Ale ako!?

sovka62 - fotkasovka62, 12. mája 2012
Sestra varovala malú vnučku. Na raňajky pred ňu predložila tanier praženice. Malá najprv na tanier zazerala a potom zhnusene vyhlásila: "Ja praženicu nemám rada!" "Ale mamička hovorila, že praženicu zješ", divila sa sestra. "No áno, ale mamička mi najprv tie vajíčka vyberie."
@zareaguj


Diskusia k článku

svetlana9
no to bude iste nejaký nový recept - praženica bez vajíčok - zisti a sem s ním
3sandra3
to mi pripomenulo niečo podobné s mojím synovcom... keď mal asi tak 7-8 rokov , moja mama varila fazuľovú polievku a domáce rezance , synovec bol práve u nás, naložila malému synovcovi, teda jej vnukovi, a hovorí, že síce má rád fazuľovú polievku ale bez fazule. Tak mamina mala čo robiť, aby mu z taniera povyberala fazuľu.
pacik
Aj ja poznám chlapca, ktorému musia vyberať fazuľu z polievky, ľúbi ju, ale tiež bez fazule. A možno, že je fígeľ aj na tie vajíčka :-)
hubata
Strašne zlatá hláška ..... hahaha, také škaredé počasie a taká pekná hláška.
Teraz zostáva už len zistiť ktoré vajíčka chce vybrať: biele alebo žlté heh!
babidka
Nuz ,detska logika nema niekedy ziadne logicke vysvetlenie :-))))Nas vnuk asi od 2 rokov odmietal jest ine maso ako kurca .Vzdy sa inkvizitorsky vypytoval co je to za jedlo , z akeho masa , ako pripravovane a ak mal podozrenie , ze jedlo by nedajboze mohlo obsahovat "nekurca" , tak zatal zuby a bolo ! Takze vsetko maso aj ryby boli kuratom :-)
margaretka28
to mi pripomína môjho malého syna,aj on chce hrozienkové koláče,ale bez hrozienok,pekne ich všetky povyberá a uloží na tanier,aj dnes sa ma pýtal,kedy upečiem hrozienkové koláče,tak som sa spýtala,že prečo pýta hrozienkové,ked ich aj tak vyberie a zje len tvaroh a cesto,povedal mi že jemu sa páči ako ich tá čarodejnica z rozprávky Princezná z mlyna,vyhadzuje po zemi,ked jej Jindro podá buchtu....
zdezda
:-))) naša dcérka, keď bola menšia, mala rada Havaj pizzu, no bez ananásu( ktorý sa dáva, tuším, len na túto pizzu) :-)))
slavnicanka
Moja 5 a pol roč.vnučka bola u nás nas na obede,a pýtala sa čo bude nasledovať po polievke,tak som povedala že kačka.Ona jedla,jedla,hovorila aké je to dobré,a nakoniec povedala citujem:no babka,keby som nevedela že je to kačka,tak si myslím,že je to niake mäso.:))))
marianne69
Dcera mala asi 5 rokov, sa vzdy velmi tesila,ked bude plavat vo vani kapor na Vianoce.Ale ked kapor z vane zmizol,vzdy sa pytala,kde je...a my sme povedali,ze sme ho pustili naspat do rieky,aby aj on mohol sviatkovat s rodinou:-),bola by vrieskala,az ho nezabijame... potom ,ked ho bastila na tanieri a vychvalovala,aku mame dobru rybicku,tak sme len sklopili oci....doteraz sa na tom rehlime...
sovka62
Nuž, sú to výmyselníci, tie naše deti, ale veď to je dobre, máme sa na čom zabaviť a na čo spomínať. Pobavili ste ma vašimi komentármi, prekopírujem si ch a uložím, lebo to nevymyslíš.....
sora2
Sovka, ja ani nechcem komentovat tvoj príspevfok, urcite ste mali so sestrou dobrú zábavu, ved deti su malý "velký" zázrak, neviem ale ci si na fotografii Ty, ale ked ťa na nej vidím, vidím svoju sestru, velmi sa na ňu podobás, a tak som velmi rada ked sa na "Vareche " objaví tvoj recept, prajem vela úspechov a tesím sa na každy tvoj recep
fialka49
Môj 30-ročný syn nemôže ani počuť o hríboch v nejakom jedle. Sušené sme zomleli a pridávame pri príprave každého jedla, kam môžu hríby ísť. Vždy povie: "Vidíš a dá sa chutne variť aj bez hríbov."
Hovorí sa, že kačacia pečienka je dobrá dovtedy, kým nevieme, že je z mačky.
sovka62
@sora2 , áno je to moja fotografia a veru b som po čase mala pridať nejaký nový recept, akosi som zlenivela. Tak pozdravuj sestru a zapoj aj ju do Varechy, keď už tu má dvojníčku.
@fialka49 , huby teda ani ja nemusím pre ich charakteristickú vôňu a nechce sa mi veriť, že b si ma oklamala. Ja ich tuším cítim, aj keď ich varia u susedov
tothka
No neviem či to nie je ako s mojim synom, ten musel mať vždy praženicu iba zo "žltok", nedajbože, aby sa v nej objavil kúsoček bielka, Tie som musela vždy veľmi dobre vyšľahať aby bolo celé vajce iba žlté a tým pádom bez bielka. No musím priznať, že bielko z vajíčka nezje dodnes a to už má 34 rokov.
garanco
Tie deti naozaj stále navymýšľajú a nafilozofujú. Ja mám tých zážitkov tiež hodne,( pri vnučkách som si ich aj zapisovala), ale prišiel mi na um jeden spred 30 rokov, keď synovec zahlásil "ja nechcem polievku s kvetinkami" - bol to zelený petržlen.
weron0605
no chute su chute, ja tiez lubim fazulovu polievku bez fazule :) proste michuti ten vyvar a mrkvickou a cestovinou, fazulu do pusy nedam, mam 28 rokov, ale mamina nabera vzdy tak aby som v tanieri nemala ani jeden "bobok" :)
sonulienka
Ja som mala strýčka ktorý nemusel baraninu alebo jahňacinu, keď k nám v lete prišli manžel navaril jahňací guláš von v kotlíku ešte ho aj miešal len sa mu tak slinky zbierali kedy bude hotový povedali sme mu, že to je hovadzie maso nabral si dva krát keď mu potom jeho zaťko začal békať tak aj tak neveril, že zjedol jahňací guláš, že by ho Janko to ako moj manžel neoklamal no a nič sa mu nestalo.
dvorka
Chute sú ozaj zvláštna vec. Ja osobne mám rada držkovú polievku, ale držky v nej nesmú byť. Preto aj keď som chodila s kolegami na obed, oni vybrali držky a ja som polievočku zjedla. No a z iného súdka, môj brat nie je zeleninový typ a obvzlášť nemal rád tekvicu. Jeden rok sa nám jej urodilo toľko veľa, že som robila kadečo možné aj nemožné. Uvarila som polievku na spôsob kapustnice. S klobáskou, hubami, a teda miesto kapusty som nastrúhala tekvicu. Brat práve vtedy prišiel k nám na obed tak som mu polievku ponúkla. Nie len že ju zjedol, no ešte si nechal pridať. Až potom sa opýtal čo to bola za polievka, že mu tak chutila. Priznala som že tekvicovica a on sa síce zaškľabil, no od vtedy už začal aj tekvicu jesť. Dokonca aj prívarok.
tetrisss
To su vsetko take pekne zazitky. Ja mam tiez jeden, moj syn za najdomace jedlo povazuje zeleninovy privarok s hovadzinou a zemiakmi, takze takmer vzdy , ked ma prist domov to aj pripravim, no a minule doniesol aj kamarata a aj jemu to velmi chutilo. Ked sme sa potom rozpravali o jedle, tak som zistila, ze nema rad kopor, no a ja do tej zeleniny davam kopru za hrst, ale to som mu uz potom neprezradila.
margaretka28
@sovka ,toto čo teraz napíšem,nieje komentár k zážitku,ale ked sme už pri tých detských hláškach,nedá mi.Dnes mi ušli z dvorčeka sliepky,zbadala som ,ked mi už spásali mrkvu a hrach,tak som zavolala deti,aby mi pomohli nahnať ich späť.Sliepky sa rozprchli na všetky svetové strany ,ale tam kam sme ich chceli dostať nie.Dcéry 12 a 13 ročné pobehovali splašene po dvore ako tie sliepky,ale žiadny výsledok. Najmladšiemu 5 ročnému sa podarilo chytiť jednu za chvost a tak si ju pritiahol,pekne chytil a víťazoslávne odniesol do dvorčeka.Posmelený úspechom,aj mojou pochvalou,sa pustil chytať aj dalšie a išiel nato s rozumom,chcel aby mu staršia sestra jednu nahnala,že ju odchytí a tak jej hovorí:"šURGNI MI JU A JA JU CHYTíM"! mladšia zbadala dalšiu učupenú na bôbovej hriadke a volala ho,aby chytil tú a on jej:POčKAJ NAJPRV MUSíM VYRIEšIť TúTO !No smiala som sa až mi slzy tiekli.Nakoniec ich všetky "pozbieral a ponosil do dvorčeka.To sa ani nedá opísať,to by ste museli vidieťa počuť,ale poviem vám,už som sa dávno tak nenasmiala.Skonštatovali sme že máme doma šikovného malého gazdu.
frauakbari
Moja o 8 rokov mladšia sestra nechcela jesť mrkvu keď bola malá.Pekne sme jej vraveli,že mrkvička je dobrá na očká.Jedného dňa nám pekne vysvetlila,že ju nemáme klamať,lebo ona vie,že od mrkvy nebude mať dobré očká,ale veľké uši.A jej logické odôvodnenie znelo:"Zajačik papá mrkvičku,preto má veľké uši." :D Ja sa na tom dodnes zasmejem keď mi v polievke pláva mrkva.
hubata
Možno som to tu už písala, len zasa neviem kde......:

Jedného dňa na chalupe zavolala môjho muža tetka či by jej nevymaľoval kuchyňu:
- "Jožko šak len tak štetku ako kravín - na bielo".
Robota bola šup-šup hotová, tetka vynikajúca kuchárka pripravila chutný obed a zo srdca ponúkala môjho muža:
- "Jožko len si nalož, aj z tých predných si daj, neokúňaj sa - daj sem nech ti pridám !"

Jožkovi chutilo, dobrý obed zapil orosenou dvanástkou, rozlúčil sa s tetkou a išiel domov. Lenže po ceste začal rozmýšľať:
-" kurník, čo to tá tetka vravela, že si mám dať aj z tých predných........ kristepane, veď kura má len dve nohy...... že ja som zožral králika, ktorého ja tak nenááávidíííím !!!!!!
sovka62
Ženušky, ďakujem vám, čítam si a smejem sa, to je ale krásne ráno!
an3da
Nech aj ja pridám. Môj rodák ako malý rád jedával krídlo z kuriatka.
Kedže mali aj králiky, ked upiekli, on hovorí babke: prosím si krídlo.
Babka mu dala mäkučké mäsko a povedala: jedz, synček, to je krídlo...
Ináč, on vtedy hovoril: klívo - to, akože, krídlo.
marikafil
A ja mám nie celkom detskú príhodu - moja mladšia jedáva tiež len kuracinu a výnimočne tuniaka alebo lososa - ale iné zvery nie. Raz sme sa vracali z dovolenky a lietadlo meškalo, na letisku ohŕňala nos nad všetkým, že počká na večeru v lietadle. Hladná ako učeň sa hneď pustila do večere, ani sa nepýtala, z čoho to je - ja som hneď videla, že nám dali prírodný rezeň z bravčového karé - no ale biele mäso ako biele mäso, až keď spokojne odfukovala, som sa jej s úsmevom spýtala, ako jej to bravčové chutilo... Vraj sa jej zdalo to kura nejaké divne tvrdé, ale bola hladná, tak sa tým nezaoberala. Dobre sa veru vraví, že hlad je najlepší kuchár!
irenaw
super príhody, dobre som sa zasmiala, detská logika je neuveriteľná. moja dcéra ako malá neobľubovala "biele" jedlá, lebo sa jej spájali s mliečnou chuťou a tú veru nemusela. zato si ku všetkému pýtala cesnak. v lete s ňou bola moja mama na prázdninách u tety a tá skonštatovala: "to dieťa si vypýta cesnak aj k jahodovým guličkám!"
tiginko
hahaha, môj syn ako malý mrkvu nedal do úst ani za nič...museli sme ho presviedčať, že tie malé červené kúsky v jeho milovanej treske je ovocie :-). A ja celý život zbožňujem chuť hubových jedál, len keby tá čudná hmota nebola taká divná medzi zubami :-( ....a tak mi moja mamička vždy omáčku z hubovej roštenky, v ktorej bolo vlastnoručne zberaných hríbov straaašne veľa, precedila na mäso a zvyšok rodiny sa o obsah sítka pobil :-)
nadia56
mojej stvorrocnej dcery sa pytala susedka-ked ju strazila a bol cas obeda, co dava mamicka pod hovadziu polievku, mala pohotovo odpovedala, ze mamicka pod polievku dava tanier, pricom susedka myslela na zavarku,/u nich v rodine pouzivali takyto vyraz a ja a moja dcera sme to poculi po prvykrat/ ked sa nakoniec pochopili obe boli spokojne a my dve sme sa z chuti zasmiali a casto na tu chvilku spominame :-)
baya94
ja inak tiez oblubujem iba "zltu" prazenicu :) moja sestra (6) neznasa paradajky ale paradajkovu polievku vzdy zjedla... az jej raz v skolke povedali ze je z paradajok.. odvtedy uz nic cervene okrem kecupu radsej neje :D
sladkacokolada
ja som raz varila polievku a zdala sa mi slaná, tak som do nej doliala trocha vody, ale videla to moja dcera a povedala svojmu mladsiemu bratovi, Miro nejedz to, lebo mamina tam dala vodu a ani jeden polievku nejedol:)))
sovka62
baya94 , dúfam, že jej neprezradíte, že aj kečup je z paradajok. Aj keď ten dnešný, kúpený, možno ani nie.....
nesi
dobre som sa pobavila ale ako sa robí praženica bez vajec tiež neviem ale ako som prekabátila moju troj ročnú vnučku keď dnes nechcela fazuľovú polievku lebo tam bola fazuľa tak som fazuľu rozmixovala a na tanier som do polievky dala iba kocky zemiakov a mrkvu fazuľu nevidela tak sa napapala ale keď bola menšia jedla aj fazuľu ale keď zbadala že Kubko jej braček 11ročný ju nechce lebo sú z nej šupy tak ani ona ju preto nechce deti si vymýšľajú a my musíme vymyslieť ako na ne.Tak som sa zabavila a idem spať prajem všetkým dobrú noc



 



TOPlist