● Ak idete variť tie najlacnejšie párky, aké ste v Metre našli, varte ich opatrne a neustále striehnite nad vriacou vodou, inak sa potrhajú a vzniknú z nich len nechutné črievkové rezne.
● Ak robíte praženicu z akéhokoľvek množstva :
1. Rozbíjajte vajcia najskôr do misky, nie hneď na panvicu. Pretože ak je 30. vajce pokazené (a verte, že bude), musíte začať odznova.
2. Ubezpečte sa , že panvica je dostatočne rozohriata, inak sa zo studeného oleja a vajec stane skôr akáci polievka. A vy môžete opäť začať odznova, ak Vám, samozrejme, ešte ostali nejaké vajcia.
A to najdôležitejšie na koniec:
3. Ak ste sa bezstarostne preplávali obidvoma bodmi, na panvici sa voňavo dopražili posledné slnečné otrhance a Vy sa práve chystáte slastne ochutiť ten božsky vyprošťovák jemnými kryštálikmi soli, VŽDY sa presvedčte, že Vaši opití kamaráti v rámci bohovskej srandy nevymenili obaly cukor-soľ. Tento bod platí pri všetkých jedlách, ktoré sa na chate odhodláte variť.
● Ak idete robiť guláš, je potrebné dochutiť ho aj inými ochucovadlami ako pivom. Majoránka, paprika, cesnak - tri dôležité suroviny, ktoré Vám pohoršení susedia poskytnú len ťažko, ak ste do šiestej rána vyspevovali na celú chatovú oblasť vulgárne coververzie známych piesní. Poistite sa z domu.
● A napokon, ak grilujete, uplatnite predchádzajúci bod.
Verím, vážení chatoví nadšenci, že Vám moje varovania a návody minimálne otvorili oči a nebudete slepo dôverovať ľuďom, ktorých síce poznáte ako svoju dlaň, ktorí možno sú svetovými šéfkuchármi, ktorí možno varia dennodenne pre celú rodinu, ale pamätajte! Alkohol je metla ľudstva a preto sa vždy poistite paštékami!
A co je to vifonka? Nesudim, len neviem.