Kakaová bábovka
Kakaová bábovka

Krehká a vláčna bábovka videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 17. mája 2020

Bábovka je u nás veľmi obľúbená a minimálne trikrát za mesiac ju upečiem. Na youtube kanáli som už dávnejšie pridala recept na bábovku Zobraziť celý popisBábovka je u nás veľmi obľúbená a minimálne trikrát za mesiac ju upečiem. Na youtube kanáli som už dávnejšie pridala recept na bábovku - https://www.youtube.com/watch?v=IO0CpSEtJBU Ale, musím povedať, že tento recept je takisto dobrý. Povedala by som, že o trochu lepší. No, tak ešte lepší... :-D Recept mám od kamarátky Lucie, ktorá ma ponúkla svojou bábovkou a ja som proste omdlievala aká bola dobrá. Proste to musíte vyskúšať. Dajte vedieť v komentári ako sa vám podarila... :)

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C
Krehká a vláčna bábovka (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

5 ks
250 g
250 g
1 bal.
1 bal.
100 ml
100 ml
2 PL
Na vymastenie a vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha. Múku, cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, olej a mlieko spolu zmiešame. Pridáme vyšľahané bielky a zľahka premiešame. Nakoniec pridáme kakao a zamiešame.

  2. 2

    Bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej cesto. Pečieme pri 180° cca 35 minút (čas závisí od vašej rúry, kontrolujte si to). Dobrú chuť.

  3. 3

    Poznámka: Do videa som dala 4 vajcia (lebo som mala väčšie) a 200 g práškového cukru (úplne stačilo), píšem to aj pod videom.

Diskusia k receptu

tonicka53
Je naozaj vynikajúca. Ja som ešte pridala za jednu hrsť sekaných vlašských orechov. Parádna je!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia