Zuppa Pavesse

Autor receptu: stefanm

Pri príprave tohoto jedla som sa nechal inšpirovať receptom z knihy Vajce.Uvádza sa tam,že jedlo pripravila v r.1525 pre francúzskeho kráľa Františka I. lombardská dedinčanka.Kráľ hľadal prístrešie potom,čo bol v bitke porazený cisárom Karolom V.Hladný a vyčerpaný našiel dedinčanku,ktorá mu z potravín čo mala doma,pripravila toto jednoduché,ale veľmi chutné jedlo.Bolo také dobré,že ho po návrate zo zajatia s veľkou chválou zaviedol pri svojom dvore.Takže ak vám nebude chutiť sťažujte sa jemu.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pred prípravou jedla si recept preštudujeme , zvážime svoje možnosti , či sme schopný ho pripraviť , preveríme si ...
  2. ... potrebné suroviny a zvážime čas na prípravu . V prípade , že si na prípravu netrúfame , prepočítame si zostavajúce gastrolistky a s úsmevom na tvári pozveme manželku na obed do jej obľúbenej reštaurácie ! :)
  3. Keď sa ubezpečíme , že všetko zvládneme , pustíme sa do práce . Krajce chleba dozlata osmahneme na panvici s rozpusteným maslom . Potrieme ich cesnakom (to v pôvodnom recepte nie je ale urobte to!!) ...
  4. ... a uložíme do hlbokého taniera . Pridáme rozklepnute vajíčko , posypeme trochou syra a podľa chuti dosolíme .
  5. Na záver opatrne zalejeme vriacim vývarom a ihneď podávame .
  6. Počas konzumácie nezáväzne debatujeme o priebehu vojny medzi kráľmi Františkom I. a Karolom V. ...
  7. ... ktorý sme si pred obedom dôkladne naštudovali , čím ohurujeme spolustolovníkov , ale hlavne prítomné dámy a , samozrejme , aj vlastnú manželku . Nezabudneme pridať aj pikantné informácie z ich intímneho života . Vzhľadom na to , že si získate obdiv nemusíte potom umývať riad ! Fakt !!!