Zubáč s limetkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
1 porcia |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Do hlbokej panvičky dáme
olej, víno, polovicu masla,
šťavu z polovice limetky, soľ
a korenie. Prilejeme vodu tak,
aby bol zubáč do polovice
ponorený. Prevaríme, vložíme
zubáča a varíme asi sedem
minút. Potom ho obrátime
a varíme ešte päť minút.
- Filetu potom vyberieme,
šťavu vydusíme a pridáme
druhú polovicu masla, múku
a vytvoríme zápražku.
Prilejeme sójovú omáčku,
kvapku vody a smotanu.
Varíme, kým nevznikne krémová
omáčka.
- Brokolicu oblanšírujeme
vo vriacej osolenej vode tak,
aby zmäkla, ale nerozvarila sa.
Vyberieme ju, vysušíme a ugrilujeme
na oleji. Ryžu vhodíme
do vriacej osolenej vody
a varíme ako cestovinu. Scedíme,
ešte keď je spolovice
surová, necháme vychladnúť
a premiešame. Dáme do
keramickej šálky a dovaríme
ju v mikrovlnke asi 1,5 minúty.
Nakoniec ryžu vyklopíme na
tanier a podávame ako prílohu
k rybe.
|