si na to spomenu, ked sa ich deti spytaji, ako to s tym Jeziskom vlastne je....a este nieco: nikdy som nerobila trhovisko pod stromcekom, lebo u nas Vianoce boli o inom.



 



TOPlist