Zuppa Pavesse
Autor receptu: stefanm
Pri príprave tohoto jedla som sa nechal inšpirovať receptom z knihy Vajce.Uvádza sa tam,že jedlo pripravila v r.1525 pre francúzskeho kráľa Františka I. lombardská dedinčanka.Kráľ hľadal prístrešie potom,čo bol v bitke porazený cisárom Karolom V.Hladný a vyčerpaný našiel dedinčanku,ktorá mu z potravín čo mala doma,pripravila toto jednoduché,ale veľmi chutné jedlo.Bolo také dobré,že ho po návrate zo zajatia s veľkou chválou zaviedol pri svojom dvore.Takže ak vám nebude chutiť sťažujte sa jemu.
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pred prípravou jedla si recept preštudujeme , zvážime svoje možnosti , či sme schopný ho pripraviť , preveríme si ...
- ... potrebné suroviny a zvážime čas na prípravu . V prípade , že si na prípravu netrúfame , prepočítame si zostavajúce gastrolistky a s úsmevom na tvári pozveme manželku na obed do jej obľúbenej reštaurácie ! :)
- Keď sa ubezpečíme , že všetko zvládneme , pustíme sa do práce . Krajce chleba dozlata osmahneme na panvici s rozpusteným maslom . Potrieme ich cesnakom (to v pôvodnom recepte nie je ale urobte to!!) ...
- ... a uložíme do hlbokého taniera . Pridáme rozklepnute vajíčko , posypeme trochou syra a podľa chuti dosolíme .
- Na záver opatrne zalejeme vriacim vývarom a ihneď podávame .
- Počas konzumácie nezáväzne debatujeme o priebehu vojny medzi kráľmi Františkom I. a Karolom V. ...
- ... ktorý sme si pred obedom dôkladne naštudovali , čím ohurujeme spolustolovníkov , ale hlavne prítomné dámy a , samozrejme , aj vlastnú manželku . Nezabudneme pridať aj pikantné informácie z ich intímneho života . Vzhľadom na to , že si získate obdiv nemusíte potom umývať riad ! Fakt !!!