Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku videorecept

fitka3010 - fotkafitka3010, 4. novembra 2017

Jeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, chutná, osviežujúca, sýta (a naviac aj zdravá)! Vhodná Zobraziť celý popisJeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, chutná, osviežujúca, sýta (a naviac aj zdravá)! Vhodná je na raňajky aj ako dezert. Bábovka je bez múky a bez pridaného tuku, sladená medom. Pripraviť si ju môžete v ľubovoľnej forme (na bábovku, koláč, srnčí chrbát, muffiny..). Vyskúšajte ju, určite vám a vašim blízkym bude chutiť :)

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C
Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku (videorecept)
Foto: fitka3010

Suroviny

250 g
250 g
2 ks
5 ks
5 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny poriadne premiešame. Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku.

  2. 2

    Pečieme zhruba 35 - 40 minút na 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar.

  3. 3

    Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15 min) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa rozpadáva, dajte ju na 1 - 2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom. Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

modrykamen
Recept sa i páči, skúsim. Ako stvorený koláčik pre nás diabetikov a bezlepkáčov . A k tomu aj veľmi jednoduchý. Vďaka.
haji
Zajímavý receptík. Do videa jít nemohu z technických důvodů. To mi nevadí, protože postup je dobre opísaný v textu. Byla bych hodně opatrná při vyklápění. Bezva recept pro bezlepkáče, těch není nikdy dost. Všichni, kteří musí držet bezlepkovou dietu a ti, kteří tak vaří, pečou, mají můj hluboký obdiv. Díky za receptík, jsi šikulka!
monty469
Recept sa mi paci, no chcela by som vidiet detailnejsie na reze ako to vyzera
afataga
Nedavno som piekla nieco velmi podobne vo forme na biskupak, ale bolo to strasne take akoby mazlave.
haji
@Afataga (5.11.2017 13:22)
Afi, takové to je. Nemůže to být jiné. Múka a cukr sú "plnidlo" - tím hmota nabude, zpevní - prostě dělají strukturu strukturou. Kdežto sám tvaroh, banán, med jsou od přírody jaké - lepkavé. Ani pečení zázrak neudělá. Ale pro toho, kdo jiné nesmí, je to fajn a zlaté.
evanaaa
Aj mne sa táto bábovka celkom pozdáva, skúsila by som spraviť menšie množstvo do podobných mištičiek. A ešte - musia tam byť dva druhy tvarohov, nedal by sa len jeden použiť?
fitka3010
@Afataga (5.11.2017 13:22)
Ono to má byť mazľavé, šŤavnaté, presne ako píše @Haji - nie je tam nič, z čoho by vznikla klasická koláčová/bábovková konzistencia. Ale keď to vyskúšate podľa tohto receptu, snáď zistíte, prečo je tento recept taký obľúbený. Nepoznám nikoho komu nechutil :)

fitka3010
@Monty469 (5.11.2017 10:00)

Ďakujem! Vo videu je bábovka ukázaná aj pekne z prierezu. Dúfam že bude chutiť :)
fitka3010
@Evanaaa (5.11.2017 16:28)

Určite skúste, je to mňamka :)
Dalo by sa to pripraviť aj z jedného druhu (odporúčam radšej jemný).
afataga
@Fitka3010 (5.11.2017 19:27)

No tak si ma ukecala :-), prilezitostne skusim, v tom mojom rcp. nie je tvaroh. A tu si vsetci tykame, teda skoro vsetci, tak sa pridaj.
rebekahubova
Vyskúšala som, bolo to chutné. Namiesto ovocia som tam nasekala 70% horkú čokoládu.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia